Un nou început de Mona Kasten

Titlul original: Begin again

Autoare: Mona Kasten

Seria: Again, volumul 1

Editura: Bookzone

Traducerea: Paula – Denisa Babici

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 400

”O carte sexy, care creează dependență și pe care o vei devora cuvânt cu cuvânt.” — Anna Todd, autoarea seriei After

”Kaden face regulile, Allie le încalcă pe toate.

Un nou început. Pentru asta se mută Allie Harper în Woodshill la studii. Și pentru libertatea care i-a lipsit, viața fiindu-i controlată la fiecare pas de mama sa. Asta până când devine colega de apartament a lui Kaden White. Incredibil de atrăgător, cu tatuaje asupra cărora privirea lui Allie se blochează adesea, Kaden nu are nevoie de mult timp pentru a trece de la aroganță la nepăsare. Și are 3 reguli:

1. Nu mă deranja cu chestiile tale de fete!

2. Ține-ți gura închisă dacă agăț pe cineva!

3. Nu există nicio șansă ca noi doi să ne cuplăm.

Va putea oare Allie să treacă peste zidurile impuse de Kaden? Aparențele pot înșela, iar sentimentele adevărate pot fi ascunse sub măști. Dar nu pentru totdeauna. Mai ales când regulile devin provocări, iar dorința se îmbină cu o iubire imposibilă.

O poveste care ne arată cât de ușor este să începi din nou. O poveste despre libertatea care însoțește inimile frânte și care le vindecă. O poveste despre dragostea întâlnită în locuri neașteptate.”

O lectură care te prinde în mreje de la început. Fluidă și emoționantă, cartea oferă cititorilor o clipă de evadare din propria poveste. 

“Libertate! 

Acesta era singurul gând care mă susținuse în ultimele luni. Acum puteam să îmi încep propria viață, să fac lucrurile așa cum mi le doream. Ultimii nouăsprezece ani fuseseră al naibii de sufocanți. Deseori, m-am simțit ca o pasăre eliberată din colivie doar câteva minute pe zi pentru a face câteva cascadorii. Dacă se poate numi cascadorie să afișez o figură simpatică la petreceri, să zâmbesc amabil și să conversez pe ici, pe colo cu câte un necunoscut; pentru asta eram… o artistă desăvârșită. Sau o pasăre încarcerată.

Pentru părinții mei, aparența era totul. Părul meu era elegant coafat și purtam haine cu cele mai fine croiuri. Puteam să afișez la comandă un zâmbet fermecător. Trebuia să fiu fiica perfectă — sau măcar să par.”

Din acest moment am fost foarte curioasă să o descopăr pe Allie, care mi-a părut o tânără proaspăt scăpată din colivia în care a fost ținută de părinții săi. 

Îl cunoaștem și pe Kaden, viitorul coleg de apartament, cu care nu se înțelege foarte bine, acesta văzându-se nevoit să o accepte ca și colegă deoarece nu are altă opțiune…

Pe de altă parte, Allie este conștientă de un singur lucru: fie că va trebui să doarmă pe o bancă în parc, la părinți acasă nu se întoarce… 

“Întreaga mea personalitate a fost o mascaradă pe care mama o manipulase în funcție de propriile dorințe. Am realizat asta abia acum trei ani, când am văzut cât de departe era în stare să meargă. În acea zi, încrederea mea în ea a fost spartă în mii și mii de bucățele. Credeam că mama mă va proteja întotdeauna. În schimb, m-a încărcat cu tot mai multe minciuni, până când abia am mai putut rezista sub greutatea lor. După aceea, nimic nu a mai fost la fel.”

Îi cunoaște pe prietenii lui Kaden atunci când acesta dă o petrecere în apartament. Ba chiar, Allie își face o prietenă adevărată: pe Dawn. O tânără simpatică și sinceră, care spune lucrurilor pe nume. Diferită de Allie. 

Pe de altă parte, interacțiunea cu colegul de apartament continuă să fie tensionată, stingheră și nepăsătoare. Dar, începând cu petrecerea, treptat, încep să se schimbe lucrurile. Astfel, se trezește pornind într-o drumeție alături de Kaden deși nu are echipamentul necesar. 

Un nou început este un young adult tipic, cu suișuri și coborâșuri emoționale tipice tinerilor. Iar Allie și Kaden sunt tineri care au propriul mod de a masca ceea ce simt cu adevărat. 

O simplă întrebare despre specializări și motivațiile pentru care au ales aceste specializări o aruncă pe Allie înapoi într-un trecut de care nu vrea să își readucă aminte. 

“Nu am spus nimic, dar mi-am strâns buzele. Știam că toată treaba asta nu era o vrăjeală de-a lui Kaden și nici nu intenționa să fie răutăcios. Totuși, a adus la suprafață amintiri neplăcute care mi-au făcut inima să bată și mai repede. 

