Puntea suspinelor. Labirintul pasiunii de Nieves F. Joy

Titlul: Labirintul pasiunii

Autoare: Nieves F. Joy

Seria: Puntea suspinelor, volumul 2

Editura: Berg

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 292

”Pasiunea nu ține cont de reguli, de rațiune, de trecut, de origini, sfidând orice obstacol cu o forță imbatabilă. Ea resuscitează inimi zdrobite, le provoacă să migreze în palmele celor ce știu să le prețuiască cu adevărat, zbătându-se până la ultima suflare pentru supraviețuire.”

”Pentru prima oară în viața mea, vreau ceva mai mult decât siguranță. Îl doresc cu o pasiune care depășește alegerile sau gândurile. Am fost născuți să ne urâm. Am fost părtași unui război ce nu ne aparține. Am plătit pentru păcatele altora. Ne-am schingiuit sufletele. Ne-am mutilat personalitatea. Am trecut prin sabie și foc.

Dacă m-aș naște a doua oară, aș traversa un ocean de suferință, aș înota în marea durerii, aș înăbuși potopul suspinelor, aș face față tuturor calamităților, căci acum știu, și sunt cu toată ființa mea, unde mi-este locul și cine mă va scoate la suprafață.” — Teresa Hamilton

“Autoarea Nieves F. Joy este talentată. Poveștile sale sunt complexe, cuprinzând adevărate lecții de viață. Cu personaje veridice, puternice și curajoase, ne încântă pagină după pagină. Când citești o poveste de-a ei simți, efectiv, că nu poți să respiri. Ai vrea să știi ce se întâmplă și dacă totul va fi bine la final, dar în același timp îți este teamă de deznodământ.

Stați fără griji! Nimic nu e așa cum bănuiți. Nu încercați să anticipați.” — Geo Marcovici, Just reading my books

În continuare îmi mențin această părere. Indiferent prin câte încercări dificile își trece personajele, acestea își înfruntă destinul. Iar noi, cititorii, nu putem decât să ne bucurăm de poveste. 

Puntea suspinelor. Labirintul pasiunii ne oferă finalul poveștii Teresei, un final așteptat cu interes. O lectură unde pericolul, suspansul, suferința și greșelile sunt strâns împletite. 

A sosit în sfârșit momentul ca Teresa să depășească trecutul, să lase în urmă durerea și suferința și să își atingă potențialul maxim, să devină o femeie puternică. În ciuda complicațiilor din viața ei. 

Se îngrijește de fratele ei vitreg care va fi transferat de la închisoare la centrul Health. În viața ei lucrurile par să se așeze și îi este clar că Chad și cu ea nu vor mai fi niciodată un cuplu… Ayran este cel care se ocupă de depunerea actelor pentru transferul fratelui ei, dar tipul îi spune sincer că își dorește o relație cu ea. 

Oare ce hotărâri la lua Teresa? 

 “Doar că, fiul meu are cea mai mare nevoie de stabilitate, iar Chad nu ne-o poate oferi, chiar de-aș mai vrea. O relație între noi, de dragul lui Cain, nu și-ar mai avea rostul, deoarece nu suntem complementari. N-am fost niciodată. A fost doar o primă iubire. Una imposibilă, cu care ne-am amăgit hormonii adolescentini. Una ca un foc de paie, care ne-a consumat niște ani din viață și cam atât. Când ne-a fost mai greu, n-am știut să fim uniți, ci doar am prelungit, cu împăcări și despărțiri, ceva fără temei. Asta e problema. Mă rog. A fost.”

Este conștientă că trebuie să fie complet sinceră cu el dacă îl iubește atât de mult precum crede. Însă ceea ce trebuie să îi spună este de-a dreptul șocant — o posibilă sarcină! 

După cum am mai susținut de foarte multe ori, autoarea Nieves F. Joy are uimitorul talent de a încalci intriga astfel încât să-ți dea senzația că nimic nu este ceea ce pare, că haosul este normalitate. 

“Mi-e frică să nu fie singurele momente când voi mai simți atracție față de cineva, pentru că el e singurul cu care ar fi indicat să mă completez ca femeie. Indicat, nu și dorit, după cum trupul mi se crispează.”

Și astfel, când are confirmarea că este însărcinată, realizează că Ayran nu are loc în viața ei. Și totuși, atât Chad cât și Ayran, par a se lupta pentru a rămâne în viața Teresei. 

Lucrurile se complică, autoarea reușind să mă bage în ceață, mi-a dat senzația că am pierdut ceva important fără de care nu pot înțelege cursul acțiunii. 

Teresa este o compoziție de piese de puzzle pe care le descoperim cu greu, treptat, abia la final reușind să o înțelegem. 

Se dovedește că Ayran, cel după care oftează Teresa în sufletul ei și de care fuge în același timp, este de fapt Ryan Cooper: 

“— Ryan Cooper! Fratele hoinar și fustangiu, care n-are nicio regulă după care se ghidează! Cel hulit de toți! Hoinarul fără căpătâi!”

Acum mă întreb de ce atâtea minciuni? De ce a ascuns adevărul? Încă nu am toate răspunsurile, dar este clar că tipul este sincer, cam prea direct și agresiv în dezvăluirea sa. Nu încearcă să înfrumusețeze faptele, doar le expune așa cum sunt. 

Teresa luptă din toate puterile cu iubirea pentru Chad și atracția irezistibilă pentru Ryan, atracție căreia îi cedează fără drept de apel la un moment dat. Se vede nevoită să ia o decizie, dar își dorește să nu rănească pe nimeni. Așa că are nevoie de timp… 

“Trebuie să riști, să încerci să găsești fericirea, până ce vei întâlni persoana potrivită. Te vreau din prima clipă de când te-am văzut, spune încet și suspin nefericită. Scapă definitiv de prejudecăți și fii cu mine. Singurul risc e să pierzi pe cineva care oricum nu rezonează cu tine. Nu de el ai nevoie, Tesa. De mine ai nevoie. Eu știu să te fac să zâmbești!”

Din nefericire, Ryan nu este capabil să o apere de o naștere prematură în care fetița Teresei se naște cu o malformație la inimă și moarte înainte să-și cunoască mama. Iar acum el se întreabă cum va putea tânăra să-și revină după această tragedie? 

Situația devine și mai complicată când Chad își varsă pe Teresa frustrările, o jignește și îi provoacă suferință. Nu mă asteptam la așa ceva de la el, deși era de așteptat să o învinovățească în parte pentru moartea surorii lui, să o urască chiar. Dar, tot mi s-a părut un laș. 

Puntea suspinelor. Labirintul pasiunii are un singur minus. Autoarea trece mult prea repede de la o scenă la alta, cumva dându-mi impresia că am ratat ceva important. 

Bineînțeles că situațiile complicate și tensionate nu se sfârșesc atunci când Ryan și Teresa decid să formeze un cuplu. Întâmpină greutăți peste greutăți, soarta îi pune la încercare pentru a vedea dacă sunt demni unul de altul. 

O carte care te ține în alertă până la ultima pagină, care îți crește tensiunea și nu îți permite să o lași din mână. 

Mulțumesc autoarei pentru exemplarul oferit spre recenzie. 

4 gânduri despre &8222;Puntea suspinelor. Labirintul pasiunii de Nieves F. Joy&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.