Seria “Chesapeake Bay Saga” de Nora Roberts

Seria: Chesapeake Bay Saga

Autoare: Nora Roberts

Editura: Miron

📚 Nimic decât plăcere

“Nimic decât plăcere” ni-l aduce în prim plan pe Cameron Quinn. Acesta încearcă să scurtcircuiteze o mașină, să o fure și să plece cu ea în Mexic pentru a scăpa de un tată abuziv… 

Însă este prins! Raymond Quinn și soția sa, Stella, îl îngrijesc, iar baiatul rămâne definitiv la ei. 

Îl regăsim peste ani, când este chemat urgent acasă de frații săi. Ajunge la fix pentru o ultimă convorbire și tatăl său înainte ca acesta să moară. 

Astfel, el, Ethan și Phillip se văd puși în situația de a avea grijă de Seth, a cărui adopție o demarase tatăl său. 

Cei trei bărbați se mobilizează repede, nu fără a face greșeli, dar sunt hotărâți să împlinească dorința tatălui lor. 

Facem cunoștință astfel cu luptele cu sistemul social, cu traumele copiilor abuzați. Observăm dinamica unei familii închegate și încrederea reciprocă. Vedem și modul în care se atașează cei trei de micul Seth, felul în care pustiul începe să aibă încredere în ei. 

Cam Quinn este cel care va avea custodia lui Seth, deoarece el locuiește în casă cu copilul. Acesta are de-a face și cu asistenta socială Anna Spnelli, care are un singur scop: acela de a ști că Seth va fi bine acolo unde va locui. Dar nici unul dintre ei nu ia în calcul atracția fulgerătoare ce izbucnește, cu atât mai mult nu se așteaptă la sentimente, fiind convinși că relația fizică se va sfârși de la sine. 

Anna are și ea cicatricile ei, chiar dacă s-au vindecat în sfârșit. La vârsta de 12 ani, pe un drum pustiu, ea și mama ei au fost bătute și violate. Mama ei a intrat în comă și a murit două zile mai târziu. A depășit între timp această traumă, dar pierderea mamei încă o doare. 

Seth are propriile lui traume în urma traiului alături de o mamă dependentă de droguri, alcoolică, căreia îi plac bărbații… și aceștia nefiind dintre cei mai onorabili. 

Cam este un tip care a călătorit prin toată lumea câstigând diferite concursuri de navigație, îi place adrenalina, dar își asumă răspunderea pentru Seth, fiind de acord să-și schimbe viața complet pentru acest lucru. 

Avem parte de suișuri și coborâșuri, de piedici și greșeli, dar să vezi un copil care nu suportă să fie atins cum capătă încredere în acești trei bărbați este un lucru absolut uimitor! 

Cam și Anna au parte de o relație plină de pasiune, emoții, dar au parte și de hopuri. Unul dintre ele fiind faptul că tânărul nu a fost complet sincer cu ea. Realizează că acesta nu o vede și pe ea în viitorul lui, așa cum nu vede nici stabilirea în localitate, decât temporar. 

Autoarea Nora Roberts ne-a introdus într-o lume a abuzurilor asupra copiilor, a unor părinți care ar fi trebuit să le poarte de grijă dar nu au făcut-o, a unui sistem apatic, obosit, care de cele mai multe ori se dovedește nepăsător. O problemă de actualitate chiar și în zilele noastre. 

O carte care ne învață despre familie, despre ajutor reciproc, încredere și iubire. 

Cam și Anna sunt explozivi împreună, aerul scanteiază în preajma lor. Vor reuși oare să descopere iubirea? Asta ne rămâne de descoperit. 

📚 Plăceri vinovate

“Plăceri vinovate” este povestea plină de emoție, cutremurătoare, plină de răni din trecut, a lui Ethan Quinn. 

Ethan este un tânăr tăcut, cam singuratic și închis în el, care are un trecut zbuciumat, care te înfioară. Abuzul la care l-a supus propria lui mamă la vremea când era doar un copil lipsit de apărare a lăsat urme adânci care încă îi mai dau coșmaruri. 

Și-a găsit liniștea atunci când Ray și Stella Quinn l-au primit în familia lor. Pacea a aflat-o în plimbările prin apele golfului. 

Grace este o tânără mamă care muncește pe rupte pentru a-i oferi fetiței ei tot ce are nevoie: lucrează ca ospătar într-un bar, face curățenie în casele oamenilor, totul pentru a-și putea cumpăra o casă și a-și crește copilul cum știe ea mai bine. 

Între cei doi există o chimie puternică, atracția sfârâie în aer de câte ori cei doi se află unul în preajma celuilalt. Ca să nu mai spunem că au sentimente unul față de altul de când se știu, dar Ethan a rezistat fără a-i da de înțeles ce simte pentru ea deoarece se simte nedemn de ea din cauza copilăriei sale. Grace pe de altă parte, a tot așteptat ca acesta să facă primul pas. 

Când în sfârșit fac un pas înainte și își declară sentimentele, Grace decide că este momentul să facă încă un pas… numai că Ethan strică totul cu un refuz și atunci încep să se schimbe lucrurile. Își provoacă unul altuia suferință, în același timp, pun în balanță ceea ce își doresc cu trecutul și rămâne de văzut ce vor decide. 

