Timeline. O călătorie prin istoria lumii de Peter Goes

Titlul: Timeline. O călătorie prin istoria lumii

Titlul original: Tijdlijn: Een reis door de geschiedenis

Autor: Peter Goes

Editura: Humanitas

Colecția: Junior

Traducerea: Iulia Vladimirov

Anul apariției: 2017

”Descoperă istoria lumii de la big bang până în zilele noastre într-o serie de desene minunate: de la dinozaurii preistorici la aventura spațială, de la egipteni și romani la huni și vikingi, de la cavalerii medievali până la marii exploratori.

O mulțime de informații interesante despre: marii războinici și artiștii celebri, gânditorii greci, apariția scrisului, dinastiile Chinei antice, Vestul Sălbatic, războaiele mondiale, epoca flower power și multe altele.

O panoramă splendidă pentru cei mici și cei mari.”

O carte deosebit realizată! Ilustrațiile lui Peter Goes putând fi considerate adevărate hărți, oferind un punct de plecare în cunoașterea istoriei lumii. Cel puțin a momentelor sale importante. Deși este o carte dedicată cu precădere juniorilor având în vedere încadrarea oferită de editură, cred că este o lectură interesantă și pentru adulți.

Imaginile sugestive sunt însoțite de informații scurte despre ceea ce este reprezentat în imagini. Astfel, călătorim în timp, cunoaștem anii importanți ce au marcat procesul dezvoltării omenirii, evoluției cunoașterii și istoriei lumii ce a culminat cu perioada actuală.

Războaie, triburi, cuceriri; teritorii nou descoperite, epoci strălucitoare ce au influențat apariția sau dispariția unor popoare sau teritorii; dar și informații extrem de utile despre pictură, apariția vieții pe planeta noastră, dinozaurii atât de iubiți de micuți, despre primii oameni și evoluția lor.

Și nu doar atât! Aflăm despre așezările omenești și modul cum s-au dezvoltat ele.

Călătorim prin Mesopotamia și Egiptul antic; Grecia antică; cunoaștem celții sau Impveriul Roman și perioada lor de glorie. Imperiul Bizantin nu este nici el trecut cu vederea, așa cum nu sunt uitați nici hunii. Poposim în Evul Mediu, aflăm despre cruciade, despre mica eră glaciară din secolul XIV, despre Imperiul Otoman și multele războaie de cucerire purtate de acesta, aflăm detalii importante despre Dinastia Ming — rămasă celebră și astăzi.

Prin trecerea în secolul XV aflăm despre Johannes Gutenberg și inventarea tiparului.

Totul este însoțit de ilustrații deosebite, atât de frumos realizate încât ai impresia că te uiți pe vechi foi de papirus.

O adevărată enciclopedie, Timeline. O călătorie prin istoria lumii ne poartă atât în Europa cât și în Vestul Sălbatic. Aflăm cine au fost exploratorii acelor vremuri și de ce au rămas cunoscuți în istorie.

O carte pe care fiecare ar trebui să o dețină în propria bibliotecă! Cu atât mai mult părinții ai căror copii debordează de curiozitate!

Publicitate

8 gânduri despre &8222;Timeline. O călătorie prin istoria lumii de Peter Goes&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.