Totul va fi bine de Delia Moretti

Titlul: Totul va fi bine

Autoare: Delia Moretti

Seria: Prenupțial, volumul 3

Editura: Stylished Books 

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 400

”După un drum lung format din urcușuri, dar și coborâșuri bruște, maturitatea și responsabilitatea către un viitor în doi se conclude în cel mai frumos mod cu putință. Ajuns la un anume punct din această călătorie, te oprești în loc și încerci să îți amintești cum a început nebunia vieții tale. Fără să îți dai seama și fără niciun preaviz, ajungi într-un punct în viață în care, dacă te uiți în urmă, parcă altul este protagonistul trăirilor, și nu tu.”

A sosit clipa să descoperim finalul seriei, să vedem cum se aranjează destinul fiecărui personaj în parte și cum ajung acolo. 

Totul va fi bine ne spune chiar titlul volumului de față, un titlu plin de speranță. Dar important este ce se mai întâmplă până la această finalitate. 

Pornim la drum în acest volum alături de Ruggero, care este îndurerat după moartea tatălui său, chiar dacă nu prea s-au înțeles. Acesta își îneacă durerea în băutură, în propriul apartament, nedorind să vadă pe nimeni. 

Morgan, împreună cu Emily și Cristian sunt șocați să-l vadă pe Ruggero la brațul Cristinei, la nunta lui Marco. Și enervați peste măsură. Mai ales Cristian. 

Cu fiecare capitol citit mai aflăm câteva noutăți din viețile personajelor. Vieți ce par a fi date peste cap de fiecare răsturnare de situație. 

“— Poți fugi din calea iubirii în colțurile cele mai întunecate ale globului pământesc, dar trebuie să înțelegi că ea te va găsi, fără prea multe probleme, căci iubirea e oarbă, iar întunericul nu o va împiedica să dea de tine. Poate te gândești la o altă ascunzătoare! Dă-mi voie să îți spun că este inutil. Te va găsi, oriunde te vei duce. Te va bântui noaptea, dar și în timpul zilei. O să o întâlnești la tot pasul, cu ajutorul amintirilor și trăirilor purtate cu tine în bagajul sufletesc, căci acolo nu poți decide ce iei cu tine și ce nu.” 

Sfatul tatălui Emmei pentru aceasta. Este sfatul unui om care cunoaște iubirea și suferința. 

Cu un stil lejer și direct, autoarea Delia Moretti ne oferă o avalanșă de situații încurcate cărora acest grup de prieteni trebuie să le facă față. Observăm cum fiecare dintre ei pășește pe drumul, nu lipsit de piedici, al maturizării și al iubirii adevărate. Cu hopuri, cu lacrimi și suferință, reușesc treptat să găsească fericirea. 

Se pare că Walter, vecinul nesimțit al Emmei, este hotărât să îi facă acesteia probleme… Pe de altă parte, în relația acesteia cu Morgan, grijile și problemele par a fi la ordinea zilei. Când nu e una, apare alta. Cei doi nu discută calm unul cu celălalt, iar lipsa încrederii reciproce își spune cuvântul. 

Ceva probleme apar și între Emily și Cristian, dar cauza iese repede la suprafață: 

“— Da! Sunt gelos pe Morgan și Marco, ca să nu mai vorbim de Patrizio, care, în mod sigur, este următorul membru în clubul tăticilor. Pentru numele lui Dumnezeu, sunt fericit pentru realizarea lor, dar, în egală măsură, sunt invidios. Nu este corect, eu m-am însurat primul, dar ei au câștigat premiul cel mare la loteria vieții. De ce crezi că eu nu merit acest premiu?”

Vrea să devină tătic… 

Lucrurile se complică și între Chiara și Patrizio atunci când aceasta descoperă că este însărcinată; iar Ruggero luptă din toate puterile pentru a o convinge pe Cristina că este îndrăgostit de ea. Rămâne de văzut dacă are sorți de izbândă. 

O lectură plăcută, cu multe piedici ce apar la tot pasul și cu rezolvări ce vin treptat. Autoarea Delia Moretti mi-a oferit clipe frumoase petrecute în compania acestor personaje aparte. 

Am savurat fiecare moment în parte, am suferit și mi-am făcut griji pentru fiecare, dar am și râs în hohote la fiecare moment comic. Un amalgam de emoții și sentimente, de situații și decizii. Pur și simplu ca-n viață. 

Avem parte de surprize! Unele care ne sperie, altele foarte plăcute! 

Se pare că viețile acestor prieteni sunt puse pe o anumită direcție de însăși soarta. Destinul lor a fost să se întâlnească. Apoi, cu mici hopuri, totul pare a o lua în direcția potrivită. 

O aventură frumoasă, de asta am avut parte citind seria autoarei, căreia îi mulțumesc pentru exemplarul trimis spre recenzie. 

 

8 gânduri despre &8222;Totul va fi bine de Delia Moretti&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.