Chandler: Decadență de Lexi B. Newman

Titlul: Chandler: Decadență

Autoare: Lexi B. Newman

Editura: Stylished Books

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 400

”Chloe Lewis avea o viață normală de adolescentă, până în momentul în care viața ei s-a schimbat drastic în vara dinaintea începerii ultimului an de liceu. Dar chiar când credea că nimic nu poate să devină mai complicat decât era deja, revenirea lui Aaron Chandler în campusul Academiei Milton o întoarce pe dos, o face să simtă lucruri pe care nu le-a mai simțit niciodată.

Însă relația celor doi e din prima clipă interzisă, în ciuda atracției pe care niciunul dintre ei nu o poate ignora. Postul de profesor pe care acesta îl ocupă în cel mai extravagant liceu privat din stat, îi face să aibă rețineri, să se comporte nebunește și, într-un final, să ajungă în punctul în care niciunul să nu-și mai poată nega sentimentele față de celălalt.

Dar, deși Chloe credea că știe totul despre Chandler, ajunge să afle că nimic nu e atât de simplu cum credea și relația lor se dovedește a fi imposibilă chiar și în afara campusului. Află că nu încalcă doar Codul etic al profesorului, ci și al moralității.”

O descriere pe cât de incitantă, pe atât de intrigantă. 

Romanul de față are o copertă superbă, în ton cu mesajul cărții. Despre măștile pe care, fiecare dintre noi le purtăm la un moment dat, fie că vrem sau nu. 

Ca și Meciurile dragostei, cartea de față ne poartă în școli — de data aceasta este vorba despre Academia Milton — un prestigios liceu privat. 

Umorul și situațiile absurde ce aduc râsetul în prim plan, rămân ingredientele de bază și în această carte. Combinată cu o frumoasă poveste de dragoste pe care o savurezi încă de la început. 

“Alerg de parcă întregul Iad e în urma mea. Și poate chiar e. Sau o să fie. O să fie un adevărat Iad pe capul meu, dacă nu ajung la cursul de matematică la timp. Domnul Stewart o să mă mănânce cu fulgi cu tot, ținând cont că e a treia oară când întârzii la cursul lui și asta doar într-o singură săptămână.

Tipic mie.”

Un început alert, care deja te incită să descoperi mai mult. 

Apoi urmează ciocnirea pe hol cu un profesor face ca întârzierea să devină și mai mare… 

“— Drăcia naibii!

Vocea individului de sub mine îmi sună imediat cunoscut și îmi ridic fața din umărul lui cu o viteză care mă face să amuțesc. Blestem din nou și clipesc derutată spre bărbatul crispat care sângerează abundent pe nas. Și dacă judec după faptul că mă doare fruntea, îmi dau seama că eu i-am făcut asta.”

Domnul profesor Chandler, proaspăt revenit la Academie, are parte de o întâmpinare cam prea exuberantă din partea tinerei. 

Aflăm că, pe vremuri, Chloe era o adolescentă grăsuță care între timp a devenit un adevărat fotomodel — atât e de suplă! Tânăra lucrează la clinica Academiei, chiar dacă salariul este doar 5 cenți pe oră… 

Chloe pare hotărâtă să se poarte ca o obrăznicătură cu fiecare profesor în parte, iar atunci când profesorul Chandler o trage la răspundere, devine parcă și mai furioasă. Tare sunt curioasă să aflu ce se întâmplă de fapt… 

“— Sfinte Sisoe! exclamă vocea mea interioară, holbându-și ochii la el și mâncând popcorn. Nu-l mai călca pe nervi, Chloe! O să ne înghită fără să ne mestece!”

Chandler: Decadență este romanul situațiilor de neimaginat, duse la extrem, care efectiv stârnesc hohote de râs. Umorul, după cum știm deja, este trăsătura definitorie a scrierilor autoarei Lexi B. Newman. 

