Dependenți de iubire de Cristina Georgiana

Titlul: Dependenți de iubire

Autoare: Cristina Georgiana

Seria: Pentru totdeauna, volumul 1

Editura: Stylished Books

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 496

”Un el plin de sine, al cărui orgoliu este nemărginit. O ea cu principii bine stabilite, care nu vrea să audă de tipi ca el. Când două personalități diferite se întâlnesc ies scântei. Ai zice că nimic bun nu are cum să se întâmple, dar nu poți opri ceea ce ți-e predestinat. Ura se transformă în dragoste. Iubirea devine pe zi ce trece tot mai puternică, iar relația lor va fi una condimentată cu săruturi dulci și lungi, zâmbete de fericire, dar și cu certuri îngrozitoare, nopți pline de lacrimi și multe sacrificii.

El o iubește. Ea îl iubește. Însă uneori iubirea nu este suficientă. Universul trebuie să lucreze în favoarea ta, iar atunci când nu o face, este imposibil să te lupți cu el.”

O carte frumoasă, ușor de citit și plină de emoție și răsturnări de situație. O lectură care te captivează de la primele pagini și pe care nu o poți lăsa din mână. Intensă, plină de certuri și împăcări, Dependenți de iubire oferă cititorului o clipă de relaxare la finalul unei zile obositoare.

Încă de la început aflăm finalul, așa că nu putem spune că nu știm la ce să ne așteptăm.

”Da, asta a fost povestea noastră de dragoste.

Și… vorbesc despre el la trecut, nu pentru că m-a părăsit, nu pentru că ne-am despărțit de comun acord, ci pentru că a murit.

Și sufletul meu odată cu el…”

Cartea este scrisă din punctul de vedere al eroinei principale, Amanda, studentă în anul doi, ce locuiește în afara campusului împreună cu prietenele sale Ivy și Beverly. O tânără căreia nu prea-i plac cluburile, care preferă teneșii în locul tocurilor. Are un admirator ce-i trimite câte un cadou în fiecare dimineață, dar care nu înțelege că tânăra nu este interesată de el…

Din când în când, autoarea Cristina Georgiana a ales să ne ofere și punctul de vedere al lui Dwayne, astfel având posibilitatea să îi înțelegem modul de gândire.

O ieșire în club și un dans este începutul. Astfel îi atrage Amanda atenția lui Dwayne. Dar nu este dispusă să-i cedeze din prima. La început este dezinteresată de persoana lui. Iar acesta este de-a dreptul șocat de lipsa de reacție a fetei. El, căruia fetele îi cad la picioare, de data aceasta este tratat cu totală indiferență!

Dwayne este un tânăr de bani gata cu probleme de controlare a furiei, ai cărui părinți sunt divorțați, care niciodată nu au avut timp de el, au preferat să îi ofere petreceri de ziua lui decât timpul și atenția lor.

”Efectiv nu-mi pot imagina cum de i-am lăsat această impresie! Pot doar să cred că e bolnav! Mai ales dacă are aceeași părere despre toate femeile, precum zicea.

Cuvintele lui chiar mă dor, deși n-ar trebui. Faza e că nu suport să fiu jignită în asemenea hal, mai ales că nu e adevărat.”

Amanda și Dwayne sunt precum șoarecele și pisica, se înțeapă și se provoacă unul pe altul fără a încerca măcar să se cunoască. Atunci când cei doi sunt unul în preajma celuilalt sar scântei.

În continuare cei doi sunt vizibil iritați de prezența celuilalt. Tânărul are ceva probleme cu controlul furiei, cu ieșirile nervoase, este agresiv și se ceartă cu toată lumea. Singura femeie pe care o iubește este Tania, menajera familiei, cea care l-a crescut de mic.

Dependenți de iubire este o lectură intensă, cu multe emoții atât negative cât și pozitive, dură, care ne prezintă rebeliunea tinereții și problemele cauzate de aceasta. Este o lectură despre maturizare, acceptarea faptului că dragostea nu îți dă de ales, că iubirea nu este întotdeauna doar lapte și miere, de multe ori fiind amăreală și venin.

