Dintotdeauna TU de Colleen Hoover

Titlul original: Regretting you

Autoare: Colleen Hoover

Editura: Epica Publishing House

Traducerea: Ioana Socolescu

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 480

”Morgan Grant și fiica ei de șaisprezece ani, Clara, au un lucru în comun: nu doresc să își semene.

Morgan a rămas însărcinată la șaptesprezece ani. De atunci, nu a trăit pentru sine și nu a avut șansa de a afla cine este cu adevărat, dincolo de rolurile de mamă și soție. Prin urmare, e hotărâtă să o împiedice pe Clara să facă aceeași greșeală. Pe de altă parte, Clara nu vrea să calce pe urmele mamei sale, care, în opinia ei, e cel mai previzibil om din lume.

Chris, soțul lui Morgan, pare să fie elementul de echilibru între cele două. Tocmai de aceea, armonia din familia Grant dispare când acesta e implicat într-un tragic accident de mașină, alături de Jenny, sora lui Morgan.

Încercând să supraviețuiască emoțional în mijlocul dezastrului, Morgan își găsește alinarea lângă o persoană cu totul neașteptată, în timp ce Clara caută sprijin în băiatul cu care i s-a interzis să aibă o relație. Fiecare zi scoate la iveală noi secrete dureroase, motive de resentimente și neînțelegeri care adâncesc prăpastia dintre mamă și fiică. Trebuie să găsească repede ceva sau pe cineva care să le reunească, înainte să fie prea târziu.”

”În această carte captivantă găsim numeroase trăiri și elemente-surpriză în stilul lui Hoover (…….) Romanul va stârni discuții despre regrete și despre bucuria de a primi o a doua șansă.” — Booklist

“Un roman excelent, în care trădările, secretele și relațiile schimbătoare din sânul unei familii vă vor acapara (……..) Aici, proza lui Hoover e la cel mai înalt nivel.” — Publishers Weekly

“Emoțiile sunt intense, conversațiile — profunde, iar relațiile evoluează și se destramă cu o iuțeală amețitoare.” — Kirkus Reviews

Dintotdeauna TU este romanul care ne vorbește despre familie cu bune și rele, despre armonie și dezechilibru, despre diferențele de gândire dintre părinți și copii, despre lipsa comunicării și rebeliune, dar și despre puterea iertării, iubirea dincolo de limite și împăcare. O carte pe care fiecare adolescent ar trebui să o citească și să tragă anumite concluzii din ea. Intensă, cu o gamă variată de sentimente, cartea îți reține atenția chiar de la început și te poartă prin poveste cu sufletul la gură. În același timp, te face să te intrebi cum ai reacționa tu dacă ai fi mama sau fiica. 

Autoarea ne introduce direct în viața lui Morgan pe vremea când era proaspăt adolescentă și când, în timpul unei petreceri realizează că are toate șansele să fi rămas însărcinată… și în același timp, conștientizează că simte ceva straniu față de prietenul iubitului ei… 

“Pustiul de mai înainte e înlocuit de un val de căldură, de bătăi năvalnice ale inimii. Nu îmi place deloc, fiindcă bănuiesc că am aflat de ce în ultimele săptămâni m-am simțit atât de goală pe dinăuntru.

Jonah.”

Acțiunea se mută peste 17 ani, Clara fiind o adolescentă atrasă de un tânăr în ultimul an de liceu care o tot ocolește deși ei nu au interacționat niciodată. 

Acțiunea alternează între Clara și mama ei, autoarea oferindu-ne astfel posibilitatea de a le cunoaște mai bine pe cele două, de a vedea cum este viața lor. Astfel, o regăsim pe Morgan căsătorită cu Chris, aflăm că Jenny are un copil cu Jonah, că acesta a plecat timp de 13 ani și a revenit când Jenny era în luna a noua. Între Morgan și Jonah încă există anumite lucruri nelămurite… 

“Era un obiectiv mai degrabă lăuntric. Vasăzică până și anul trecut mă simțeam neîmplinită.”

Căsătoria și viața de familie a intrat pe o pantă liniară iar Morgan își dorește să facă ceva cu viața ei, independent de soț și fiică. Simte că se irosește doar având grija lor. Mai ales acum, când fiica este aproape de a pleca la facultate. 

Apoi vine necazul… atât Morgan cât și Jonah sunt anuntați de la spital că Jenny și Chris au avut un accident de mașină. Fiecare dintre ei se întreabă de ce erau împreună cei doi în aceeași mașină? Mai grav, nici unul dintre ei nu supraviețuiește accidentului. 

Este șocant să descoperi după atâția ani de căsnicie că nu ți-ai cunoscut cu adevărat soțul. Că atât soțul, cât și propria soră, au fost capabili să îți provoace atât de multă suferință. Deși Morgan nu vrea să accepte această realitate, nu are de ales. 

Și problemele nu se sfârșesc aici: Clara se simte vinovată pentru moartea mătușii ei deoarece când aceasta vorbea cu ea prin mesaje, mătușa se îndrepta către serviciu. 

“Elijah nu seamănă deloc cu Jonah. E leit Clara.”

Oare cât mai poate suporta să fie rănită? 

Este impresionant modul simplu în care autoarea ne-a făcut martorii relației din ce în ce mai rece dintre Clara și mama ei, deoarece fiecare dintre ele îi ascunde câte ceva celeilalte. Pur și simplu din simpla dorință de a proteja ființa iubită de o suferință în plus cele două se îndepărtează, nu mai comunică, ceea ce este cu adevărat trist. 

Să vezi cum fiecare încearcă să își continue viața, cum Morgan este atât de furioasă pe ceea ce Chris și Jenny i-au făcut, pe faptul că ani de zile și-au bătut joc de ea; cum Clara încearcă să-și vadă mai departe de viața ei, cum se implică într-o relație cu Miller — băiatul din vecini, dar cum vinovăția pentru moartea mătușii o copleșește când se așteaptă mai puțin; toate acestea ajung la sufletul cititorului. 

Dintotdeauna TU este un roman diferit față de tot ce am mai citit scris de această autoare. O poveste de viață care impresionează, emoționează și care te face să speri că mama și fiica nu vor pierde legătura puternică pe care o au. Că vor fii sincere una cu alta și vor învăța să accepte că viața merge mai departe. 

Lipsa comunicării dintre cele două duce la o concluzie cu totul greșită pe care o trage Clara atunci când o găsește pe Morgan sărutându-se cu Jonah, mai ales când își aduce aminte că cei doi au fost împreună în diferite seri, plus un drum făcut la hotel… chiar dacă scopul a fost altul. 

“De cât timp au o aventură?”

Neînțelegeri și suferințe, lipsa comunicării care duce la concluzii pripite, relația unei mame cu fiica ei, suișuri și coborâșuri ce dau peste cap viața unei familii. Suspans, emoție și o lecție de viață pe care nu o vom uita prea ușor. 

 

 

Publicitate

24 de gânduri despre &8222;Dintotdeauna TU de Colleen Hoover&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.