Electrizant de Joanna

Titlul: Electrizant

Autoare: Joanna

Seria: Pasiuni electrizante, volumul 1

Editura: Stylished Books

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 256

”În vara dinaintea facultății Anna avea stabilite clar prioritățile, asta până să-l întâlnească pe Jayden. Lumea ei este dată peste cap din cauza bărbatului care o atrage și în același timp o respinge. Anna este vulnerabilă și asta o face ținta perfectă a lui Jayden. Totul devine un roller coaster al greșelilor, al pasiunii și al sentimentelor din care niciunul nu mai poate scăpa. Totul condimentat de curse, război și frământări…

Ea i-a întins o aripă de înger să-l scoată din întunericul trecutului. El a luptat să-i demonstreze că nu e prea târziu pentru ei.

Totul mă consumă și o privesc cu toată iubirea și tot dorul pe care le port în suflet. Ea e nemișcată și emoția mă copleșește, fiindcă nu știu exact ce gândește. Nu aș putea suporta încă o respingere din partea ei, nu acum. Sunt nerăbdător s-o ating, dar frica mă paralizează. Îmi zâmbește și îi zâmbesc la rândul meu ușurat. Acesta este semnul pe care-l așteptam ca să mă apropii. Atingerea buzelor ei suave îmi face inima să-mi bată mai tare. Numele ei de alint atârnă pe buzele mele și pare a se topi în eternitate. (JAYDEN)

Căldura trupului său pătrunde în fiecare por al meu, iar privirea lui nu mă părăsește nicio clipă. Încerc să rămân pasivă, dar inima mi-a căzut pradă acelor ochi pătrunzători și gura mi-e uscată ca și cum aș avea buzele de nisip. Îmi ling nervoasă conturul gurii încercând să atenuez senzația arzătoare. (ANNA)

Nu vreau să stric vraja ce ne înconjoară, dar nici nu vreau s-o presez. O las cu gândurile ei, deși e învăluită total la fel ca și mine de armonia dintre noi, de legătura indestructibilă care există atunci când ne lăsăm trupurile să preia controlul. Ele găsesc tot timpul calea spre inimile noastre. (JAYDEN)”

“Semnalele de alarmă porniseră deja în mintea mea când mi-am dat seama că e sânge, însă nu am mai avut timp de reacție fiindcă totul s-a năruit. Simțeam doar că nu mai am nicio putere, în vreme ce trupul mi-era azvârlit dintr-o parte în alta ca o păpușă din cârpe.”

Un prolog incitant, ce în mod sigur stârnește interesul asupra cărții. 

Acțiunea concretă, începând cu primul capitol al cărții, o aduce în prim plan pe Anna, și autoarea ne permite să o cunoaștem prin acțiuni ce s-au petrecut cu doi ani înaintea poveștii prezente. 

Este momentul când îl cunoaște pe Jayden, chiar dacă prima întâlnire iese cu scântei și discuții în contradictoriu. Atracția este instantă și o dă peste cap complet. Efectiv nu își înțelege sentimentele. 

Joanna a reușit să mă surprindă cu o poveste frumoasă, emoționantă și care m-a ținut cu sufletul la gură. 

Anna este un personaj aparte: o tânără crescută de niște părinți stricți, timidă de obicei, deși cu Jayden se poartă fix ca o înțepată cu nasul pe sus. Plecarea la facultate este zborul din cuib pentru ea! 

“Imi iau rămas bun și gustul dulce al libertății este umbrit de o apăsare, de senzația de pierdere. Un chip îmi trece prin fața ochilor: Jayden… Mi se accentuează greutatea din piept. Dacă nu-l voi mai vedea?”

Jayden, un mare cuceritor care nu petrece mai mult de o noapte cu o fată, este luat prin surprindere de atracția pe care o simte pentru Anna. Cu toate acestea, nu este tocmai mulțumit când constată că tânăra nu cade în plasa lui. 

