Cristalele inimii de Joanna

Titlul: Cristalele inimii

Autoare: Joanna

Seria: Pasiuni electrizante, volumul 2

Editura: Stylished Books

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 272

”Erika Knight este o femeie de afaceri de succes, o pasăre închisă într-o colivie de aur de situația financiară și de pretențiile părinților. Nesiguranța este cel mai mare dușman al ei, lipsind-o de îndrăzneala de a zbura liber. Dilema inimii sale este dacă iubirea va fi suficientă încât să o vindece.

Pentru Adam Welch dragostea adolescentină a rămas la fel de puternică. Misterul dispariției femeii iubite îl face să și-o dorească și mai mult, întinzându-i o capcană ce implică o căsătorie în interes de afaceri.

Inima este un cristal ce strălucește doar în lumina caldă a dragostei.

Eu nu știu să aibă o piatră în loc de inimă, ci un cristal care va străluci orbitor sub lumina puternică a dragostei. Sper doar să fie dragostea mea. (Adam)

Dau din cap, nefiind capabilă să scot niciun cuvânt. Mă privește ca pe vremuri și tremur măturată de amintirile care mă năpădesc ca niște valuri puternice în timpul furtunii. (Erika)”

Chicago. O zi ploioasă de toamnă…

O acțiune ce se desfășoară la cinci ani după întâmplările din primul volum. 

Volumul de față o are ca personaj feminin central pe Erika, prietena Annei din Electrizant. Aflăm multe despre ea, autoarea ne prezintă trecutul acestei tinere pentru a putea înțelege cum a devenit persoana care este astăzi. 

Provine dintr-o familie bogată, cu un tată adesea absent și o mamă pentru care a fost invizibilă în mare parte a vieții ei. Astfel, Erika este o tânără ce are atacuri de panică, timidă și închisă în ea. Aflăm încă din primul capitol că tânăra a preluat o parte din afacerile tatălui ei: pe cele din domeniul imobiliar. 

În capitolul următor, povestea îl are în plan central pe Adam, fratele lui Jayden. Aflăm despre suferința și durerea acestuia de după dispariția fetei, despre trezirea la realitate și schimbările pe care această suferință le-a cauzat, a lăsat sechele… 

Cristalele inimii este o lectură ușoară și drăguță, plină de emoție, care se joacă cu sufletul cititorului. 

“Zâmbesc amar la amintirea care mă bântuie de câțiva ani. Atunci, fără să-i intereseze de mine sau de ceea ce-mi doream eu, au luat hotărâri pe care m-au obligat, ba chiar m-au șantajat să le respect.”

Acela a fost momentul rupturii emoționale dintre Erika și părinții ei. 

Reîntâlnirea cu Adam este tensionată, rigidă și se încheie ușor dramatic și totuși inexplicabil: cu Erika care este ironică și-l jignește. O atitudine pe care nu am reușit să o înțeleg… 

Din păcate și acest volum este scris pe repede-nainte… scenele se succed cu o asemenea viteză că nu prea ai timp să înțelegi clar ce se întâmplă. 

Acum e cu Jason la restaurant și ia masa, acum Jason se bate cu Adam, acum ajunge cu Jason la spital… și ce să vezi, Adam are un accident de mașină și ajunge la același spital… 

Păcat că autoarea nu a acordat o mai mare atenție fluidității poveștii. Așa, totul pare o scenetă, nu o acțiune credibilă. Asta ca să nu mai pomenim de corectarea cărții: 

“— Erika! mă îmbrățișează. Ce frumoasă ești! mă analizează din cap până-n picioare.

— Tată, am pe cine semăna, îi întorc zâmbetul. Ce vânt te aduce pe-aici? Nostalgia?”

Se pare că nu a reușit să semneze contractul cu noul asociat, Adam Welch. Așa că, responsabilitatea de a încheia această asociere îi revine tinerei. 

“Naiba să le ia de treburi! Trebuie să-mi calc pe mândrie și să merg să mă ploconesc la domnul Adam Welch! Parcă văd că-mi va face viața un iad până va accepta condițiile!”

Ploaie, GPS care nu are semnal, pădure și o cabană… Erika este nevoită să încheie acest contract de asociere cu Adam, doar că are câteva condiții adiționale, cum ar fi un drept de proprietate asupra unei părți din fermă.

Pare simplu, nu? Ei bine, nu e! 

“— Cum să-ți cedez o parte din fermă, când nici măcar n-o dețin eu în totalitate?

— Adam, înțelege! încep șovăitor. Nu pot investi într-un teren care nu e al meu. Îl privesc cum se frământă și un zâmbet demonic îi apare pe buze. Doamne, mi-e frică de planul său!

— Există o soluție, zice apropiindu-se de mine și arzându-mă cu privirea. Să fii soția mea! inima îmi stă în loc.”

Deși refuză la început, acceptă până la urmă… Clar nu a reușit autoarea să mă convingă că așa ceva se impunea. 

Cele două personaje am impresia că nu prea știu nici ele ce vor. Sau sunt nehotărâte… Erika are ieșiri stranii care nu au nici o explicație, Adam îmi dau seama că o vrea în viața lui și face orice ca să o aibă: să fie obsesie, iubire? 

Petrecerea de logodnă aduce și primul semn de întrebare: 

“— Doamne, încă tremură! Buzele-i roșii, apetisante până mai adineaori, acum par fără viață. Culoarea i s-a scurs din obraji și tremură haotic. Mă așez lângă ea și o strâng puternic în brațe, încercând să-i dau din căldura corpului meu. Nu știu cât am stat așa încleștați unul de altul, legănându-ne pentru a-i alina durerea.”

Cine este acest James McDoodle, prieten al părinților ei? 

Ceea ce aflăm este de-a dreptul grotesc. Și asta ne face să-i urâm cu adevărat pe părinții ei. În acest moment l-am apreciat cu adevărat pe Adam care le-a spus clar că după căsătorie, întâlnirile cu fiica lor vor fi doar foarte rare. 

O situație cu adevărat dramatică, pe care autoarea ar fi trebuit să o scoată cu mult mai bine în evidentă. Așa, a părut doar un alt moment al acțiunii, care a fost bifat. Din nefericire, cam așa continuă toată cartea. 

Cu mici momente în care reușește să transmită suspansul, teama sau iubirea, autoarea nu reușește să mă convingă că acest cuplu este suficient de solid cât să treacă proba timpului. 

În ciuda atracției și a sentimentelor, orgoliile îi împiedică să discute, gelozia are un cuvânt greu de spus, iar relația celor doi pare a fi o conviețuire de complezență. 

“— Mă înnebunești, femeie! mă ridic s-o privesc. Când vei înțelege cât de mult însemni pentru mine? Ești echilibrul meu, pentru că fără tine în anii care au trecut am fost pierdut, ești dulceața din care vreau să gust în fiecare clipă și îmi pierd mințile când îmi ești interzisă, ești sângele care-mi curge în vene, fiindcă fără tine sunt mort. Te iubesc, Erika, e atât de simplu! ridic din umeri.”

O carte cu potențial, cu momente pline de suspans, emoții și tensiune… 

Mulțumesc editurii Stylished Books pentru exemplarul oferit spre recenzie. 

 

6 gânduri despre &8222;Cristalele inimii de Joanna&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.