Suflete rivale de Ivo Dima

Titlul: Suflete rivale

Autoare: Ivo Dima

Seria: Rivali, volumul 2

Editura: Stylished Books

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 256

”Jackie Deverell a fost mereu considerată fetița lui tati, cea răsfățată și privilegiată. Toată viața ei a încercat să șteargă această etichetă și să-și câștige locul în inimile oamenilor cu personalitatea sa. Dar singura persoană pe care vrea să o cucerească cu adevărat, nu îi oferă nicio șansă, punând-o la pământ cu fiecare ocazie pe care o are.

Joshua Brown e împărțit între iubirea pe care o simte pentru Jackie, blonda de care e îndrăgostit din prima clipă în care a cunoscut-o și încercarea de a se ridica la suprafața societății din Austin, care mereu l-a arătat cu degetul și i-a frânt aripile pentru că nu e suficient de bogat.

Dar când soarta îi oferă ambele posibilități, o să aleagă averea sau o să se convingă, în cele din urmă, că Jackie e sufletul lui pereche?” 

Încă de când am citit primul volum al seriei am fost captivată de tânăra și exploziva Jackie și intrigată de veșnic nemulțumitul Joshua care o tachinează cu privire la abilitățile ei de a trata animalele. Cei doi fac o pereche interesantă. 

Jackie își dorește foarte mult să nu mai fie etichetată drept fata de bani gata. Vrea să fie apreciată pentru ceea ce face, să fie tratată fără mănuși. 

De când se știe este îndrăgostită de Josh Brown, prietenul fratelui ei. După o noapte de pasiune cu el, acesta a redevenit același îngâmfat ironic pe care-l cunoaște încă de la grădiniță. 

“— Pentru toți din orașul ăsta sunt fetița răsfățată a lui Cornelius Deverell. Mai ales pentru persoanele ca Josh, care mereu s-au chinuit să supraviețuiască. Ei cred că banii aduc fericirea și mă condamnă pentru asta. Mereu au făcut-o și mereu o s-o facă.”

Atracția dintre ea și Josh este palpabilă dar, cu toate acestea, bărbatul se poartă ca un nebun cu ea. 

Cand moare tatăl lui, Jackie se duce la el încercând să îl scoată din starea în care a intrat. Îl găsește beat, nervos și răutăcios. Dar, ca și atunci când a murit mama lui, fata încearcă să-l facă să reacționeze. 

“— Sunt sigură că nu ai nevoie de mine, dar eu am nevoie de tine, am spus cu toată sinceritatea. Am nevoie să fii același bărbat de care m-am îndrăgostit și să nu devii o persoană pe care aș putea să o urăsc.”

Un bărbat rănit e un bărbat periculos. Unul care suferă îi va face să sufere pe cei din jurul lui doar pentru a putea supraviețui. Acesta este și cazul lui Josh. Constată brusc că a rămas singur… 

Sau nu chiar. Familia Deverell îi este și îi va fi mereu alături, după cum o afirmă însuși capul familiei, Cornelius. Iar faptul că o rănește pe Jackie de câte ori are ocazia mi-l face din ce în ce mai antipatic. 

Suflete rivale este o carte frumoasă și alertă, plină de schimbări bruște de situație, iar Jackie și Josh se află fix în centrul lor. 

M-am bucurat că autoarea Ivo Dima a continuat să îi aducă în prim plan pe Lydia și Hunter, că avem parte de eternele certuri dintre tatăl Lydiei și cel al lui Hunter. Aceste scurte momente sunt cele care ne oferă un moment de respiro de la relația tumultuoasă dintre Josh și Jackie. 

“— Nu știu cum să îi deschid ochii, am recunoscut. De fiecare dată când cred că fac un pas înainte, el face doi înapoi și distruge totul.

— Poate ar trebui să îl lași în pace.”

Sfatul lui Hunter este dur, poate că îi produce suferință surorii sale, dar e posibil ca aceasta să fie unica formă pentru ca tânăra să nu mai sufere atât de tare. 

Apariția lui Connor în oraș schimbă puțin lucrurile. Cu ani în urmă a fost partenerul lui Jackie la bal și apoi a plecat din oraș, asta după ce i-a mărturisit că e îndrăgostit de ea. Dar, a plecat cu o promisiune: că atunci când va reveni, dacă nu este căsătorită cu Josh, îi va da o șansă…. 

Se pare că Josh este hotărât să o calce în picioare pe tânără și sentimentele ei, fără să-i pese de suferință pe care și-o produce și lui nu doar ei. Iar Jackie conștientizează în sfârșit că a sosit momentul să meargă mai departe… 

“— Mereu am crezut că tu ești sufletul meu pereche, cel pe care toată lumea speră să îl găsească într-o bună zi. Dar presupun că tu ești sufletul meu rival și așa o să rămâi mereu.”

Suflete rivale este fix ceea ce ne sugerează titlul cărții: o poveste a luptei dintre două suflete care deși se iubesc, nu reușesc să fie pe aceeași lungime de undă. 

Iar un moment de cotitură poate schimba viziunea unui bărbat mândru, care acum se vede pus în situația de a face față posibilității unui viitor sumbru. 

“Cum am putut să las hienele din jurul meu să mă influențeze atât de puternic? Să mă orbească atât de tare încât să o dau la o parte pe singura femeie pe care o iubesc? Pe singura femeie de care am nevoie în viața mea?”

O poveste de dragoste care se construiește și se sudează în timp, care are de depășit bariere importante înainte de a putea vedea fericirea. Jackie și Josh poartă o întreagă bătălie a orgoliilor înainte să realizeze că o discuție sinceră poate schimba situația. 

De data aceasta, autoarea a reușit să mă uimească prin faptul că a administrat două șocuri pentru a-i face pe cei doi să realizeze ce pot distruge cu orgoliul și neîncrederea. 

Rămân sau nu rămân împreună cei doi? Asta-i întrebarea căreia trebuie să îi descoperiți răspunsul. 

Mulțumesc editurii Stylished Books pentru exemplarul oferit spre recenzie. 

9 gânduri despre &8222;Suflete rivale de Ivo Dima&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.