Seria Cei patru sute de Joanna Shupe

 

Seria: Cei patru sute

Titlul original: The Four Hundred

Autoare: Joanna Shupe

Editura: Litera

📚 Un aranjament îndrăzneț

Nora, fiica căzută în dizgrație a unui conte englez, trimisa la New York pentru a-și gasi un soț, este hotărâtă să facă tot posibilul ca tatăl ei sa o cheme acasă. Dorul de Robert- iubitul lăsat în urma este cel care îi dă curaj. 

Astfel, ajunge să-i facă o propunere neobișnuită celui mai destrăbălat om din oraș: Julius! O logodnă falsă care să-i oripileze tatăl și să-l determine să o cheme înapoi… 

Cei doi pornesc hotărâți în această aventură, încercând să-și atingă fiecare scopurile. Dar, sentimentele și atracția ce apar între ei le dau planurile peste cap. De aici, începe o luptă constantă a fiecăruia pentru a-și atinge propriul țel… 

Apar provocări ce le pun viețile în pericol, comploturi care riscă să se termine cu o tragedie. Cu toate acestea, atât Nora cât și Julius realizează că dragostea poate să apară atunci când nu te aștepți și să îți ofere bucurii fără margini. 

O lectură care împletește umorul cu romantismul într-o poveste emoționantă.

Cu toate acestea, greșelile strecurate în carte au știrbit puțin plăcerea lecturii. Nu știu dacă sunt greșeli de traducere sau doar lipsa unei corectări, dar era loc de mai bine…

📚 O înțelegere scandaloasă

“O înțelegere scandaloasă” este povestea dintre o lady britanică destul de faimoasă— Lady Eva Hyde, fiica unui celebru arhitect, care a fost poreclită de înalta societate Lady Ghinionista. Asta după ce fiecare dintre cei trei logodnici a decedat… 

O tânără foarte sigură pe ea și care luptă din toate puterile pentru a-și atinge scopurile: vrea să fie recunoscută drept prima femeie arhitect. Tânăra are suficient curaj cât să încerce să pătrundă într-o lume dominată de bărbați care au o concepție aparte față de atribuțiile femeilor. 

Pentru a proiecta un hotel la New York este nevoită să facă uz de renumele tatălui său. Și nu doar atât… se vede nevoită să ascundă boala avansată a tatălui, din simplu motiv că tratamentul costă o mulțime de bani pe care fata nu îi are. 

Îl cunoaștem pe Phillip Mansfield, un personaj aparte. Sigur pe el, puternic și dur, care luptă pentru ceea ce își dorește. Acesta este cel care construiește hotelul, un om intransigent, ale cărui opinii sunt de obicei ascultate fără comentarii. 

Cei doi au parte de o întâlnire fierbinte pe vasul care revine pe continentul american. Iar Eva este șocată să descopere că aventura ei cu un străin a ajuns să se interpună și în viața ei de zi cu zi. 

Astfel, avem parte de o poveste de dragoste cu multă pasiune și emoții care reușesc să prindă în mreje cititorul. O lecție de viață care ne învață că iubirea înseamnă sprijin și încurajare, să pui persoana iubită pe primul loc. 

📚 Un an de căsnicie

Mi s-a părut cea mai emoționantă poveste din serie. O adevărată lecție de viață nu doar o poveste de dragoste emoționantă. 

Este povestea lui Oliver, un tânăr bogat din New York care, la vârsta de 14 ani a surzit. Aflăm despre modul cum a ajuns să se retragă în interiorul locuinței sale, după ce societatea l-a jignit și tratat ca pe un nebun… Astfel, tânărul ajunge să lucreze la un dispozitiv care să vină în ajutorul oamenilor parțial surzi — un aparat auditiv. 

Pe viitoarea sa soție, Christina, o cunoaște când o găsește rănită în grădina sa. Cei doi ajung să se împrietenească, încep să aibă încredere unul în celălalt. 

Astfel, aflăm povestea Christinei, unica fiică a unui conte englez. Din păcate, este o tânără terorizată de proprii părinți, care se dovedesc capabili să o vândă celui care plătește mai mult… Sunt doi egoiști cărora nu le pasă decât de bunăstarea lor. 

Împrejurările conduc la căsătoria celor doi. O căsătorie de complezență care se presupune că se va încheia în 12 luni. Dar, destinul are planuri diferite pentru cei doi tineri, care încep să aibă sentimente puternice unul pentru celălalt. Observăm cum atracția mocnește între ei, cum pasiunea apare în căsnicia lor și cum, pe măsură ce realizează că se îndrăgostesc unul de altul, atât Oliver cât și Christina încearcă să se sprijine unul pe altul. 

Cei doi sunt două suflete rănite de cei din jur, cu dușmani care atacă din umbră, făcând orice să-i despartă. 

O poveste de dragoste care efectiv mi-a dat o stare de bine la final. O lectură captivantă în care emoțiile te iau cu asalt din fiecare pagină a cărții. 

6 gânduri despre &8222;Seria Cei patru sute de Joanna Shupe&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.