O fărâmă de Rai de Corina Cîndea

Titlul: O fărâmă de Rai

Autoare: Corina Cîndea

Editura: Hathor

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 362

”În urma unei întâmplări din trecut, Colt Bryant devine un tip morocănos și taciturn, concentrat numai asupra muncii lui. Când o întâlnește pe Grace Anderson, își dă seama că femeia nu numai că îl poate scoate de pe făgașul liniștit în care a intrat viața lui, dar îi poate aduce și o mulțime de probleme. Deși încearcă să nu ia în seamă atracția puternică față de ea, blonda și seducătoarea femeie trezește în el sentimente ce nu pot fi ignorate.

Trădată de fostul iubit și silită de împrejurări să rămână în orășelul Green Valley, enigmatica Grace Anderson încearcă să facă față unei noi vieți, complet diferită de cea de care a fugit. Deși e hotărâtă să se descurce singură, e nevoită să accepte ajutorul lui Colt, care nu se lasă descurajat de refuzurile ei, și e pusă în fața unei alegeri: să se lase dominată de trecut sau să riște din nou să iubească, deschizându-și inima în fața unui bărbat căruia îi este greu să-i reziste.”

O fărâmă de Rai este o carte plină de emoții, care se citește ușor și te relaxează, oferind cititorilor un moment de visare, încrederea în iubirea până la adânci bătrâneți. O lectură perfectă pentru un început de weekend.

Dacă ați citit “Umbre din trecut” a Sandrei Brown și a fost pe placul vostru, O fărâmă de Rai sigur va fi pe gustul vostru deoarece, din anumite puncte de vedere, cartea se aseamănă! Ca să nu mai spun cât de mult i-a plăcut această carte eroinei noastre!

Un drum necirculat, un bărbat obosit și o întâlnire neașteptată…

”Am rămas încremenit, holbându-mă la femeia care se zgâia la rândul ei la mine.

Un păr ciufulit, de culoarea mierii și brăzdat de șuvițe de un blond deschis încadra un chip oval, cu obrajii îmbujorați. Ochii aveau culoarea whiskyului vechi și erau foarte mari și speriați, iar buzele întredeschise îi tremurau ușor.”

De parcă nu e suficient cât de stranie este această întâlnire, autoarea Corina Cîndea vrea să ne și amuze:

”— Mi s-a rupt apa, a repetat pe un ton ironic, iar eu m-am încruntat.

Puteam și eu să îmi rostogolesc ochii sau să fiu ironic la nevoie, dar nu era un concurs de așa ceva, așa că m-am îndreptat spre partea din față a mașinii și am ridicat capota. Dacă se spărsese vasul cu apă, nu aveam cum s-o rezolv.

Dar vasul era întreg și plin.”

Această încurcătură cu ruptul apei și faptul că nu o cunoștea deloc pe Grace, îl fac pe Colt să fie amuzant. Deși reacționează rapid odată ce-și dă seama ce are de făcut!

Deși nu își dorește să nască pe marginea drumului precum eroina cărții Sandrei, pe care abia o cumpărase și apucase să citească doar un singur capitol; Grace se teme că așa se va întâmpla. Iar Colt nu pare a fi un Chad sub acoperire…

Ajunsă la spital, Grace dă naștere unei fetițe, pe care o numește Eva. Reîntâlnirea cu Colt la spital este ușor tensionată. Cu atât mai mult cu cât asistenta care intră în salon îi spune lui Grace că este soția acestuia… Cei doi soți nu par deloc apropiați.

O carte care-ți dă o stare de bine! Te remontează. Clipele de emoție îmbinate cu situațiile tensionate și cele pline de umor oferă cititorului momente magice.

Colt se trezește că se gândește constant la Grace, iar atunci când o întâlnește constată că atracția față de ea este uimitoare. Ajunge chiar să o ajute să-și închirieze o locuință pentru ea și micuța Eva în Green Valley. Grace pe de altă parte, are secrete pe care nu își dorește să le dezvăluie momentan.

