Sunt responsabil cu mine însumi de Alina Diaconu

Titlul: Sunt responsabil cu mine însumi

Autoare: Alina Diaconu

Editura: Cartea Ta

Ilustrații: Dan Negruț

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 26

”Activitate. Să ne jucăm de-a murdăria!

Ai nevoie de puțină cremă de la mami, sclipici din sertarul tău secret și de cea mai dragă jucărie a ta. Imaginează-ți că particulele de sclipici sunt, de fapt, virusuri. Pune crema pe mâini, bagă mâinile în sclipici, scuze… în virusuri… Observă cât de repede se lipesc de tine și cât de greu poți scăpa de murdărie! Atinge și jucăria ta preferată, privește cât de repede se împrăștie sclipiciul peste tot.

Dă fuga la baie și spală-te bine cu apă și săpun. Nu uita să speli și jucăria, la fel de bine cum ai spălat mâinile!

Fii responsabil!”

O cărticică cu ilustrații absolut superbe și sugestive, cu o poveste ce vine în ajutorul părinților în sarcina acestora de a-i învăța pe cei mici despre importanța igienei personale.

Autoarea Alina Diaconu oferă celor mici o poveste incitantă, ușor de receptat și o mulțime de sfaturi pe care cei mici le vor reține cu ușurință.

O lectură ușoară, care văd bocita curiozitatea micilor cititori, îi va învăța despre viruși dar și despre măsurile de protecție împotriva lor.

O carte perfectă pentru vremurile actuale când COVID 19 ne bântuie viețile.

”Atunci când mănânci sănătos, când petreci timp în aer liber, când te poți bucura de tot ce este în jurul tău, atunci când râzi despre ce te bucură pe tine, când poți să faci ce îți dorești.”

Aceasta este definiția dată de autoare sănătății, o definiție pe care copiii o vor înțelege cu ușurință.

Pe tot parcursul cărții Sunt responsabil cu mine însumi autoarea folosește un vocabular ușor accesibil micuților, face referire la termeni științifici mai ușor de înțeles, iar ilustrațiile cărții vin în ajutorul cuvintelor parcă pentru a se asigura că acești mici cititori învață și rețin.

Astfel aflăm că ne spălăm cu săpun și apă caldă pe mâini:

”Freci mâinile bine, reușind să ajungi și printre degete, pentru că ei cred că își pot face căsuța acolo, sau la încheietura mâinii. Răufăcătorul nu dispare de tot până nu clătești bine săpunul de pe mâini cu apă caldă.”

Astfel înțeleg copiii cât de periculoși și rezistenți pot fi virușii.

Imunitatea este un alt capitol abordat în carte. Numai bun pentru această perioadă când gripele și răcelile sezoniere, despre metodele de întărire al organismului.

În același timp, copiii află despre sport și mișcare, despre viruși și tratamente, despre măsuri de prevenție; totul într-un mod ușor de înțeles și ținut minte.

Cu siguranță este o cărticică ce vine în sprijinul părinților sau al cadrelor didactice atunci când vine vremea să-i învețe pe micuți despre igiena sanitară.

Mulțumesc editurii Cartea Ta pentru exemplarul oferit pentru recenzie.

7 gânduri despre &8222;Sunt responsabil cu mine însumi de Alina Diaconu&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.