Mireasa în geaca de blugi de Avelina Winchester

Titlul: Mireasa în geaca de blugi

Autoare: Avelina Winchester

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 282

”Se simțea bine departe de casă și de strictețea părinților. Practic, abia scăpase. Însă acum, după doi ani, se simțea nevoită să se întoarcă doar ca să primească lovitura finală.

Vestea că va trebui să se căsătorească cu un străin îi zdruncină lumea din temelii.

În ziua nunții, ia o decizie care îi va schimba viața pentru totdeauna. Cine ar fi crezut că tânăra Bless, despre care se crede că face mereu ceea ce trebuie, se răzvrătește? Și cine ar fi putut anticipa că martor la cel mai mare gest de răzvrătire va fi chiar cel ce a învățat-o ce înseamnă rebeliunea?

Hex Lynch este cel care i-a arătat pentru prima dată cum este să încalci reguli. Iar acum, fără ca măcar să spere că se vor revedea, ajung în situația în care sunt nevoiți să învețe că viața e ceva mai mult decât consecința unei reguli pe care ai respectat-o sau încălcat-o.

De cele mai multe ori, nu faci altceva decât să trăiești urmarea unei greșeli pe care nici măcar nu ai făcut-o tu.”

Mireasa în geaca de blugi este o lectură ușoară, plină de energie și emoție, care te relaxează și îți dă speranță. O carte frumoasă, perfectă pentru o zi de odihnă.

Autoarea Avelina Winchester a fost o surpriză plăcută pentru mine. Cu un stil de scriere alert, plin de viață, reușește să transmită emoții și stări ce poartă cititorul din rai în iad și înapoi, ca să zic așa.

Bless și sora ei mai mare, Sierra, provin dintr-o familie mai restrictivă, unde certurile cu mama nu lipsesc nici măcar o zi…

”Sierra. Sierra are probleme. Sierra are nevoie de ajutor. Măcar dacă se năștea după mine și aș fi avut parte de drepturile pe care le are ea, cum ar fi să stea pe bancheta din față când mergem undeva.”

Acțiunea debutează cu Bless în prim-plan. Este ziua nunții ei, o nuntă aranjată deparinți. Este o mireasă care-și dorește să fie oriunde altundeva. Iar relația cu Sierra este și mai rece decât înainte. Tânăra face parte dintr-o familie în care, după decesul tatălui, mama și sora mai mare au făcut orice să le fie lor bine; chiar și să o șantajeze pentru a se căsători cu unicul bărbat dispus să le salveze de la ruină.

Oare cum este să trăiești o viață întreagă alături de o mamă despotică și o soră egoistă, pentru care propria ta persoană nu contează decât dacă pot profita de existența ta? Nici nu vreau să mă gândesc.

Se hotărăște să fugă de la propria nuntă și, culmea, nu este singura!

”Aș vrea să mă dau jos ca să fug în partea cealaltă a lumii la fel de tare cum aș vrea să rămân definitiv aici.

Hex Lynch este cel care i-a frânt inima Sierrei de nenumărate ori și a împins-o la probabil cea mai mare greșeală din viața ei… a mea, de fapt. Și nici nu vreau să mă gândesc câte alte fete din liceu au fost rănite de el. A terminat liceul cu un an înaintea mea, odată cu Sierra… și trebuie să recunosc că mi-am petrecut mulți ani de zile visând la o relație cu el. Chiar dacă nu ar fi trebuit.”

Se pare că Hex este băiatul cu care Sierra a avut o relație în liceu și această relație s-a terminat destul de prost pentru Sierra… și totuși, Bless a avut mereu o pasiune pentru el.

”Nu am decât motive să nu am încredere și uite-mă aici, dându-i-o pe toată, lăsându-l să mă ducă oriunde cu motocicleta și să mă tragă de mână peste tot. Și culmea, să nu regret.

Pentru că nu regret. Știu că ar trebui. Dar nu o fac. Regret doar că i-am spus ce i-am spus. Și asta e cea mai bună dovadă că sunt o mare proastă.”