”Oricât de distantă încercasem să fiu în magazin, îmi plăcuse prezența lui. Îmi plăcuse să am cui cere o părere atunci când alegeam ceva, chiar dacă răspunsurile lui fuseseră mai mult un fel de mormăit.

Era însă periculos să mă obișnuiesc cu asta, pentru că era o simplă după-masă efemeră, iar eu eram la fel de singură ca și atunci când am plecat la drum.

Ba nu, acum o aveam pe Eva și orice hotărâre luam, trebuia să mă gândesc întâi la ea.”

Asistăm la luptele interioare pe care le poartă Grace cu privire la gândurile sale ce se îndreaptă spre Colt, dar și la atracția tânărului care crește cu fiecare nouă întâlnire între cei doi.

Autoarea Corina Cîndea ne oferă o poveste de viață cu suișuri și coborâșuri, plină de alegeri, speranța la fericire fiind ținta.

Grace se dovedește a fi suficient de puternică încât să se îndepărteze de Colt atâta timp cât relația acestuia cu Katy nu este complet încheiată. Dar Colt se trezește brusc cu Katy la ușa lui cerându-i să-i mai acorde o șansă… Ceea ce el nu va face. După ce aceasta l-a înșelat la începutul căsniciei lor, nu a mai vrut să știe nimic de ea, chiar dacă erau încă căsătoriți din punct de vedere legal.

O situație destul de complicată și simplă în același timp. Trebuie doar să sedecidă, fiecare dintre ei, ce vrea.

”Iar atunci, în acel moment, am realizat că Grace ajunsese să conteze mai mult decât oricare alta înaintea ei. Am realizat că țineam la ea mai mult chiar decât ținusem vreodată la Katy, cu care avusesem o relație destul de lungă, fusesem și căsătoriți vreo câțiva ani și pe care o iubisem.

În doar câteva clipe fulgerătoare, am înțeles că nimic nu mă mai lega de Katy. Absolut nimic. Am realizat că, deși mă simțisem rănit și trădat, nu îmi dorisem nici măcar o afurisită de secundă să lupt pentru ea sau pentru noi.”

În sfârșit realizează și el ceea ce era evident pentru toată lumea: că este vizibilă atracția dintre el și Grace!

Treptat observăm cum se dezvoltă relația lor, cum Colt ia decizii în ceea ce o privește pe Grace, rezolvându-și situația cu Katy. Dar, Grace are probleme cu încrederea în bărbați, se teme că tatăl Evei își poate face apariția, astfel că îi dezvăluie lui Colt doar frânturi din trecutul ei.

Comunicarea în această privință mai are de așteptat. Cu toate acestea, putem observa că ambii sunt prinși în această relație, au sentimente unul pentru celălalt chiar dacă nu au declarat-o răspicat.

Se va încrede Grace în Colt suficient cât să îi povestească trecutul ei? Va reuși să își depășească teama față de tatăl Evei? Vor rămâne sau nu împreună?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările cărora le puteți afla răspunsul citind noul roman al autoarei Corina Cîndea.

O fărâmă de Rai este o poveste captivantă și relaxantă despre vindecarea rănilor din trecut, despre depășirea obstacolelor și încrederea în persoana de lângă tine. Reprezintă speranța ca fărâma de Rai la care face referire titlul cărții.

Mulțumesc editurii Hathor pentru exemplarul oferit spre recenzie.

17 gânduri despre &8222;O fărâmă de Rai de Corina Cîndea&8221;

  1. Felicitări pentru frumoasa recenzie. Cartea am luat.o si eu săptămâna trecută însă nu am apucat sa o citesc. 🤗😊 dar, având în vedere că e Corina, nu mai este nevoie de nicio prezentare… Ii iau cărțile fără cel de-al doilea gând… Acum o citeste fiica mea si pe urmă eu… 😊🤗😘

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.