Pasiuni periculoase de Silvia D. F.

Titlul: Pasiuni periculoase

Autoare: Silvia D. F. 

Seria: Instincte primare, volumul 1

Editura: Stylished Books

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 208

”Karla și Danna, prietene de nedespărțit încă din facultate, se bucură acum de un trai liniștit în micuțul orășel de provincie.

Însă viața celor două este pe cale de a se schimba radical atunci când Alexander, fratele Dannei, intră în scenă.

O simplă confuzie și iadul se dezlănțuie, pornind o continuă luptă pentru supraviețuire ce îi supune la cele mai dificile alegeri pe toți cei implicați.

Și fiecare dintre ei a ales.

 ”Știa că nu aș rezista la o asemenea ofertă și că doar un om nebun și disperat după adrenalină ar accepta așa ceva.

Își sprijinii trupul în mâini, lăsându-se pe spate și oftă cu ochii închiși.

— Am fost un prost.”

(Alexander)”

Cu autoarea Silvia D. F. este prima mea întâlnire. Sper să fie una incitantă. Coperta cărții cu siguranță mi-a atras atenția! 

Cartea are un început în forță și care debordează de energie, te face să îți pui anumite întrebări și aștepți cu interes să vezi cum se desfășoară acțiunea. 

Cu personaje atent creionate, cu un umor care de multe ori te face să zâmbești, Silvia D. F. reușește să prindă cititorul în capcana poveștii chiar din primul capitol. 

Vorbind cu Danna despre fratele acesteia, Alexander, cu care nu se înțelege absolut deloc, Karla m-a făcut să râd: 

“— Te sun cum ajung, stai liniștită. Și tu ai grijă de tine și te rog… nu transforma casa în Termopile.

— Promit, îi spun râzând. Nu vor fi spartani pe aici, însă aș putea deschide o fermă. Boul va fi atracția principală, adaug eu dezvelindu-mi dinții într-un zâmbet ironic.”

Dialogurile efervescente dintre Karla și Xade sunt un deliciu, de fiecare dată le așteptam cu nerăbdare.

Autoarea are un umor fantastic, de care se folosește din plin pe parcursul acestui volum. 

Xade este un tip atrăgător, foarte sigur pe el, cam fustangiu. Karla este o fată sinceră, veselă, plină de ironii și înțepături la adresa tânărului, de fiecare dată când se întâlnesc. Atracția dintre ei se simte, aerul este plin de electricitate în preajma lor. O atractie căreia Karla i-a căzut în plasă de câteva ori, cu toate că încearcă să i se opună. 

Pasiuni periculoase este o lectură incitantă, plină de umor și ironii fine, o poveste de dragoste fierbinte și emoționantă. 

“Ajung până în fața camerei, iar geamul imens din living este spart cu un zgomot infernal îumprăștiind bucățele de sticlă ascuțită în toată camera. Rămân blocată pe loc privind prin spărtura geamului pentru a vedea ce anume a provocat-o și cu inima bubuind în piept pășesc ușor pe lângă peretele camerei mele. Însă două brațe mă bruschează din spate, ca mai apoi una să îmi acopere gura, iar cealaltă să îmi blocheze mâinile la spate.”

De aici, suspansul își face simțită prezența și fiecare pagină o citim cu respirația tăiată și cu sufletul la gură, încercând să înțelegem ce se întâmplă…

O fugă ca-n filme, urmăriri în miez de noapte, gloanțe ce zboară în toate direcțiile și frica care ne devine însoțitor permanent. 

Lucrurile se complică din ce în ce mai tare. Nu e greu de făcut legătura între dispariția Dannei, ceea ce se întâmplă acum și faptul că Xade este în mijlocul tuturor acestor întâmplări… Oare despre ce este vorba? 

“— Danna este în pericol, nu vreau și nu pot să îmi imaginez ce i se poate întâmpla. Am fost pe punctul de a fi violată, am fost nevoită să fug ca un criminal din propria casă, am intrat în ascunzătoarea unor asasini; sunt parte dintr-un joc din care sper măcar să ies cu viață.”

Clanuri mafiote, asasini plătiți… o lume unde pericolul este baza și arma face legea. 

Xade o introduce pe Karla într-o lume care ne dă fiori. Tânăra își începe antrenamentele atât pentru a se proteja pe sine și a rămâne în viață, cât și pentru a putea fi capabilă să ajute la salvarea Dannei. 

Autoarea Silvia D. F. m-a impresionat cu această carte. Atât de multă acțiune extrem de alertă și pericol a reușit să condensează în aceste două sute și un pic de pagini! Dragoste, crime, dușmani de moarte care-și plătesc întotdeauna polițele, într-un stil captivant! 

O lectură care nu te lasă nici măcar să îți tragi respirația. Pur și simplu pătrundem într-o lume întunecată și continuăm să dăm pagină după pagină doar pentru a descoperi cum se desfășoară acest coșmar în care a pătruns Karla. 

Cunoaște o întreagă echipă de asasini plătiți care lucrează alături de Xade, o lume dură, lipsită de odihnă, în care trebuie să stai mereu la pândă deoarece nu știi cine îți este aliat și cine îți este dușman.

“— Karla, cred că mai e cineva pe urmele noastre.

— La asta nu m-am gândit, spun eu încet fiind răvășită de ultimele detalii.

Preț de câteva minute s-a lăsat tăcerea între noi.

— Hai să începem antrenamentul, trebuie să ajungem la Danna cât mai repede cu putință, îi spun eu hotărâtă.”

Antrenamente dure, menite să o întărească fizic și să o ajute să se apere. Dar nu doar atât: salvarea Dannei este principalul scop al acestor antrenamente obositoare și dureroase. 

Nu am putut totuși să nu observ camaraderia dintre acești asasini, rivalitățile dintre ei, trecutul care îi unește. Impresionant a fost să descopăr că fiecare dintre ei este conștient de moartea care le bate la ușă, care poate să-și facă apariția oricând. 

Autoarea Silvia D. F. mi-a oferit o lectură compactă, cu momente atât de tensionate încât nu poți nici măcar să răsufli de teamă, dar și momente mai relaxate. O acțiune intensă, emoții care ne iau cu asalt și speranța că nu este totul în van… 

O lectură pe care o recomand! 

 

4 gânduri despre &8222;Pasiuni periculoase de Silvia D. F.&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.