O nouă șansă de Mona Kasten

Titlul original: Trust again 

Autoare: Mona Kasten 

Seria: Again, volumul 2

Editura: Bookzone

Traducerea: Iulia Dromereschi

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 416

”Cum poți să repari o inimă frântă?

Allie și Kaden predau ștafeta iubirii celor mai buni prieteni, iar de îndată ce Dawn îl cunoaște pe Spencer simte că ceva e pe cale să se întâmple.

Sentimentele de dragoste se înfiripă din ce în ce mai mult, însă Dawn e convinsă că orice ai face, la final vei fi rănit. Spencer e hotărât să-i arate contrariul și începe o bătălie în care iubirea devine cea mai puternică armă.

Steagul alb se ridică abia atunci când Dawn află că în spatele poveștii lui de viață se ascund răni emoționale adânci. Acum două suflete se întâlnesc cu adevărat și pornesc într-o călătorie la finalul căreia speră să se vindece reciproc.”

Autoarea Mona Kasten a reușit să mă impresioneze cu primul volum al seriei “Again”. Cu sensibilitatea care transpare din fiecare pagină a cărții, autoarea ne oferă o poveste de dragoste young adult care ne face să râdem, să plângem sau să ne bucurăm alături de personajele bine construite ală cărții. 

O nouă șansă este o poveste la fel de sensibilă și emoționantă cum a fost și volumul precedent. Cu două personaje frumos construite, care au povești de viață care ne impresionează. 

Volumul de față începe cu un concurs straniu de împrejurări ce îi au în prim plan pe Dawn și Spencer… 

“Dar, în loc să mă prindă, a strigat și s-a împleticit, la fel ca mine. Ne-a răsucit în cădere, asigurându-se că nu cădea peste mine. Cât de amabil!

În timp ce încercam să mă ridic, am pus o cruce mare, roșie, în dreptul zilei, într-un calendar imaginar.

Au. Probabil îmi rupsesem nasul. Și un genunchi. Și câteva coaste.

— Aștept să îmi cazi în brațe de ceva vreme, dar nici chiar așa, s-a auzit o voce de sub mine, iar mie mi s-a tăiat respirația.”

Ajungem să o cunoaștem mai bine pe Dawn și descoperim că este o scriitoare amatoare de povestiri erotice ce publică sub pseudonimul D. Lily. Acest aspect este ținut secret de toată lumea: 

“… în viața reală nu îmi cunoștea nimeni secretul. Nici măcar Allie. Și avea să rămână așa, pentru o vreme.”

Problemele apar când tânăra începe să aibă fantezii în care Spencer are rolul principal! Iar să o vedem pe fată blocată, cu mințile împrăștiate și rămasă fără cuvinte este ceva cu totul și cu totul neașteptat. 

Dawn este o tipă uimitoare, aparența ingenuă pe care o întrevezi la început, existând și nu prea. Cu toate că nu se înțelege foarte bine cu Sawyer — colega ei de cameră, atunci când o vede supărată se decide să îi vină în ajutor. Fata este o combinație uluitoare de aparențe și fațete, un bulgăre de energie și seriozitate, o prietenă sufletistă și un adevărat sprijin pentru cei la care ține. Sawyer, cu care prietenii ei nu se înțeleg, reușește să devină mai mult decât colega de cameră a lui Dawn. Ușor, ușor, se împrietenesc. 

“A apăsat pe un triunghi mic, verde, iar chipul meu roșu a apărut pe ecran.

— Ia uite, drăcușor al focului. Cine ar fi crezut  că poți arăta atât de fioros?

— Arăt caraghios, am mormăit.”

O nouă șansă a reușit să mă prindă și mai bine în mreje decât Un nou început. 

Poate unde povestea și suferința lui Dawn de împletesc strâns cu momentele amuzante. Cu clipele stânjenitoare, în care tânăra face gafă după gafă dar încearcă să-și ajute prietenii. 