Cei doi se detestă unul pe altul cu o pasiune ieșită din comun.

“— Te urăsc!

Și chiar dacă nu o urăsc cu adevărat, îi spun asta. Și o fac în așa fel încât și eu m-aș crede pe sine. De ce îmi face o plăcere macabră să o rănesc, dar atunci când vine vorba să o rănească alții o iau razna?”

Hmm, bună întrebare! Iar răspunsul este evident, deși fiecare dintre ei îl neagă. Minut de minut se provoacă unul pe altul, fiecare dintre ei evită să spună exact ceea ce gândește. Iar după una dintre altercațiile lor, Dwayne ridică mănușa: este hotărât să o facă să se îndrăgostească de el.

Se pare că furtuna se abate asupra lor… După o petrecere, Dwayne o duce acasă, sunt fotografiați de jurnaliști iar în presă apare un articol despre ei. Lucrurile se precipită și Dwayne ajunge să-l bată pe jurnalist, apoi merge împreună cu Amanda la spital unde primește vestea că Tania — menajera familiei — a decedat. Nu trece bine de această veste, că este arestat… Lucrurile se precipită și iau cititorul prin surprindere.

Dar, cel mai surprinzător este sfatul primit de Dwayne cât timp se află în celulă:

”— Așa cum plouă afară, așa vor curge lacrimi din ochii persoanei pe care o iubești. Vor fi zile cu soare în viața ta, dar acestea nu vor veni cu ușurință. Vei face un mare sacrificiu…

— Termină cu prostiile! Inventezi toate astea, este?!

— Eu? râde amuzată. Poți să nu mă crezi, domnișorule! Ține-o aproape pe fata asta! Ea îți va fi de leac!”

Relația dintre cei doi, destul de tensionată, pare a se complica pe măsură ce ambii tineri încep să lupte cu propriile lor emoții. Iar pericolele care-i pândesc par a fi din ce în ce mai mari. Se pare că Dwayne este băgat până-n gât în anumite afaceri dubioase cu oameni care nu glumesc atunci când amenință. Și acesta este fix momentul când tânărul anunță că Amanda este iubita lui!

Dependenți de iubire este îmbinarea perfectă de emoție și suspans!

O lectură care te solicită emoțional tocmai datorită certurilor dintre cele două personaje principale, care par a fi hotărâte să nu cedeze absolut deloc. Atunci când crezi că lucrurile par a o lua pe o pantă mai liniștită, furtuna de emoții și certuri te ia din nou prin surprindere. Suspans, pericol și emoții împletite cu negare, durere și dorința de a proteja. Acestea sunt emoțiile pe care autoarea Cristina Georgiana ni le oferă prin intermediul poveștii intense dintre Amanda și Dwayne.

Povestea celor doi ne ține mereu în priză, atenți la fiecare aspect, nedorind să pierdem ceva important. Acțiunea evoluează într-un mod alambicat, informațiile părând a nu avea o logică, deși observăm că Dwayne și Amanda se implică emoțional cu toate că refuză să recunoască unul față de celălalt.

”Îl privesc fix în ochi și mi se pare că acest băiat nu e real. Nu poate fi, nu? Are atât de multe defecte, dar care pentru mine au devenit calități. Mă surprinde adesea cu gesturile lui mărunte. (….) Nu m-aș fi așteptat la multe din partea lui, dar uite că mă uimește din ce în ce mai mult. Nici măcar nu-și dă seama cum se joacă cu sentimentele mele…”

O lectură despre lupte interioare, maturizare și emoțiile vieții de student împletite cu alegeri greșite, consecințele propriilor acțiuni și lacrimi.

O lectură intensă, care-ți oferă un moment de evadare din viața de zi cu zi.

Mulțumesc editurii Stylished Books pentru exemplarul oferit spre recenzie.

Publicitate

5 gânduri despre &8222;Dependenți de iubire de Cristina Georgiana&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.