Bilete înveninate de Vi Keeland & Penelope Ward

 

Titlul original: Hate Notes

Autoare: Vi Keeland & Penelope Ward

Editura: Trei

Traducerea: Daniela Purgaru

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 352

”Totul a început cu un misterios bilețel albastru ascuns într-o rochie de mireasă. 

Ceva albastru. 

Mă aflam într-un magazin cu haine vintage, unde am făcut o descoperire uluitoare.

Cusut în căptușeala unei fabuloase rochii de mireasă era cel mai încântător mesaj pe care îl citisem vreodată: Îți mulțumesc că-mi transformi visurile în realitate. 

Numele scris în relief pe hârtia albastră era Reed Eastwood, cel mai romantic bărbat de pe pământ. Dacă fanteziile mele despre marea iubire s-ar fi oprit aici… Fiindcă de atunci am mai aflat și altceva despre Domnul cu Ochi Strălucitori.

E arogant, cinic și provocator. Soarta a făcut să fie noul meu șef. Asta însă n-o să mă împiedice să aflu povestea din spatele ultimei sale scrisori de dragoste. Care nu s-a terminat cu Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți. 

Dar nu se compară cu povestea dintre noi. Care e mai înflăcărată, mai pasională și mai surprinzătoare decât tot ce mi-aș fi putut imagina vreodată.

Ceva nou.

Și habar n-am cum se va sfârși…” 

“Keeland și Ward fac o echipă grozavă când vine vorba de povești romantice, intense și amuzante . Bilete înveninate e lectura perfectă în care să te pierzi.” — Publishers Weekly

“Un nou hit al unor autoare celebre. Pe lângă umor, tandrețe și senzualitate, acest roman scris la patru mâini are și un impact emoțional extrem de puternic, precum și un mesaj profund despre viață și iubire.” — USA Today’s Happy Ever After

“Odată ce te îndrăgostești de scrisul lui Keeland și Ward, o să vrei să le citești absolut toate cărțile!” — Hypable 

Întotdeauna o plăcere să citești o nouă poveste formată în imaginația creatoare a acestor două autoare! 

Bilete înveninate este povestea pe care am așteptat-o cu nerăbdare. O lectură care se joacă cu o mulțime de emoții pe care le stârnește în sufletul cititoarei. 

”Pentru Allison…

Ea zise: “Iartă-mă că sunt o visătoare”, iar el o luă de mână și răspunse: “Iartă-mă că nu am fost aici mai devreme ca să visez cu tine.” — J. Iron Word

Îți mulțumesc că-mi transformi visurile în realitate.

Cu dragoste,

Reed”

Pentru Charlotte, o tânără proaspăt despărțită de logodnicul infidel, totul începe cu un bilet… Acest bilet! Prins de o rochie pe care o descoperă într-un magazin vintage. Pe care nu se poate abține să nu o achiziționeze la schimb pe fosta ei rochie de nuntă. 

Astfel, o găsim pe Charlotte șomeră, aplicând online pentru diferite joburi, nervoasă că fostul ei logodnic a înlocuit-o atât de ușor. Furioasă, dar fără să sufere după el. 

“Șocant chiar și pentru mine, nu am plâns. Doar că mă simțeam tristă. Foarte tristă. Odată cu viața, apartamentul, slujba și demnitatea, Todd îmi răpise și idealul în care crezusem întotdeauna: dragostea adevărată.”

Căutând pe Facebook persoana care a scris biletul romantic prins de rochia pe care nu s-a putut abține să nu o ia, Charlotte are parte de șocul vieții ei: 

“Pulsul mi s-a accelerat și m-am trezit brusc din beție când pe ecran a apărut poza lui de profil. Acest Reed Eastwood era frumos de pica. De fapt, era atât de chipeș, încât m-am gândit că era posibil să fie fotografia unui model pe care cineva o folosea în glumă sau ca momeală. Însă, când i-am accesat fotografiile, am găsit mai multe cu el. În fiecare era și mai frumos.”

Începutul romanului este puțin învăluit în ceață și nu-mi este clar cum ajunge Charlotte să vadă apartamentul de lux al lui Reed Eastwood? 

Întâlnirea dintre cei doi este ușor crispată, fiecare încercând să-l testeze pe celălalt, dar atracția fulgerătoare pe care o simte tânăra față de enigmaticul Reed se simte încă din primul moment. Cu toate acestea, tipul se dovedește a fi un dur care reușește să o irite complet pe tânăra noastră. 

“Nu plângeam doar pentru ceea ce mi se întâmplase sus. Era un plânset care se anunțase cu multă vreme în urmă… un plânset mare, în hohote, urât. Dacă emoțiile mele fuseseră în ultima vreme un montagne russe, aceasta era partea din călătorie în care îți ridicai palmele și o luai la vale cu 100 de kilometri la oră.”