Între timp, la facultate, Anna își face prieteni noi prin intermediul colegei ei de cameră, Mary, împreună cu care merge la munte, unde are o surpriză neașteptată:

“O, Doamne! Deodată se întoarce și rămân țintuită locului la vederea acelor ochi de un albastru- intens. I-aș recunoaște oriunde. Tipul musculos din fața mea este… Jayden. El zâmbește cu subînțeles, iar eu pufnesc enervată. Nici aici nu scap de tipul ăsta!”

Nu o înțeleg pe Anna! Este enervată când îl revede pe Jayden, dar de când a venit la facultate oftează cu gândul la el… Cred că nici ea nu prea știe ce vrea. 

Ce se întâmplă la cursă mi se pare neverosimil, după câte știu eu, spectatorii de la curse nu ajung sub nici oformă pe pistă…

Dar, sărutul pe care-l împarte cu Jayden, primul lor sărut, efectiv încălzește atmosfera. Fierbinte, plin de pasiune, care te înfioară. Pe sistemul una caldă una rece, la petrecerea de după, Jayden vine însoțit de o blondă superbă. Iar Anna se simte dată la o parte chiar fără a fi ceva între ei. 

Electrizant este un roman care are potențial. Păcat că nu s-a insistat mai mult asupra lui. Modul în care autoarea a sărit de la o scenă la alta fără a lăsa cititorul să savureze povestea. Este ca și când am văzut anumite instantanee puse laolaltă fără a vedea cum a avut loc trecerea de la o poză la alta… Păcat! 

“Nu mai știu cât timp am rămas așa paralizată  de durerea din piept și fără lacrimi. Gândurile au început să se întoarcă și aveam doar o întrebare ce mi se repeta obsesiv în minte: de ce? De ce mă durea atât de rău? Într-un târziu am primit răspunsul la chinuitoarea întrebare: pentru că începusem să am sentimente pentru Jayden.”

Jayden este un tânăr ce provine dintr-o familie cu multe probleme. Până la 14 ani a fost abuzat fizic de un tată ce avea probleme cu alcoolul, doar pentru a-și proteja mama și frații. Când nu a mai rezistat, a plecat de acasă. Dar, își mai spală din păcate atunci când îi spune Annei: 

“— Ți-am spus să nu te ascunzi de mine, îmi șoptește. Mă sărută ușor pe buze. Nu vreau să te sperii, o vom lua încet, ok? Nu te voi forța și nu vei face nimic din ceea ce nu vrei.”

O întreagă paradă de a merge înainte – înapoi, una bună una rea, care m-a dus cu gândul la seria After de Anna Todd. 

Nu se observă sentimente reale, mi se pare mai mult o luptă între cocoși pentru a-și demonstra unul altuia care este mai puternic. Își neagă sentimentele — cazul lui Jayden, sau Anna — deși are sentimente fată de el, nu vrea să fie încă o tipă pe lista lui. Aș fi vrut să văd o poveste care să mă convingă… 

Când lucrurile par a merge bine, el îi spune că pleacă în Irak. Vă închipuiți ce urmează… Aș fi vrut ca recuperarea lui din spital să fie mai bine redată. Apoi, reîntâlnirea cu o Anna care-l urăște, lipsa comunicării, vorbe aruncate ca să rănească… 

“M-am simțit liberă după ce ai plecat. Liberă să-mi fac chiar și un tatuaj! mă întorc spre el și rostesc apăsat cuvintele. Mulțumesc că m-ai eliberat! Ăsta e unul dintre rezultate. Și îi arăt umărul.” 

Spre final, autoarea reușește să mai salveze situația. Avem parte de emoții puternice. 

O lectură drăguță. Cu o mai atentă corectare și o scriitură mai formală nu ar fi stricat. 

Mulțumesc editurii Stylished Books pentru exemplarul oferit spre recenzie. 

3 gânduri despre &8222;Electrizant de Joanna&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.