Drumul spre mine de Hanna Lee

Titlul: Drumul spre mine

Autoare: Hanna Lee

Seria: Vecini, volumul 2

Editura: Stylished Books

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 272

”El, un bărbat însurat, pregătit oricând pentru o nouă aventură extraconjugală.

Ea, o femeie independentă care mereu obține ceea ce vrea. Iar acum îl vrea pe el.

Situația devine aparent ideală, mai ales când primește aprobarea soției, dar prinsă în acest joc al seducției, Carina realizează că secretele pe care le ascunde pot răni mai tare decât propriile sentimente. Sentimente ce cresc foarte repede pentru un bărbat care nu poate fi doar al ei.”

Când mă gândesc la scrierile autoarei Hanna Lee, mă gândesc la cărți intense, pline de pasiune, fierbinți, emoționante. Povești de viață reale, posibile, scrise cu emoție și sensibilitate. 

Primul volum al seriei “Vecini”, Dansul unui înger, o carte care ne arată că dragostea adevărată este capabilă să depășească orice obstacol. 

Cristi este un tânăr de succes, care are un atelier de mașini de lux, plin de tatuaje și rebel, ce încă nu a întâlnit femeia care să-i dea viața peste cap… Un tânăr ce nu prea e atașat de părinții săi, doar de fratele cu care deține atelierul. 

O noapte în care ajunge acasă aproape de zorii zilei, obosit după atâta distracție, îi schimbă complet percepția asupra sensului propriei sale vieți! 

Iulia este o tânără proaspăt divorțată, cu o fetiță de doar două luni. O femeie care are o experiență urâtă în ce privește viața de cuplu… Fostul soț a abuzat-o fizic și chiar i-a spus că micuța Deea nu ar fi copilul lui…

Se văd, se plac și se îndrăgostesc! Lucrurile devin din ce în ce mai serioase între ei, asta până când în peisaj apare mama lui… 

O poveste plină de emoții, intensă și fierbinte. Care pune dragostea celor doi la încercare, testează iubirea. 

Autoarea a reușit să ofere o poveste captivantă, lăsând cititorul să observe că, de la carte la carte, face un pas înainte.

Drumul spre mine, volumul de față, este povestea Carinei și a lui Cătălin. O poveste scrisă în stilul tipic autoarei, cu emoție și sensibilitate, plină de momente pasionale și tensiuni sexuale. 

“Viața este plină de imprevizibil și uneori se întâmplă să afli, fără să vrei, lucruri care pot schimba soarta celor din jur. Câteodată, cel mai bine este să ștergi cu buretele din mintea ta acele informații, mai ales când știi că ele îi pot răni pe cei apropiați. Dar ce faci când secretul pe care îl ai poate, în aceeași măsură, să salveze, dar să și distrugă?

Ce alegi să faci?”

O întrebare cu multe implicații și răspunsuri diferite. 

Carina, o tânără de aproape 31 de ani, director de marketing la o multinațională, pune pasiune în tot ceea ce face, dar nu este o tânără foarte sociabilă. Mutată recent într-un complex rezidențial — New Moon, aceasta adoră să privească apusurile, este inspirată de spectacolul culorilor acestora. În ultimii 10 ani s-a concentrat pe muncă, cariera reprezentând o prioritate pentru ea. 

O dimineață ușor noroasă o face să întârzie la servici o oră și jumătate. O cafea luată pe fugă duce la vederea celui mai atrăgător mascul posibil: 

“… însă celălalt este cel care mă face să nu mă mai uit pe unde merg și eram aproape să mă împiedic cu picioarele mele lungi de bordura trotuarului.

Este mult mai solid decât prietenul lui, părul tuns scurt și blond. 

Omul ăsta e mare. Și e al dracului de frumos!”

Atracția față de acest bărbat persistă chiar și după două săptămâni, deși realizează că are un copil, deci este foarte posibil să aibă și o soție… Cu toate acestea, curenții atracției care o străbat de câte ori se întâlnesc continuă să își facă simțită prezența.

Ba mai mult, este hotărâtă să aibă o relație pasională cu el în ciuda faptului că era însurat… Aici nu am rezonat deloc cu ea. Nu am înțeles-o, deoarece există o mulțime de bărbați fără obligații. Bineînțeles că am fost uimită când am aflat, împreună cu Carina, că acest bărbat este soțul unei prietene a Mariei, care este cea mai bună prietenă a tinerei. 