Se pare că povestea este destul de încurcată, iar Sierra se află la mijloc în majoritatea problemelor apărute în viața lui Bless. Chiar și căsătoria forțată este aranjată din același motiv: Sierra.

Mireasa în geaca de blugi ne prezintă povestea din două planuri diferite: trecut și prezent. Astfel, autoarea reușește să strecoare o notă de suspans întregii acțiuni, stârnind curiozitatea cititorului. O poveste care pare un labirint complicat și fără ieșire.

Trecutul reprezintă adolescența cu problemele și pasiunile ei, prezentul fiind realitatea crudă, speranțele spulberate. Cumva, cele două sunt întrepătrunse. Iar Hex și Bless sunt chiar în centrul acestor planuri.

Se pare că șocul fugii de la propria nuntă încă își spune cuvântul a doua zi dimineață când fata îl cere în căsătorie fără să se gândească prea mult… Ceea ce este cu adevărat șocant este gestul lui Hex:

”— Eillish, spune cât să-l audă tot hanul, lăsându-mă total fără cuvinte, pentru că îmi folosește al doilea nume. Vrei să te căsătorești cu mine? Pentru că simt că dacă nu fac asta acum, nu o să o mai fac niciodată. Poate ar fi trebuit să fie altfel povestea noastră, într-un alt timp și un alt loc. Poate și noi trebuia să fim alții, dar prezentul este tot ce avem. Și chiar dacă poate nu este suficient, tot ceea ce îmi doresc este ca acest prezent să devină viitorul. Iar viitorul meu să devină tu, Eillish.”

Chiar nu m-aș fi așteptat la așa ceva!

O poveste ușoară și relaxantă, ce m-a prins încă de la început. Mi-au plăcut mult personajele, modul în care ni le-a prezentat autoarea, care ni le-a dezvăluit treptat. Plus că sunt personaje interesante. El este rebelul, băiatul rău despre care a tot auzit povești. Ea este sora fostei lui prietene… O iubire adolescentină ce se transformă într-o salvare!

Mireasa în geaca de blugi este o poveste interesantă, un debut literar al unei tinere autoare aflate la început de drum. Care are timp să evolueze. Nu este o poveste perfectă, nici o corectare mai atentă nu i-ar fi stricat acestei cărți. Este evident că autoarea mai are de cizelat anumite aspecte ale scriiturii.

Se căsătoresc în Vegas, sub impulsul momentului și din dorința de a o salva pe Bless de mama ei.

”Hex se desprinde de mine. Își ia buzele de pe creștetul meu și îmi dă drumul, dar mă apucă din nou de mână.

Nu contează de câte ori mă apucă de mână sau de câte ori își înfășoară brațul în jurul taliei mele, eu tot mă simt ca și cum o face pentru prima dată. Și mă topesc de fiecare dată.”

Deși cunoaștem auspiciile sub care a avut loc această căsătorie, suntem uimiți de naturalețea și emoția cu care reacționează cei doi tineri.

O poveste despre curaj și maturizare, despre adevăruri scoase la lumină chiar dacă secretele dezvăluite produc suferință, despre iubirea care apare la un moment dat în viața fiecăruia. O lecție de viață, o lecție despre asumarea propriilor decizii, despre curajul de a spune adevărul și conștientizarea faptului că nu întotdeauna familia îți vrea binele.

Clipa în care aflăm adevărul lui Bliss este clipa în care ne întrebăm cum poate o mamă să-și sacrifice o fiică pentru cealaltă? Până unde poate merge nepăsarea și indiferența? Să fie vorba despre ură?

”— Asta nu este familie, Bless.

Nu, nu e. Dar e tot ce am.”

O poveste cu multe hopuri, cu piedici pe care le pot depăși doar iertându-și greșelile. O lecție de viață destul de dură și plină de emoție în același timp.

Este uimitor suspansul în care ne-a ținut autoarea până la sfârșit, felul în care s-a jucat cu personajele și modul în care a ales să încheie această poveste frumoasă.

6 gânduri despre &8222;Mireasa în geaca de blugi de Avelina Winchester&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.