Dar din suflet și hârtie de Alina Diaconu

Titlul: Dar din suflet și hârtie

Autoare: Alina Diaconu

Fotografii: Marius Comănescu

Editura: Cartea Ta

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 70

”Pasiunea pentru fotografie s-a născut, fără îndoială, din cea pentru călătorii. Fiind iubitor de natură și cu apetit pentru descoperirea de locuri noi, am realizat că o cameră foto și o nouă destinație sunt suficiente pentru a-mi pune sângele în mișcare.” — Marius Comănescu, fotograf

”Cred cu tărie că orice om are în viața sa un rost, care înseamnă mai mult decât a trăi și atât; când se descoperă pe sine, sensul se dezvăluie. Fotografiile lui Marius m-au făcut, se pare, să mă descopăr.” — Alina Diaconu

Un album de gânduri și imagini ce atrag privirea cititorului și o fac să zăbovească asupra imaginilor, încercând să pătrundă sensul ascuns al cuvintelor.

Frumusețea la Dar de suflet și hârtie este faptul că fiecare trăiește emoții și stări diverse.

Un album cartonat frumos realizat, fotografii ce poartă în călătorii vizuale, reușind să stimuleze nu doar imagistic, ci și psihic. Odată îmbinat textul cu imaginea, fiecare dintre noi încercăm să descoperim direcții, sfaturi sau sensuri ce ne pot fi de folos în viața de zi cu zi.

”Nu aștepta ca altcineva să te facă fericit, tu ești singurul responsabil pentru tot ce se întâmplă sau nu se întâmplă în viața ta!”

Cuvinte inspiraționale ce ghidează prin diferite etape ale vieții, care dau curaj, umplu de emoție sau înduioșează, după caz.

Simple și pline de emoție, directe, acestea nu cosmetizează nici un impas care poate apărea pe drumul vieții, doar oferă posibilități și încurajări.

”Respectul nu vine din cuvinte, din cerințe, de la statut, nu vine nici măcar din gesturi. El vine din acțiunile omului care îl merită!”

Altfel spus, “Respectul se câștigă, nu se impune!”

O combinație frumoasă de vizual și emoțional ne ia cu asalt sufletul cu fiecare pagină dată. Încet, dar sigur, autoarea Alina Diaconu ne captează atenția, ne invadează gândurile prin intermediul cuvintelor sale.

Dar din suflet și hârtie este o întreagă experiență, atinge o gamă variată de emoții, cercetează profunzimea sufletului tocmai prin simplitatea pe care ne-o oferă.

”Când ești diferit, cel mai tare lucru este faptul că nu trebuie să dai explicații celorlalți…”

Cât de adevărat este! Suntem diferiți unii de ceilalți, deși tot încercăm să ne încadrăm în diferite tipare stabilite pentru noi de familie, sistemul de învățământ sau chiar de societate. Și prea puțini dintre noi avem curajul de a străpunge aceste tipare, de a fi altfel.

Optimismul este o altă opțiune pe care Alina Diaconu ne-o aduce în atenție:

”Ești liber să alegi ce vrei să vezi, partea plină a paharului, sau pe cea goală. Cu siguranță, însă, că și dacă își dorește din adâncul sufletului să privească partea plină, pesimistului i se face sete…”

Gânduri care mai de care mai pline de adevăr ajung la noi însoțite de imagini evocatoare, pline de culoare, energie, speranță.

Cel mai frumos gând, care mi-a rămas în suflet, a fost acesta:

”Să nu-ți fie frică de eșec, ci c-ai să reușești și va trebui să te descurci cumva cu succesul!”

Vă invit să descoperiți acest album care este mai mult decât un album de fotografii sau o carte cu citate inspiraționale ori motivaționale. Este o poveste despre curaj, luptă pentru ceea ce-ți dorești, despre încercarea de a-ți descoperi potențialul.

Mulțumesc editurii Cartea Ta pentru exemplarul oferit spre recenzie.

5 gânduri despre &8222;Dar din suflet și hârtie de Alina Diaconu&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.