Gabriel’s promise by Sylvain Reynard

Titlul original: Gabriel’s promise

Autor: Sylvain Reynard

Seria: Infernul lui Gabriel, volumul 4

Editura: Berkley

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 344

New York Times bestselling author Sylvain Reynard returns with the fourth installment of the beloved Gabriel’s Inferno series. 

When Gabriel and Julia Emerson first lay eyes on their newborn daughter, Clare, they realize life as they know it will never be the same. Gabriel has just vowed to be a good father when he receives a sudden invitation to give a series of lectures in Edinburgh, Scotland — an opportunity of high prestige that would mean leaving his wife and child in Boston. Hesitant to bring it up, Gabriel keeps the opportunity from Julia as long as he can, not knowing she has a secret of her own.

When a frightening situation arises that threatens their new family, both parents must make sacrifices. With the family in danger, the looming question remains: Will Gabriel pursue his lectureship in Edinburgh, leaving Julia and Clare vulnerable in Boston, or will he abandon the chance of a lifetime in order to ensure his family’s safety?”

”Sylvain Reynard’s writing is captivating and intense… It’s hard not to be drawn to the darkly passionate and mysterious Gabriel, a character you’ll be drooling and pining for!” — Waves of fiction 

“Sylvain Reynard… takes the reader on a beautiful journey made of passion, wit, and meaning.” — Bookish Temptations 

Am așteptat cu nerăbdare apariția acestui volum, apoi am tot sperat că se va traduce și la noi. Dar lunile au trecut și încă nu s-a auzit nimic, așa că nu sm mai rezistat și mi-am cumpărat cartea în engleză. 

Gabriel’s promise este o călătorie intensă printre emoții și alegeri, zbateri și nevoi, plină de dăruire, pasiune și iubire. 

Acțiunea celui de-al patrulea volum al seriei începe în septembrie 2012, la spitalul Mount Auburn din Cambridge, Massachusetts, unde profesorul Gabriel O. Emerson o strânge la pieptul său pe Clare, fiica sa nou-născută. Este uimit de minunea care a adus-o pe Clare Grace Hope Emerson în viața lor. 

“In the dark of the hospital room, Gabriel resolved to protect, love, and care for his wife and his daughter, no matter the cost.”

Un e-mail important, despre care ar fi trebuit să îi spună soției, este uitat atunci când medicul își face apariția pentru a-i vedea înainte de a le externa pe Julianne și Clare… Tot amână să-i spună Juliei despre mail, alte chestiuni solicitându-i atenția. 

Sosirea acasă înseamnă surprize peste surprize: o mulțime de flamingo roz în curte, o multitudine de cadouri și flori în casă, pe lângă tatăl și sora lui Gabriel și Katherine Picton care va fi nașa lui Clare. Toate aceste emoții o fac pe Julia să plângă realizând că nimeni din familia ei nu este prezent aici și fiindu-i tare dor de Grace, mama lui Gabriel. 

“I love you, Julianne. We love each other, and we love Clare. We didn’t begin our lives with the best role models, but think of who we have now: everyone in our kitchen, and Tom and Diane, and Scott and Tammy, and everyone else we love. We get to create our own family, for Clare.”

O poveste plină de emoții, de experiențe de viață și de literatură italiană. Dante este prezent și în acest volum, captând atenția ori de câte ori este adus în discuție. 

Autorul Sylvain Reynard a reușit să ne prezinte o față a lui Gabriel necunoscută nouă până acum, cea de tată: grijuliu, calm, temător în ce privește siguranța fiicei sale. Iar Julia este o tânără mamă plină de emoții ce o fac să plângă de îndată. Dar, iubirea pentru fiica lor se simte din fiecare rând al cărții. 

După un leșin de câteva secunde ce are loc a doua zi după întoarcerea lor de la maternitate, Gabriel este din ce în ce mai îngrijorat pentru soția sa. Iar iubirea cu care o înconjoară este sesizabilă. 

Obstetriciana ei este îngrijorată de acest leșin, de faptul că a scăpat rapid de kilogramele luate în timpul sarcinii și o trimite la nutriționist. 

“How are you feeling emotionally?”

Julia picked at the paper that covered the examination table.

“I’ve felt a little overwhelmed.”

Se pare că doctorul Juliei este îngrijorată pentru eventuala apariție a depresiei post-partum, asta pe lângă problemele ginecologice posibile din cauza unui fibrom. 

Este evident că situația nu este tocmai simplă. Și Gabriel încă nu i-a spus Juliei despre e-mailul primit… 

Probleme apar și în viețile altor personaje… Rachel află că nu poate avea copii, este supărată și suferă din această cauză, deși Aaron o încurajează. 

Sylvain Reynard a reușit să ne ofere o radiografie a vieții de familie, cu bune și rele, cu momente de bucurie dar și de îngrijorate, cu lacrimi și râsete. 

Gabriel’s promise ne oferă acel pas mai departe în viața familiei Emerson. O viață plină de iubire, griji și temeri, fericire și speranță! 

Deși la început m-am îndoit de justețea deciziei de a amâna să-i spună despre invitația la Edinburgh pentru un an de zile, constat că a așteptat un moment prielnic. Atunci când Julia a primit o invitație la Magdalen College pentru un workshop despre Guido da Montefeltro și Ulysses, Gabriel decide să îi spună și despre invitația lui. 

Oare se vor aranja lucrurile astfel încât să poată merge împreună pentru un an de zile la Edinburgh?