Situația se pare că se complică cu fiecare pas… 

Cum au putut lucrurile să ia o astfel de întorsătură, nu îmi dau seama. Totul e anapoda. Trebuia să fie o simplă aventură, dar s-a dovedit că lumea e prea mică și era să aibă loc o mare catastrofă.”

Dar, povestea își urmează cursul, iar situația se schimbă ușor… Clipa când se trezește cu Maria și Alina— soția tipului de care este atrasă , la ușă, este nimic pe lângă propunerea Alinei. Se pare că aceasta este îndrăgostită de Lucian, ar vrea să revină la el, dar nu vrea să îl rănească pe Cătălin… Și aici ar trebui să intervină Carina: să-l facă să se îndrăgostească de ea sau să dezvăluie aventura lor în fața soției… 

“Cum au putut nebunele astea două să vină la mine cu astfel de propunere? Mai exact două propuneri, dar la fel de absurde și care au la bază același principiu: eu să mă culc cu Cătălin.”

O poveste care este încâlcită, cu situații ce stârnesc hohote de râs, dar și o mulțime de emoții ce te țin prinsă între paginile cărții până la final. 

Asistăm la frământările Carinei cu privire la dorința pe care o simte față de acest bărbat și ceea ce ar trebui să facă: să stea cât mai departe de el. Este convinsă că nu poate rezista dacă Cătălin insistă. 

Cu toată atracția pe care o simte tânăra, vă spun sincer că prima conversație a celor doi, cea de după aflarea adevărului, mi s-a părut stranie. 

“Atât de sec e totul! Rece și lipsit de spiritul acela care să îți facă sângele să fiarbă. Și totuși sunt emoționată și sper să nu regret nimic din toate astea asta după aceea. Oftez și încerc să îmi amintesc decizia de a lăsa lucrurile să decurgă așa cum vin.”

O mai atentă corectare a cărții ar fi fost de folos, deoarece s-au strecurat unele dublări de cuvinte sau cuvinte care nu își aveau locul în context. 

Au loc o serie de schimburi de mesaje destul de seci între ei, nimic care să dea de înțeles că tipul este și el atras de tânăra noastră…

Situația devine cu adevărat amuzantă după prima lor întâlnire, când Carina îi spune că a fost nemulțumită de prestația lui rece, egoistă. Acum, Cătălin se simte lezat în amorul propriu și încearcă să obțină de la tânără o a ltă întâlnire pentru a-i arăta că este capabil să îi ofere mai multă plăcere… 

“Mă privește cu ochii sclipind și pot să jur că sunt așa din cauza unor lacrimi care vor să iasă la iveală. Este pentru prima dată când îmi dau seama că lucrurile pot lua o direcție destul de dureroasă, dacă nu gestionăm cum trebuie implicarea fiecăruia în această poveste.”

Pe măsură ce relația pasională ia amploare, cei doi realizează că se gândesc din ce în ce mai mult unul la celălalt. Ba chiar, Carina îi recunoaște Mariei că s-a îndrăgostit! 

Într-un final, chiar și lui Cătălin îi recunoaște că s-a îndrăgostit de el și că, știa mai multe despre el, soția lui și fostul ei iubit… Că la început a vrut doar o aventură, dar cu timpul a constatat că situația s-a complicat și acum a ajuns să îi facă rău… Așa că, este vremea să se despartă…

Urmează suferința, durerea de a fi departe de persoana iubită, Carina are întipărită pe chip nefericirea și durerea. Pe de altă parte, Cătălin realizează și el că viața lui se va îndrepta în direcția pe care el o va alege. În sfârșit își recunoaște sentimentele și face pași importanți în această direcție. 

Drumul spre mine este o carte cu un subiect atipic aș spune, ușor incomod, dar care reușește să stârnească interesul. Emoțiile pe care autoarea le-a așternut pe hârtie sunt cele care ne fac să credem că fericirea și iubirea apar în cele mai neașteptate moduri. 

“— Carina, nu există nici cea mai mică îndoială că ești singura femeie pe care o vreau în viața mea. M-ai ajutat să îmi regăsesc drumul și asta pentru că mi-ai fost alături și vreau să îmi fii alături pentru tot restul vieții. Până acum am mers pe drumul spre tine, acum vreau să merg pe același drum alături de tine.”

Mulțumesc editurii Stylished Books pentru exemplarul oferit spre recenzie. 

7 gânduri despre &8222;Drumul spre mine de Hanna Lee&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.