O carte care se joacă cu emoțiile tale, te face să trăiești acțiunea la intensitate maximă, să savurezi micile momente de bucurie, să speri că problemele vor putea fi rezolvate. 

Autoarea Nora Roberts a creat două personaje deosebite, puternice și curajoase în ciuda loviturilor pe care viața le-a pus în calea lor. 

Am observat frământările celor doi, luptele lor cu ei înșiși, curajul cu care au decis să ia soarta în propriile lor mâini. Oare își vor acorda șansa la fericire? 

O carte care ne vorbește despre unitatea și însemnătatea familiei, despre iubirea necondiționată, despre încredere. O lecție de viață.

📚 Inner Harbor

“Inner Harbor” ne oferă, pe lângă povestea lui Phillip, o mulțime de informații care completează puzzle-ul acțiunilor lui Ray Quinn care au dus la apariția lui Seth. Autoarea ne oferă o imagine completă a clanului Quinn, a modului acestora de a acționa, a felului în care sunt acolo unul pentru celălalt. 

Phillip este tânărul monden, creator de reclame, orășean get-beget. Stilat, dar care nu se dă în laturi de la munca fizică. Un complex aparte de calități distincte, atrăgător, intuitiv, care iubește femeile. 

Apariția dr. Sybill în micuțul orășel St. Chris îl incită și îi stârnește curiozitatea. Și este cum nu se poate mai șocat când descoperă că aceasta este nimeni alta decât sora mamei lui Seth… Vă puteți închipui și singuri ce concluzii trage de aici! 

O lectură care împletește emoția cu suspansul încă din primele pagini. Care ne arată că familia este mai presus de orice și că, două suflete rănite își pot afla împăcarea și liniștea la un moment dat. 

Avem parte de o avalanșă de noi informații cu privire la Seth, Ray și Gloria. Informații pe care doar Sybill le poate oferi. Și care astâmpără curiozitatea cititorului și nelinistile celor trei frați Quinn. 

Asistăm neputincioși la lupte emoționale, la sisteme de apărare concepute special pentru a menține o inimă întreagă, la ziduri care se prăbușesc în momentul în care sentimentele ies la suprafață. Și avem parte de o poveste de dragoste intensă, plină de pasiune și iubire, care este pusă la încercare. 

M-a impresionat personajul Sybill. O tânără realizată profesional, bogată, ce se învârte în cercuri politice cu ușurință. Cu toate acestea este o tânără închisă în ea, tăcută, care își ascunde emoțiile. Sau încearcă să o facă de teama de a nu mai fi rănită. 

Phillip, pe de altă parte, este hotărât să o facă să simtă, să iasă din colivia în care s-a autoizolat. Are de dus o luptă cu atât mai grea cu cât realizează că o iubește și că ar face orice pentru a o convinge să rămână alături de el și să facă parte din familia lui. 

Oare vor reuși Phillip și Sybill să depășească toate piedicile care le stau în cale? Doar citind cartea puteți afla! 

📚 Fruncul oprit

“Fructul oprit” ne oferă povestea lui Seth, o poveste mult așteptată de iubitorii seriei. 

Seth, devenit un tânăr pictor valoros, a rămas în continuare un tip deschis și iubitor față de propria familie. 

A fost o reală plăcere să-i reîntâlnim pe membrii familiei Quinn la aproape două decade de momentul copilăriei lui Seth, să vedem dinamica acestei familii aparte, care a reușit să influențeze în bine viața unui copil ce a avut parte numai de grozăvii. 

Pe Dru o cunoaștem tot prin intermediul lui Seth, când acesta cumpără flori pentru femeile din viața lui, care l-au influențat și care l-au iubit din tot sufletul. Este o tânără ce provine dintr-o familie avută și cu renume, dar care are și ea un trecut care a lăsat urme. 

Ușor ușor, descoperim o tânără puternică, capabilă să-și ia viața în propriile sale mâini și să facă ceva frumos, care a lăsat în urmă o viață ce părea perfectă, dar era doar asta: o aparență. 

Tânăra este uimită de clanul Quinn, descoperă o familie unită și iubitoare, care este capabilă de orice pentru membrii săi. 

O poveste intensă, o atracție puternică, și sentimente ce își fac apariția în forță și dau totul peste cap. Și asta nu e totul! Gloria pândește din umbră… 

Iar apariția acesteia riscă să dea peste cap bunul mers al lucrurilor, să întineze frumusețea iubirii celor doi și să distrugă liniștea întregii familii… 

Seth se vede nevoit, împins din spate de Dru, să recunoască în fața celor pe care-i iubește mai presus de orice, toate greșelile pe care le-a făcut chiar dacă intențiile sale au fost bune. Dar, odată cu recunoașterea acestora și dispariția trecutului tenebros, speranța își face apariția. Nu mai trebuie decât să privească cu încredere spre viitor. 

Avem parte de emoții intense, de dureri și cicatrici care încă nu s-au vindecat pe deplin, de unitatea familiei și iubirea necondiționată care dau putere. Puterea de a lăsa trecutul în urmă și de a privi cu speranță spre viitor. 

O serie absolut deosebită! 

Publicitate

8 gânduri despre &8222;Seria “Chesapeake Bay Saga” de Nora Roberts&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.