“We’ll find a way.”

Julia returned her husband’s embrace, wishing she shared her husband’s optimism. But she didn’t.”

Lumea academică este o lume mică, plină de prejudecăți și ghidată de aparențe, în același timp respectând munca grea depusă atât de profesori, cât și de studenți. Așa că cei doi soți Emerson trebuie să facă uz de diplomație pentru a reuși să participe atât la workshop cât și la cursurile de la Edinburgh fără a fi nevoiți să se despartă. 

Pe lângă veștile bune, se pare că nici grijile nu îi ocolesc pe soții Emerson. Problemele de sănătate ale Juliei se agravează, deși micile semne de alarmă de la început au trecut neluate în seamă de aceasta… 

“He was just about to return to his SUV when he turned his head, facing toward the street that ran perpendicular to Foster Place. A black Nissan with tinted windows was idling just beyond the intersection.”

Suspansul pare a fi prezent continuu, iar indiciile problemelor ne sunt oferite din diferite direcții, astfel că îmi pot da seama că pe cei doi soți îi așteaptă o multitudine de încercări. 

Pe de o parte îi putem urmări pe Gabriel și Julia împreună cu fiica lor; pe de alta îi observăm pe Richard și Rebecca — bucătăreasa soților Emerson, cum se împrietenesc, capătă încredere unul în celălalt și fac schimb de povești de viață. 

De asemenea, a fost amuzant să citesc despre aranjamentele făcute de universitatea din Edinburgh pentru transportul profesorului Emerson pe care acesta le anulează și apoi le îmbunătățește, transport la clasa întâi cu avionul, închirierea unei mașini cu șofer în loc de taxi… 

Mi-a plăcut mult că Sylvain Reynard ne-a purtat prin diverse locații de interes cultural din Edinburgh, cum a fost Edinburgh Castle și Camera Iacobită din acesta. 

“When he saw her being welcomed by colleagues from the university, he beamed with pride.”

Este un lucru bun faptul că Julia interacționează cu profesorii de la universitatea din Edinburgh. Dacă va reuși să-l însoțească pe Gabriel pe parcursul anului următor, va trebui să își continue studiile. 

Iar prin intermediul lui Gabriel vom aprofunda Infernul, povestea dintre Dante și Beatrice. 

Gabriel’s promise este o continuare se serie ceva mai calmă, mai emoțională, deși încă mai avem momente de suspans. Este un elogiu adus iubirii și familiei. 

“So I invite you, colleagues and friends, to join me on a journey of redemption. Our path will wend its way through Hell and Purgatory, and eventually arrive in Paradise. Along the way, we’ll meet villains and cowards, as well as great men and women of renown.” 

Pasiunea și iubirea împletite, ce se simt din fiecare gest, gând și zâmbet, de fiecare dată când cei doi sunt prin preajmă, au rămas aceleași ca la început. Sincer, îmi cam era teamă că nu va mai fi la fel. 

Pentru ca totul să devină și mai complicat, apar probleme atunci când Julia o roagă pe Cecilia — coordonatoarea ei, să o lase să urmeze cursurile la Edinburgh în toamna următoare, pentru a putea fi alături de soțul ei. Ceea ce nu este primit foarte bine. Iar apoi află că există și alte tensiuni în cadrul facultății, tensiuni ce o implică pe ea și Gabriel, pe Katherine și pe Cecilia… Problemele ce se întrevăd la orizont par destul de spinoase, încă nu-mi dau seama spre ce deznodământ pot conduce. Dar, tensiunea pe care o creează nu prea este de bun augur. 

“If I decide to drop you as a student…”

Amenințări subtile… și nu tocmai… Griji și stres, secrete ce ies la iveală. Pe parcursul tuturor acestora, Gabriel și Julia se maturizează ca și cuplu, învață să comunice, să discute fiecare întâmplare și decizie. 

O lectură fascinantă din multe puncte de vedere. 

Urmăritori atât în Cambridge cât și acasă la Richard, hoți ce pătrund în casă în mijlocul nopții dorind o anumită pictură… stres, pericol și griji constante. 

“I’m sorry about the painting.”

Gabriel squeezed her knee. “Better the painting than you!”

Julia took his hand and tugged him to sit next to her. She leaned into his side, shaking.”

De la începutul acestei serii am experimentat alături de profesorul Gabriel Infernul, Purgatoriul, Paradisul.

Acum a venit vremea jurămintelor acestui bărbat puternic, capabil de absolut orice sacrificiu pentru a-și apăra familia atât de prețioasă. O familie la care nu a visat, pe care nu a sperat-o, dar de care a avut parte datorită destinului care i-a oferit acest miracol. 

Dacă vor reuși sau nu să depășească toate piedicile care le-au apărut în cale vă invit să descoperiți citind volumul de față. Am savurat pagină cu pagină cartea și am fost încântată de ceea ce am descoperit. Autorul Sylvain Reynard a reușit să-mi ofere o poveste plină de emoție și suspans, o continuare la care nici nu visam. Superbă, atât pot spune! 

6 gânduri despre &8222;Gabriel’s promise by Sylvain Reynard&8221;

  1. E bine macar ca putem sa le achizitionam in engleza, atunci cand editurile taraganeaza prea mult continuarile unor serii. Totusi, ideal ar fi sa aiba un ritm rezonabil de traducere, pentru ca sa se bucure de ele si cei care citesc exclusiv in romana. Felicitari pentru recenzie!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.