Atractia dintre ea și Spencer se simte de fiecare dată când cei doi sunt împreună. Cu toate acestea, când l-a îndepărtat cu vorbe mult prea aspre, Spencer s-a apucat de băut. Ghinionul a făcut că tocmai atunci a primit un telefon să se întoarcă în Portland. Astfel, Dawn ajunge să-i conducă mașina deoarece nu l-a lăsat să se urce la volan în stare de ebrietate… 

“— Nicio grijă. Totul va fi bine, am murmurat și m-am familiarizat cu funcțiile mașinii.

— Minți.

L-am privit. Dar el mi-a evitat privirea și s-a uitat pe geam.

— Toți spun mereu asta, iar eu aștept și tot aștept, și nu se întâmplă. Unele lucruri nu pot fi luate înapoi. Lucrurile nu vor mai fi niciodată la fel. Mormăia și abia dacă îl auzeam, dar pricepeam ce spunea, într-o anumită măsură. Nu știam ce îl împovăra în așa hal, și nu eram sigură dacă îl puteam ajuta. Tot ce puteam face era să îl duc în siguranță acasă.”

Dar, o pune pe gânduri ceea ce observă la acesta acasă. Nu-și dă seama cine este Olivia, de ce tatăl lui se comportă atât de urât, și cu atât mai mult nu înțelege de ce acesta are o nevoie bruscă de a păstra distanța fațăde ea… Ba chiar se comportă destul de rece cu ea. 

Realizăm că, așa cum Dawn are propriile suferințe cu care trebuie să lupte, nici trecutul lui Spencer nu este tocmai ușor de acceptat pentru acesta. Simțindu-se vulnerabil în fața ei, o tratează cu răceală și o îndepărtează de el pentru o perioadă. Dar, atunci când tânăra are nevoie de el este alături de ea. 

“— M-am purtat ca un ticălos. Adevărul este că am probleme de familie mari. Și nu îmi place deloc să vorbesc despre asta, înțelegi? m-a întrebat, frecându-și bărbia. M-ai prins pe picior greșit și… am fost un idiot.”

Scuzele sunt acceptate și cei doi încearcă să reia prietenia de unde au lăsat-o. Mă întreb ce vor face în privința atracției dintre ei doi? 

Este complet îngrozită când realizează că Spencer știe că ea scrie literatură erotică. Dar, Spencer este încântat de ceea ce face ea, crede că are talent, că e cool. E doar nedumerit și nu înțelege de ce se ascunde… 

“Cum reușea să îmi facă una dintre cele mai mari temeri să se topească, de parcă ar fi fost cel mai de înțeles lucru de pe lume? De ce trebuia să facă să-mi fie atât de greu să mă țin departe de el?”

După o noapte de pasiune fierbinte, Dawn vrea să plece fără a spune nici un cuvânt. Doar că totul se schimbă când Spencer o oprește. O cădere nervoasă, o suferință care rupe zăgazurile, lacrimi ce ușurează sufletul și o poveste care face să curgă lacrimi pe obrazul cititorului. Iar Spencer știe să asculte… 

Astfel aflăm că Dawn a fost căsătorită și soțul a înșelat-o la doar câteva luni după nuntă cu o vecină… A fostmomentul în care a pus totul la îndoială, când a crezut că nu poate fi iubită. Ba chiar, într-un moment de disperare, când simțea că s-a pierdut pe sine, tânăra a încercat să-și facă rău. 

Mona Kasten a reușit să ne poarte prin suferință și disperare, prin teamă și liniște sufletească, spre o bucurie și fericire fără seamăn. A creat o poveste plină de emoție, cu multe răni ce se cicatrizează în timp. Un young adult care te captivează și care îți poartă gândurile spre speranță. Ne arată că oricine merită o a doua șansă. Că este nevoie doar de puțin curaj pentru a încerca din nou. 

O nouă șansă este o poveste despre curajul de a-ți pune inima din nou în mâinile cuiva și de a spera că nu îți va fi frântă încă o dată. 

“— Mulțumesc pentru că mi-ai spus totul. Voi știi să prețuiesc tot ce am aflat, mai mult decât crezi.”

O plăcere să savurezi o astfel de lectură! 

 

Publicitate

9 gânduri despre &8222;O nouă șansă de Mona Kasten&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.