Împărtășind același vis de Sherryl Woods

Titlul original: Driftwood cottage

Autoare: Sherryl Woods

Seria: Chesapeake Shores, volumul 5

Colecția: Cărți Romantice

Editura: Litera

Traducerea: Raluca Conțiu

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 336

”Deși a ales în cunoștință de cauză să fie o mamă singură, Heather Donovan nu se poate abține să nu viseze la un cămin și la o familie — și totul devine aproape realitate când se stabilește în Chesapeake Shores. Clanul numeros, gălăgios și iubitor O’Brien, din care face parte tatăl copilului ei, îi primește cu brațele deschise pe ea și pe fiul ei. Dar să accepte ajutorul lor pare să-l îndepărteze și mai mult pe tatăl micului Mick, Connor O’Brien. Despărțirea dureroasă a părinților lui și cariera de avocat specializat în divorțuri l-au făcut să își piardă cu totul încrederea în instituția căsătoriei, pe care o consideră o cale sigură de a distruge o relație fericită.

Dar perspectiva unui viitor fără Heather și fără fiul lui îl obligă pe Connor să privească dragostea, cariera și căsnicia cu alți ochi. Prea târziu însă, căci încăpățânarea lui Connor a făcut-o pe Heather să-și piardă încrederea că el și-ar putea schimba vreodată ideile adânc înrădăcinate. Așa că este gata să renunțe la vechile ei visuri — dragoste, familie și mai ales Driftwood Cottage, casa pe care și-o dorește în secret. Va fi nevoie de multă muncă de convingere — și de ceva ajutor din partea familiei O’Brien — pentru ca Heather să creadă din nou în visuri pentru care merită să lupți.” 

“Sherryl Woods are o înțelegere profundă a naturii umane, care transpare din fiecare pagină.” — New York Times

Încă de la primul volum al seriei, autoarea Sherryl Woods mi-a intrat la suflet. Am apreciat fiecare carte în parte și am observat cu câtă acuratețe redă probleme și tipare umane, emoții și suferințe, înainte de a lăsa povestea să ajungă la un final fericit. Chiar de atunci am fost curioasă în privința enigmaticului Connor O’Brien. 

Heather este o tânără care dă dovadă de multă putere și curaj atunci când ia decizia să îl părăsească pe tatăl copilului ei. Iar pentru membrii familiei O’Brien aceasta era o necunoscută atunci când a apărut la ușa lor cu micuțul Mick. 

“Se simțea puțin copleșită să vadă cum totul se transforma în realitate. Nu era vorba doar de deschiderea magazinului, ci de toate celelalte — mutarea în acest orășel pitoresc, decizia de a-și crește singură fiul, renunțarea la Connor O’Brien — care erau pași uriași pentru ea. Mintea i se împleticea încă atunci când se gândea la recentele schimbări din viața ei. Îi plăcea schimbarea, dar asta nu însemna că nu era speriată de moarte.”

O decizie grea, pentru care a suferit enorm. Tânăra și-a pierdut încrederea că pentru ea există fericirea până la adânci bătrâneți. Din păcate, iubirea i-a fost călcată în picioare de tatăl copilului ei, cel care ar fi trebuit să îi îndeplinească acest vis. 

Pe de altă parte, Connor are și el rănile lui din trecut, suferințe cu care trebuie să se confrunte pentru a putea merge mai departe. Deși o iubește pe Heather, nu își dorește deloc să se căsătorească, ceea ce riscă să îi îndepărteze definitiv. 

Când află că aceasta și-a deschis un magazin și s-a mutat în orașul familiei sale nu este foarte mulțumit, dar realizează că nu are nici un cuvânt de spus cu privire la deciziile ei decât dacă acestea îl privesc și pe fiul lui. 

Situația este cu adevărat complicată. 

“Lăsând la o parte relația lor eșuată, se gândi ea, cum de nu putea Connor vedea cum atât timp cât se concentra asupra carierei sale de avocat de divorțuri, nu putea găsi fericirea pe care o merita?”

Asistăm neputincioși la suferința celor doi, vedem încăpățânarea lui Connor cu privire la căsătorie, fără a vedea nici o soluție atâta timp cât acesta nu-și schimbă opiniile. 

Împărtășind același vis ne oferă povestea a doi oameni care, în ciuda iubirii imense pe care o simt unul pentru celălalt, nu reușesc decât să producă suferință. Autoarea Sherryl Woods reușește și de data aceasta să exploreze psihicul uman cu meticulozitatea unui chirurg, prezentând cititorului o poveste cu o gamă variată de emoții, o acțiune alertă și plină de energie. 

“Toată lumea știa că fuge de Connor și de sentimentele care pur și simplu nu voiau să dispară.”

Din păcate, nu sentimentele sunt problema lor, ci ceea ce își dorește fiecare pentru viitorul lor. Suntem martorii schimbărilor pe care le fac în viețile lor, a modului în care aleg să meargă înainte. 

În același timp, m-am bucurat să aflu ce se mai întâmplă prin viețile celorlalți, să-i văd la fel de băgăreți și bine intenționați ca și până acum. 

“— Sunt uimit atunci că nu ai pus mâna pe mine.

— Oh, Connor, cum aș putea? Nu pot accepta o relație care e mai puțin decât ar putea fi. Nu vreau asta pentru mine. Nu vreau asta pentru micuțul Mick. Și, credemă, nu o vreau nici pentru tine. Își mută privirea. Cred că ar trebui să pleci acum.

Connor începu să riposteze, dar ce mai rămăsese de spus? Că el credea că merita să lupte pentru ei? Așa era. Că o iubea? Așa era. Dar ea știa toate acestea.

Și totuși, nu era suficient.”

Dar destinul are propria lui cale de a le arăta oamenilor că sunt trecători prin viață. Atunci când Heather are un accident de mașină destul de grav, Connor realizează că orgoliile și supărările doar țin oamenii departe. Astfel că, prioritățile lui se schimbă. Rămâne de văzut dacă tânăra noastră este dispusă să-i mai acorde o șansă…

Împărtășind același vis este o carte care ne vorbește despre familie, prietenie, iubire și despre greșelile pe care fiecare le face, despre îndreptarea lor, dar și despre realizarea faptului că atunci când iubești pe cineva trebuie să și oferi, nu doar să primești. 

“Sau poate că era timpul să înceapă din nou să-și asculte inima.” 

 

Publicitate

7 gânduri despre &8222;Împărtășind același vis de Sherryl Woods&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.