Și un sărut schimbat între ea și profesorul de sport schimbă radical situația. Un sărut care ne permite să ne întrebăm cum de a putut situația să ia o asemenea turnură? Să fie atracția care până acum nu și-a făcut simțită prezența? Nu știu ce să mai cred despre situația aceasta având în vedere că tânăra noastră oftează după un tip de ani buni, iar acesta habar nu are de existența ei… 

Altercațiile dintre prietena ei Lexie și Natalie duc la o păruială de pomină în mijlocul campusului în plină activitate de pictat dovleci… Iar Chloe se simte datoare să intervină și ea, astfel că ajunge pedepsită să facă voluntariat timp de o lună. Și asta nu e tot: directorul și profesorul de sport o muștruluiesc pentru notele slabe abținute în acest început de an școlar. 

Iar întâlnirea din club pune și mai multe paie pe foc, deși lămurește lucrurile într-o oarecare măsură: 

“— Ce vrei de la mine, Chloe? întreabă printre dinți. Hm? Vrei să urlu în gura mare că da, am vrut să te sărut și că da, regret că am făcut-o? Dulceață, am început să am regrete și să mă cert cu mine însumi, încă din momentul în care te-ai prăbușit peste mine, pe coridorul școlii! Și crede-mă, nu trece nici măcar o zi în care să nu blestem momentul în care m-am întors în Milton. Mă așteptam să reîntâlnesc aceeași fată dulce, timidă și grăsuță, care avea nevoie de susținere, nu o … ispită ambulantă care, nu doar că nu mai are nevoie de susținerea mea, dar mă mai face și să înnebunesc! Așadar, nu am nevoie să vii acum și să mă provoci, când abia reușesc să mă stăpânesc!”

Nu știu de ce, dar atracția dintre ei nu a fost chiar atât de evidentă… doar sărutul fierbinte a fost cel care mi-a dat de gândit. 

Schimbarea de care a acuzat-o profesorul Chandler își găsește efectiv explicația atunci când aflăm că tatăl lui Chloe a decedat pe timpul verii, iar unchiul ei — fratele tatălui, nu are de gând să-i plătească taxele școlare. Așa că, plecarea de la Academia Milton este preconizată a se întâmpla în decurs de două săptămâni… 

Totuși, amândoi sunt de acord că au sentimente unul pentru celălalt, dar că, până la absolvire, între ei nu poate fi vorba despre o relație. Așa că, înțelegerea este să aștepte amândoi până la acel moment. 

“Mă sărută în stilul lui, adânc, răvășitor, amorțindu-mi vocea răutăcioasă din cap, care îmi spune că sunt pe cale să întrec limita, acea limită pe care nu voiam să o întrecem.”

Și cedează… 

Ceea ce nu e deloc în regulă. 

O carte intensă, plină de momente furate și de frustrări. Cu toate acestea, sentimentele curate răzbat prin toate problemele celor doi, reușind într-un final să le aducă liniștea și împlinirea. 

Chandler: Decadență este romanul care place cititorului deși subiectul este unul controversat… nu este deloc unul veridic, cel puțin nu pe termen lung. Această situație clar nu este una credibilă. 

Dar autoarea Lexi B. Newman reușește să ne ofere o poveste captivantă, care ne taie răsuflarea. 

Se pare totuși că secretul lui Chandler riscă să îi distrugă pe amândoi și să-i facă să sufere pentru întreaga lor viață: 

“Până acum cinci minute, pluteam printre nori. Până acum cinci minute, eram îndrăgostită lulea de un bărbat perfect, în brațele căruia mă simțeam protejată și iubită. Eram undeva în al nouălea cer. Dar acum mă simt de parcă aș trece pentru a mia oară prin al nouălea cerc al iadului, cerc care îmi face inima pulbere și mintea vraiște.”

Suferința pe care o produce dezvăluirea acestui secret aproape că sfâșie cititorul. 

Această ultimă parte a cărții Chandler: Decadență , transformă o carte normală și atipică, într-o poveste aparte. 

O poveste care te lasă cu zâmbetul pe buze. 

Mulțumesc autoarei Lexi B. Newman pentru exemplarul oferit spre recenzie. 

8 gânduri despre &8222;Chandler: Decadență de Lexi B. Newman&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.