Până la urmă, în toată această bulă de nefericire, apare Iris. Această doamnă poate fi considerată zâna cea bună pentru Charlotte! Reușește să o scoată din depresia care dădea semne că o cuprinde. Ba mai mult, Iris îi oferă un loc de muncă cu o condiție: 

“— Nu știu ce să spun…

— Nu spune nimic! Dar adu-mi un obiect de ceramică făcut de tine în weekendul ăsta.”

Zis și făcut! Obține slujba și descoperă că Reed Eastwood este nimeni altul decât nepotul lui Iris! 

Asistăm la situații tensionate, replici dure, înțepături… Atât Reed cât și Charlotte sunt doi încăpățânați care refuză să cedeze sau să ajungă la un consens. 

“Reed s-a uitat o vreme la mine într-un mod care era amuzant, apoi s-a întors și a ieșit pe ușă fără să spună un cuvânt. Ce ticălos! Un ticălos superb și arogant, care arăta la fel de bine din spate, nu doar din față.”

Cu cât o cunoaștem mai bine pe tânăra Charlotte, cu atât sunt mai impresionată. Un bebeluș abandonat pe treptele bisericii și totuși, reușește să rămână pozitivă și încrezătoare. Iar Reed învață că situația lui privilegiată este diferită de a oamenilor obișnuiți, care au lipsuri pe care el nu le conștientizează. 

Autoarele Vi Keeland și Penelope Ward au reușit să facă din Bilete înveninate un roman care îmbină poveștile de viață, umorul de situație, replicile spumoase și atracția fierbinte care mai are puțin și explodează. Cu două personaje diferite, cu propriile povești de viață diametral opuse, dar totuși atât de asemănători. 

Sentimentele care își fac loc între cei doi și atracția care pare să-i aducă mereu unul în preajma celuilalt, ne permite să asistăm la acest dans care ne captează atenția. Charlotte este geloasă, Reed refuză să arate că este interesat de ea… 

Personajul care m-a încântat încă de la început a fost Iris, această zână bună care se dovedește a fi bunica lui Reed. O femeie cu o experiență de viață care îi permite să cunoască tiparul uman și astfel, atașarea de Charlotte pare a veni de la sine. Charlotte este o tânără mereu optimistă, caldă, care încearcă mereu să observe partea bună a lucrurilor. 

“— … primiți un sfat de la un bătrân care a învățat mai multe din greșeli decât veți realiza vreodată că sunteți capabil să faceți. Binecuvântarea trecută cu vederea de un om este curând câștigul altuia.”

Lupta lui Reed cu el însuși față de ceea ce simte în privința lui Charlotte trebuie să aibă o explicație, chiar dacă nu ne este accesibilă momentan. Se rănesc unul pe altul, se atacă atunci când se simt atacați. Este o plăcere să urmărești valsul executat de cei doi! 

Șocul este atunci când aflăm motivul pentru care Reed refuză să aibă o relație cu Charlotte: scleroză multiplă. O boală cumplită, pe care nu te-ai aștepta să o aibă o persoană tânără…

“Nu pot spune cu absolută siguranță că-și va schimba vreodată părerea în această privință. Dar gândul că nepotul meu își va trăi viața fără să se bucure de plăcerile dragostei adevărate și de o familie proprie îmi produce o imensă suferință.”

Charlotte o înțelege perfect. Este îndurerată până la lacrimi să știe că Reed are această boală. Și este furioasă pe fosta lui logodnică care l-a părăsit fix din această cauză… Se pare că nu l-a iubit cu adevărat. 

Printre toate aceste piedici care apar în drumul lor, cei doi se bagă unul în viața celuilalt, încearcă să-și facă surprize… Astfel, Reed decide să-i caute pe părinții naturali ai lui Charlotte. Și descoperă că mama ei biologică este pe moarte… 

“Mă omoară faptul că suferi.

Vino la mine. Lasă-mă să am grijă de tine.

Te iubesc.

Te iubesc, Charlotte.” 

Ultima parte a acestui roman absolut deosebit ne consumă emoțional. Ți se rupe inima pentru suferința personajelor și nu ai cum să nu îi înțelegi și să nu speri totuși, la o fărâmă de speranță care să apară în viața lor. O luptă care pare a fi pierdută oferă schimbări de situație incredibile! 

O lectură care ți se strecoară în suflet și acolo rămâne! 

Nota mea pentru carte este 10. 

16 gânduri despre &8222;Bilete înveninate de Vi Keeland & Penelope Ward&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.