Ape limpezi de Rodica Mijaiche

Titlul: Ape limpezi

Autoare: Rodica Mijaiche

Editura: Librex Publishing 

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 328

”Peony, la doar 18 ani, pleacă la New York să studieze canto, lăsându-și în urmă familia și prietenii dragi din orașul natal Eau-Claire, Wisconsin. Cu susținerea și încurajările familiei, dar și ale iubitului ei, Thomas (Tom) Sheldon al III-lea, ajunge pe culmile succesului.

Peony devine Claire King: starul pop al noii generații. 

Trăiește fără regrete este deviza ei, dar asta nu înseamnă să-i uiți pe cei care ți-au fost alături. Astfel, la apariția unui eveniment nefericit în familia ei, nu stă deloc pe gânduri și anulează ultimul concert din turneul de promovare a albumului, ceea ce îl face pe managerul și logodnicul ei, Tom, să o ia razna.

În ochii tuturor, Claire și Tom sunt un cuplu de invidiat, iar tabloidele confirmă, bineînțeles, acest fapt. Însă, nimeni nu știe ce secrete de neimaginat ascunde acesta în spatele zâmbetului șarmant… nici măcar Claire.”

Ape limpezi este noul roman al autoarei Rodica Mijaiche. Un roman mult așteptat, plin de savoare, frumos și incitant, care îți dă o stare de bine. O lectură despre lecții de viață care te fac să suferi și te întăresc în același timp. 

Încă de la vârsta de 10 ani, Claire Peony King știa ce își dorește să se facă când va fi mare: superstar! 

Anii trec, iar Claire își îndeplinește visul! Iar în toiul unui turneu de promovare primește o veste proastă: 

“— Nu trebuie să spui nimic, vorbesc repede și simt cum devin agitată. Mergem acasă.

— Oh, tresare Nora, dar mama ta nu te-a rugat să lași totul baltă și să te întorci. A vrut doar să știi.

— Tu chiar crezi că eu voi mai putea cânta când știu că viața tatălui meu atârnă de un fir de ață? Nici nu mă gândesc. Turneul ăsta s-a încheiat.”

Atunci când ia această decizie logodnicul ei o amenință că, dacă nu susține și ultimul concert din turneu, totul se sfârșește între ei. Ba mai mult, îi reamintește câte a făcut pentru ea încercând, parcă, să o șantajeze. 

Se întoarce acasă, în orașul natal, tristă și dezamăgită de Tom și de faptul că la telefonul acestuia a răspuns o femeie, îngrijorată pentru sănătatea tatălui ei, neștiind ce-i va spune mamei sale și ce se va întâmpla cu viața ei de acum înainte. 

“Ne gândim vreodată că lucrurile se pot schimba într-o clipă? Da. Dar niciodată nu ne gândim că viața ni se poate schimba în urma unor tragedii. Nu nouă. Altora.”

Este bulversată de toate schimbările pe care le observă acasă și despre care nu știa absolut nimic. Dar și mai bulversată devine atunci când simțurile ei o iau razna în preajma lui Adam, prietenul ei din copilărie și fost iubit. Atracția pe care o simte brusc pentru el o dă peste cap, cu atât mai mult cu cât s-a certat cu Tom cu puțin timp în urmă și încă nu știe dacă s-au despărțit sau nu. 

“Dar bărbatul care stă acum în fața mea este hotărât și matur. Este tipul de bărbat care nu renunță și nici nu dă înapoi din fața unei provocări. De orice natură ar fi aceasta.”

Ape limpezi este o poveste despre maturizare, cunoașterea de sine și aprecierea celor care cu adevărat te iubesc. O lectură plină de viață și energie, pozitivitatea de care avem atât de multă nevoie zilele acestea, fericire; dar și suferință, pericole și durere. 

Autoarea Rodica Mijaiche a reușit să-mi ofere o poveste emoționantă, cu personaje interesante și pline de viață, foarte reale și pline de curaj. 

A doua zi după ce ajunge acasă află că din conturile ei s-au făcut niște transferuri bancare neautorizate de contabilul ei și despre care ea nu știe absolut nimic. Mai mult, Tom o sună și este foarte drăgăstos și împăciuitor, ceea ce îi dă de bănuit… 

“Timpul pare că s-a oprit în loc. Pe holul secției de terapie intensivă, Adam îmi răspunde la sărut. Atingerea pielii lui, căldura emanată de trupul lui și respirațiile noastre întretăiate sunt ca o întoarcere acasă.”

O carte care ne vorbește despre dragostea adevărată, despre întoarcerea la rădăcini, despre iubirea îndelung răbdătoare. 

Cu un stil simplu, fluid și cu marea calitate de a transmite cititorului emoțiile, autoarea Rodica Mijaiche reușește să ne ofere un moment de relaxare, cu o poveste plină de speranță. 

Peony este un personaj interesant, corect, care-și respectă principiile, cu un curaj aparte. Totuși, se luptă cu atracția și sentimentele pentru Adam la fiecare pas. 

Chiar și revenită acasă, Claire află multe lucruri urâte despre logodnicul ei, care le spunea prietenilor ei de acasă că este mult prea ocupată pentru a menține legătura… și câte și mai câte. 

“Tom nu este cel pe care-l crezi. Întreabă-l despre noaptea aia de la spital.”

Începe să primească mesaje și apeluri de la numere necunoscute, iar încrederea ei în Tom se destramă din ce în ce mai tare. 

Un roman labirint, în care informațiile apar fără avea vreo însemnătate aparte, dar pe măsură ce se strâng din ce în ce mai multe, realizăm tabloul complex pe care îl creionează. 

În peisaj își face apariția o tânără accidentată, în stare gravă, iar Claire simte că trebuie să fie alături de ea. Descoperă că tânăra se numește Ljerka Miller, iar de la mama sa află că aceasta este fiica unui dezvoltator din Las Vegas. Apoi află că în urma accidentului, aceasta și-a pierdut memoria… 

Revenirea lui Claire în Eau-Claire pare a fi plină de evenimente neprevăzute. Acțiunile tuturor par cel puțin ciudate, fiecare pare a ascunde diferite secrete, inclusiv tânăra noastră. 

“— Îmi este dor de tine, șoptește el.

Nu pot să spun același lucru. Imaginea lui în pat cu altă femeie îmi întoarce stomacul pe dos. Acum am timp să pun totul cap la cap și să-mi dau seama cât de mult m-am lăsat mințită și amăgită. Am crezut în iubirea noastră. Am crezut că dragostea noastră, dragostea mea, este de ajuns. Dar m-am înșelat.”

Se pare că atât în trecut, cât și în prezent, au rămas lucruri nespuse, iar acestea duc la apariția anumitor tensiuni între personaje. 

Misterul învăluie acțiunea iar suspansul planează asupra întregii cărți. Când în sfârșit piesele încep să se așeze la locul lor, tabloul obținut este unul sinistru: minciuni peste tot, secrete care abia acum ies la suprafață. Iar Claire este singura care poate rezolva totul. 

Odată cu apariția lui Tom în oraș, totul se precipită iar pericolul pare să pândească din fiecare colț. 

Cum se termină povestea lui Claire și dacă fericirea așteaptă sau nu după colț, vă invit pe voi să descoperiți. 

14 gânduri despre &8222;Ape limpezi de Rodica Mijaiche&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.