Seria “Chimie perfectă” de Simone Elkeles

Titlul original: Perfect chemistry

Autoare: Simone Elkeles

Editura: Leda Edge

Traducerea: Carmen Ion

Anul apariției: 2012 – 2013

📚 Chimie perfectă — Perfect Chemistry

“Chimie perfectă” este cartea care ne vorbește despre o iubire interzisă, chiar imposibilă. Asta pe lângă faptul că tratează teme de interes general, de actualitate: rasismul, bandele de cartier, sărăcia și bogăția. Și toate acestea pornesc de la o mică schimbare în cursul unei ore de chimie. Atunci, Alex Fuentes devine colegul de laborator al lui Brittany Ellis. 

Fata bogată și băiatul sărac. Șefa majoretelor și membrul unei bande de cartier. Ai spune că așa ceva nu este posibil, dar atunci când ochii lor se întâlnesc, astrele se aliniază. 

Astfel, pătrundem în lumea celor bogați pentru care contează aparențele, care nu-și închipuie că Brittany cea perfectă are o viață de familie dezorganizată, un tată care este musafir în propria familie, o mamă nevrotică și o soră cu diferite deficiențe. 

De asemenea, mergem în cartierele de la periferie, unde bandele de cartier fac legea, unde mexicanii se luptă să trăiască. Aici îl cunoaștem pe Alex, membrul bandei Latino Blood, care face orice pentru a-și proteja familia chiar dacă ceea ce își dorește cu adevărat este foarte departe de realitate. 

Când atracția fulgerătoare dintre cei doi își face apariția, pare că lumile lor se cutremură și se reașează. Astfel, cei doi luptă cu preconcepțiile și rasismul celor din jur, cu pericolul ce planează asupra lui Alex, dar și cu iubirea și speranțele lui Brittany. 

Dacă au sau nu sorți de izbândă trebuie să descoperiți citind cartea. Mi-au plăcut mult personajele. Alex s-a dovedit a fi un tip curajos, capabil să-și depășească trecutul și să rupă legile nescrise, iese din tiparele prestabilite, capabil să înfrunte totul pentru a reuși să o recâștige pe Brittany după ce a alungat-o din viața lui. 

Tânăra Brittany Ellis este o tânără care ascunde realitatea din familia ei prin perfecțiunea aparentă pe care o prezintă celor din jur. Este o tânără empatică, sinceră și iubitoare, dispusă să facă orice pentru sora ei Shelley, dar și capabilă de a-și înfrunta părinții în ciuda faptului că Alex o rănește mai mult decât s-ar fi așteptat vreodată. 

O lectură captivantă, plină de adrenalină, emoții și o iubire care te umple de speranță. 

📚 Legile atracției — Rules of Attraction

“Legile atracției” este povestea celui de-al doilea frate Fuentes— Carlos, un rebel ca și fratele său. Cel puțin așa vrea să pară. 

O lectură intensă, care te ține cu sufletul la gură. Personaje credibile, curajoase, care sunt capabile de orice sacrificiu pentru cei pe care-i iubesc. 

Carlos este un membru al bandei Guerreros din Mexic, unde a plecat în urmă cu doi ani, când Alex a fost aproape de moarte. De atunci nu și-a mai văzut fratele mai mare, iar el a fost nevoit să-și susțină financiar familia. 

Dar acum, la doi ani după evenimentele din primul volum, se trezește în Colorado la fratele său, după ce mama lui l-a trimis de acasă. 

Aici merge la liceu, își face prieteni dar și dușmani, se trezește în pragul expulzării fiind acuzat de posesie de droguri, dar are noroc cu fostul profesor al lui Alex — domnul Westford, care devine tutorele lui pentru următorul an. Pentru ca lucrurile să devină și mai complicate, tânărul Carlos se trezește atras irezistibil de fiica acestuia, Kiara. 

Kiara este o fată sinceră, veselă, care are ca hobby reparatul unei mașini clasice, are un prieten homosexual și atunci când se emoționează, se bâlbâie. 

Volumul de față nu ne mai vorbește despre rasism, dar primim o altă lecție de viață: o persoană care se căiește pentru greșelile sale merită o a doua șansă. 

Cei doi sunt atrași irezistibil unul de celălalt, deși se luptă cu chimia dintre ei. Mai mult Carlos, fie vorba între noi. O face din dorința de a nu o pune și pe ea în pericol. Iar lumea în care se trezește prins fără voia lui și din care își dorește să scape, este un pericol mortal. 

Avem parte de suspans, momente tensionate și situații complicate. Fiecare dintre cei doi reușind să-l rănească pe celălalt din dorința de a-l proteja. Dacă destinul le va îngădui să fie sau nu împreună, asta rămâne de aflat. 

📚 Reacție în lanț — Chain Reaction 

“Reacție în lanț”, cel de-al treilea volum al seriei Chimie perfectă, ne oferă povestea lui Luis Fuentes, cel mai mic dintre cei trei frați. 

Este un tip foarte inteligent, țanțoș și încrezut, care flirtează cu tot ce poartă fustă. 

La 15 ani o întâlnește pentru prima dată pe Nikki, care reușește să-l lovească fix unde-l doare mai tare. 

Revenit în orașul natal pentru ultimul an de liceu, Luis are de făcut diferite alegeri în viața lui, nu întotdeauna bune și nu lipsite de pericol. 

Reintră în fostul grup de prieteni, datorită circumstanțelor se vede nevoit să intre în banda Latino Blood pentru a-și apăra familia. 

În același timp, o cunoaștem pe Nikki care, la 15 ani prietenul ei s-a despărțit de ea chiar după ce aceasta i-a spus că îl iubește, apoi a plecat fără ca Nikki să aibă timpul să-i spună că este însărcinată… Pierde sarcina după ce participă la nunta lui Alex, iar de arunci fata nu numai că nu are încredere în băieți, dar nici în iubire. 

Și vine ultimul an de liceu, când constată surprinsă că Luis a revenit în oraș. 

O atractie arzătoare izbucnește între cei doi, dar tânăra luptă din toate puterile cu propriile sentimente și se mine pe ea însăși că iubirea nu există. 

Odată cu revenirea în orașul natal, Luis constată ca viața nu este atât de simplă pe cât o știa el, că marile lui speranțe și planuri de viitor devin din ce în ce mai indepartate, iar realitatea crudă este cu totul alta. 

Lupta constantă pentru a se menține în afara bandei, de a nu se implica în traficul de droguri, adevărurile care ies la suprafață și-l rănesc, toate acestea aproape că-l fac să clacheze pe tânărul Luis. 

Nikki, pe de altă parte, luptă cu teama de a avea încredere și de a iubi, dar este șocată când constată că de ce i-a fost frică nu a scăpat. 

Asta pe lângă faptul că avem de-a face cu diferențele de gândire dintre cei bogați și cei săraci, cu rasismul dintre americani și mexicani, diferențe ce par a nu putea fi depășite niciodată. 

O poveste care îmbină emoțiile cu umorul, răsturnările de situații cu pericolul și amenințările, deciziile dificile cu suferința provocată propriei persoane sau celei pe care o iubește enorm. 

Cum se termină povestea aceasta plină de adrenalină vă invit să descoperiți. 

7 gânduri despre &8222;Seria “Chimie perfectă” de Simone Elkeles&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.