Asta, din nou, nu este decât o criză, pentru că primești prea puțină atenție. Am auzit vocea tatei foarte clar în minte.”

Autoarea Mona Kasten a reușit să mențină viu interesul cititorului pe tot parcursul volumului de față. A creat personaje reale, pe care simți că le poți întâlni în viața reală, cu calitățile și defectele lor, cu propriile lor moduri de a se apăra de suferințe. 

Kaden este nevoit să-și plătească singur studiile deoarece tatăl lui nu a fost de acord cu specializarea pe care și-a ales-o… Pe de altă parte, motivațiile lui Allie sunt total diferite: 

“— Nu vreau să îi învăț doar ce să treacă în CV. Sunt atât de multe valori ce nu sunt incluse în curriculum și care sunt parte din viață. Atât de mulți adolescenți nu au un adult de care să depindă, un cineva căruia să îi pese de ei, un cineva care să-i asculte. Vreau să fiu eu acea persoană de sprijin pentru ei, cineva la care să poată apela dacă au nevoie de un ghid sau de sfaturi în viață. Vreau să am o influență pozitivă asupra acestor copii. Să le ofer ceva de care, probabil, nu au avut parte acasă. Să îi ajut chiar să revină pe calea cea dreaptă, dacă e cazul.”

Această motivație reflectă modul în care părinții au făcut parte din viața ei și felul în care viața de liceu a lăsat urme în modelarea ei de până acum. 

Pe măsură ce trece timpul, atracția dintre cei doi tineri începe să-și facă simțită prezența cu toate încercările lor de a respecta cele trei reguli de bază ale lui Kaden din momentul când i-a devenit colegă de apartament. Își aruncă în față unul altuia aceste reguli de câte ori simt că sunt pe cale să uite de ele. 

“Kaden s-a uitat la mine cu ochii lui întunecați, iar culoarea lor de caramel prinsese acum o nuanță de bronz. Picături de apă îi străluceau pe buze și pe piele. Nu știu cum, dar mâinile mele au ajuns pe pieptul lui, la fel de natural cum mâinile lui mi-au găsit șoldurile.”

Allie se simte ușor speriată de toate aceste emoții care o iau cu asalt. De aceea, preferă să facă un pas în spate. 

Cand totul pare a intra pe făgașul normal iar Allie începe să mai lase garda jos, cel mai mare coșmar al ei capătă formă: 

“Nu. Nu se poate. Mi s-a tăiat respirația.

Era mama.

Simțeam fiorii de pe ceafă.

Îmi tremurau genunchii. Inima mi s-a oprit.

Nu puteam respira.”

Odată calmată, cu panica ținută sub control, Allie decide să nu-și mai facă griji pentru ceea ce va spune mama ei. Dă dovadă de un real curaj. Pur și simplu nu dorește să îi mai dea ocazia să o controleze psihic. 

Pe moment pare a face față cu brio acestei întâlniri traumatizante din punct de vedere psihologic, dar clachează după. Kaden este cel care o salvează de la a face ceva ce mai târziu ar putea regreta… 

 “Am vrut să zic ceva, dar, pentru prima dată de când îl știam pe Kaden, nu puteam vorbi. Nu puteam să-i spun care era motivul real al fricii mele. N-aveam cum. Tăcusem atât de mult timp… Parcă nu mai eram în stare să spun adevărul.

Cuvintele nu voiau să iasă și simțeam o apăsare în piept. Îmi mușcăm buzele și dădeam din cap. Ochii îmi sclipeau și mă cuprinsese o neliniște. Nu mai spusesem asta nimănui. Doar mama știa adevărul, iar ea îmi interzisese să vorbesc despre subiect. În timp, pe măsură ce păstrasem tăcerea, ziduri tot mai înalte se ridicaseră în jurul meu. Nimic nu le putea pătrunde. Nici măcar Kaden.

— Nu pot, am suspinat. Nu pot să fac asta.”

Prietenia dintre Kaden și Allie se consolidează, cu toate că este diferită de cea cu Dawn și Scott. Dar, în același timp, în Kaden găsește calmul și liniștea de care are nevoie atunci când intră în panică. Iar el știe cum să o calmeze. Ba chiar o duce acasă la mama lui de Ziua Recunoștinței… 

Mi-a plăcut foarte mult Un nou început. Este o poveste despre cunoaștere, încredere și prietenie, emoții și o atracție fulgerătoare. Cu care nu poți lupta prea mult, indiferent cât încerci. 

Mona Kasten ne-a oferit un young adult clasic, pe tipar deja cunoscut, dar atât de plin de emoție încât cititorul nu a mai ținut cont de clișee. 

O serie care se anunță interesantă! 

14 gânduri despre &8222;Un nou început de Mona Kasten&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.