Fiica diavolului de Lisa Kleypas

Titlul original: Devil’s daughter

Autoare: Lisa Kleypas

Seria: The Ravenels, volumul 5

Editura: Miron 

Traducerea: Cornelia Cernețchi- Pascu

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 368

“Autoare de romane celebre, Lisa Kleypas ne oferă de această dată o poveste sclipitoare despre o tânără și frumoasă văduvă, care și-a găsit pasiunea alături de un bărbat nepotrivit…

Deși Phoebe, Lady Clare, frumoasa și tânăra văduvă nu l-a cunoscut niciodată pe West Ravenel, ea știe cu siguranță un lucru: că este un bărbat agresiv, răutăcios și trivial. Pe vremea când învăța la internat, el a făcut un calvar din viața răposatului ei soț, iar ea nu-l va putea ierta niciodată pentru asta.

Dar, când Phoebe participă la o nuntă de familie, ea cunoaște un străin fermecător și extrem de incitant, care îi trimite în inimă săgeata iubirii fulgerătoare… evident, el nu este nimeni altul decât West Ravenel.

West este bărbatul cu un trecut pătat. Fără scuze, fără păreri de rău. Totuși, din momentul în care o cunoaște pe Phoebe, West va fi măcinat de o dorință irezistibilă… dar în același timp este conștient de faptul că o femeie ca ea este foarte greu de cucerit. West nu se îndoiește nici o clipă că Phoebe este o lady puritană și aristocrată. Ea este fiica unei femei puternice și ambițioase, care a fugit cu Sebastian, Lordul St. Vincent — cel mai păcătos și necruțător crai din Anglia.

Nu trece mult și ei se îndrăgostesc fulgerător unul de altul. Oare pasiunea lor copleșitoare va fi suficientă ca să treacă peste obstacolele din trecut?

Numai fiica Diavolului știe acest amănunt.”

O carte mult așteptată! Încă de la primul volum al seriei am fost curioasă să-i aflu destinul lui West. Cartea este cu atât mai incitantă cu cât eroina principală este Phoebe, fiica lui Sebastian St. Vincent! 

Autoarea Lisa Kleypas a reușit mereu să ofere cititorilor săi povesti pline de romantism, din epoci demult apuse, care rămân vii în sufletele cititorilor săi. 

“Dragă Phoebe,

Am desenat portretul lui West pentru tine, ca să știi că, dacă-l vezi vreodată, trebuie să fugi de el. Nu mă pricep să desenez, așa că de aceea arată ca un pirat nebun. La fel se și comportă.”

Phoebe a auzit multe lucruri neplăcute despre West încă de când era copil. Corespondența pe care a purtat-o cu Henry, fostul ei soț, a fost cea care a avizat-o despre felul de a fi al acestuia. Așa că, atunci când îl cunoaște, ne putem închipui de ce este reticentă în privința lui. 

Încă de la prima întâlnire între cei doi sar scântei. O atracție explozivă se simte mocnind, deși ambii sunt circumspecți, fiecare din motive diferite. 

“— Nu e treaba dumneavoastră? repetă nedumerit West. Pe cine interesează mai mult aceste aspecte — pe el sau pe dumneavoastră? Fiul dumneavoastră va moșteni totul, pentru Dumnezeu. Dacă aș fi în locul dumneavoastră, m-aș implica negreșit în luarea deciziilor.

Pe durata tăcerii care a urmat, West a realizat cât de insolent a fost, când s-a apucat să-i țină asemenea prelegeri.”

A fost o plăcere deosebită să îi reîntâlnesc pe membrii familiei Ravenel dar și pe ceilalți seniori. Și să constat că au rămas la fel! 

Fiica diavolului este o lectură ușoară și relaxantă, perfectă pentru o zi călduroasă de vară. O poveste plină de momente amuzante, romantism și emoții. 

Pe măsură ce trece timpul iar cei doi discută din ce în ce mai mult, Phoebe realizează că West nu mai este tânărul care i-a făcut atâtea farse soțului ei în tinerețe. 

“Orice ar fi făcut cândva, acel băiat crud și nefericit părea că se transformase într-un bărbat capabil de empatie și înțelegere. Nu era o brută. Nu era deloc un om rău.”

West se simte captivat de tânăra Phoebe, pur și simplu simte o atracție mai presus de el, ceva inexplicabil. 

Atât Phoebe, cât și West, simt că trebuie să depășească anumite granițe pentru a se simți bine unul în compania celuilalt. Ea trebuie să treacă peste preconcepțiile despre el, iar el nu se simte demn de ea. Ce vor face pe mai departe, rămâne de văzut. 

Unul dintre momentele tensionate este momentul când fiul cel mare al lui Phoebe, Justin, este în pericol de a fi atacat de un taur… Este salvat, dar West este rănit… Tensiunile dintre cei doi cresc până în momentul când West îi mărturisește lui Phoebe că el i-a furat lui Henry, când erau copii, cartea. Tot atunci are loc și primul lor sărut. Înfocat, plin de dorință, emoționant! 

“Phoebe se ridică pe vârfuri și-i șopti la ureche:

— Nu ești deloc un ticălos, însă sărutările tale sunt păcătoase. Imediat ce încheie mărturisirea, Phoebe plecă din cameră grăbită.”

Două personaje încăpățânate ce pun pasiune în tot ceea ce fac, care greu renunță la planurile proprii și admit cu greu că s-au înșelat în anumite privințe. Este o plăcere să-i vezi interacționând, să-i cunoști cu bune și cu rele. 

Odată cu sosirea lui West la Clare Manor, o relație pasională se înfiripă între cei doi, iar pe măsură de capătă încredere unul în altul și se cunosc mai bine, sentimentele își fac și ele apariția. Cu toate că West este convins că el nu este potrivit pentru Phoebe.

Dar… soarta are alte planuri. 

Descoperiri șocante au loc cât timp West se află la Phoebe acasă, descoperiri care o fac să se îndoiască de sinceritatea vărului fostului ei soț, de faptul că acesta dorește binele fiului ei. 

Cum se va sfârși această poveste încurcată vă las să aflați voi. Eu doar recomand cu drag cartea. 

8 gânduri despre &8222;Fiica diavolului de Lisa Kleypas&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.