Seria “Anotimpuri” de Anne K. Joy

Seria: Anotimpuri

Autoare: Anne K. Joy

Editura: Olga

Anul apariției: 2020

Iarna • Alege-mă pe mine!

O poveste plină de emoții, de sentimente diverse și conflicte morale. O poveste de dragoste pe cât de intensă, pe atât de frumoasă. 

Aida ajunge să lucreze în casa avocatului Daniel Revega ca bonă pentru fiica acestuia: Julieta. 

O fetiță interiorizată, care refuză să vorbească deși are cinci ani… dar, sub atenta grijă a Aidei aceasta se schimbă de la zi la zi. 

De fapt, apariția Aidei în casa Revega a însemnat schimbarea, în sensul bun. Este o rază de lumină sosită în viața lor. Fetița se simte iubită și astfel, începe să fie din ce în ce mai deschisă cu cei din jur. 

Până și Daniel începe treptat să își schimbe atitudinea, se comportă altfel atât cu bona cât și cu propria fiică, căreia începe să îi acorde atenție. 

O lectură frumoasă, plină de speranță, o doză de pozitivitate. 

Între cei doi apare atracția, apoi își fac loc sentimentele, treptat, în ciuda reticențelor bărbatului în ce privește diferența de vârstă dintre ei. 

Pe măsură ce aflăm povestea fiecăruia suntem mai interesați de modul în care va decurge povestea celor doi. 

Aflăm că Lidia, soția acestuia, i-a părăsit când cea mică avea doar câteva luni. De atunci, bărbatul a lăsat creșterea fetiței în seama bonelor, găsindu-și refugiul în muncă. Dar, datorită tinerei, ambii își deschid inimile în fața iubirii.

Aida are și ea o poveste impresionantă. A fost abandonată de mică de părinți și a crescut într-un orfelinat. Este o tânără care și-a croit singură drum în viață. A învățat să aibă încredere doar în ea, să nu aibă așteptări prea mari de la cei din jur, dar lui Daniel și micuței Julieta nu reușește să le reziste.

O frumoasă poveste de dragoste ia naștere între cei doi, plină de pasiune și totul pare a merge pe un drum lin… Pentru ca totul să fie dat peste cap odată cu apariția bruscă a Lidiei în viața familiei Revega.

Aida consideră că trebuie să se dea la o parte din viața lor, pentru ca Daniel și Julieta să aibă o șansă alături de Lidia. Consideră că fetița are dreptul să crească alături de părinți. Nici nu își dorește ca ea să fie vinovată de destrămarea familiei… chiar dacă Lidia îi abandonase cu cinci ani în urmă.

Anne K. Joy mi-a oferit o poveste plină de bucurie și tristețe, de iubire și suferință, prin care ne arată că merită să suferi din iubire dacă la final te așteaptă fericirea până la adânci bătrâneți!

Primăvara • Cucerește și dezrobește

Primăvara este anotimpul unui nou început, al renașterii, chiar al reinventării. Reprezintă regândirea trecutului, luarea unor decizii pentru viitor…

Cam așa stă treaba și cu Diana Ilașcu, personajul feminin principal al cărții, implicată într-o relație toxică, care îl cunoaște pe Gabriel Zmeev când iese în club cu prietena ei. Acesta îi dă pur și simplu lumea peste cap.

O poveste de dragoste tare frumoasă, incitantă, care-ți captează interesul de la început.
Diana Ilașcu este o tânără ce a rămas singură pe lume încă de tânără, are o relație de câțiva ani de zile cu un trântor ce trăiește din salariul ei, este educatoare și îi place foarte mult slujba ei.


Prietena ei Ana o ia aproape pe sus într-un club, unde Diana îl cunoaște pe Gabriel Zmeev.
Acesta este un bărbat bine făcut, misterios, ce-i atrage atenția încă de la început. Alături de el petrece o noapte de pasiune, apoi revine la monotonia vieții de zi cu zi…


Dar, soarta face în așa fel încât cei doi nu vor sta despărțiți prea mult!
Gabriel fuge de relații precum dracul de tămâie! Deși este atras de Diana, pune totul pe seama pasiunii existente între ei.

Dar, atunci când tânăra refuză să-i cedeze complet și îndrăznește să-l sfideze, tânărul încearcă să-i impună anumite lucruri… Ambii demonstrează că au curaj să se lupte unul cu celălalt, să ajungă fiecare la inima celuilalt.

Dar, dacă sunt dispuși să depună eforturi intense, relația lor are șanse de reușită.
O poveste plină de răsturnări de situație, de momente tensionate, de clipe de fericire.

Autoarea reușește să păstreze suspansul poveștii și, implicit, atenția cititorului până la sfârșit.

Vara • O decizie nesăbuită

Cel de-al treilea volum al seriei, cel aferent verii, ne oferă povestea incendiară a Andrei Ivancea și a lui Damian Avram. 

Ce șanse există ca o aventură de-o noapte să ducă la ceva bun? Aproape niciuna, aș spune.

 Și totuși, autoarea ne oferă această poveste plină de trăiri intense, condimentată cu răsturnări de situație care mai de care mai neașteptate, o luptă a două personaje orgolioase, care nu sunt dispuse să cedeze… Cu toate astea, viața îi învață că nu oferă garanții, că trebuie să lupte pentru ceea ce își doresc chiar dacă pentru a ajunge la rezultatul sperat trebuie să sufere. 

O relație fără sorți de izbândă, bazată în mare măsură pe atracție și pasiune, cu suișuri și coborâșuri ce aproape că te fac să-ți pierzi speranța, o întâlnire a două suflete. 

Andra Ivancea este o fată cuminte, serioasă și muncitoare, care într-o săptămână nu doar că este sărită de la o promovare pe care o considera sigură la locul de muncă, dar se trezește că la aniversarea de nouă ani a relației cu iubitul, acesta îi oferă o invitație la nunta lui cu cea mai bună prietenă a ei… Acesta da șoc! Mai ales când te trezești trădată în cel mai josnic mod. 

Toate acestea conduc la aventura de-o noapte cu Damian, care continuă cu o nouă întâlnire… și tot așa. 

O lectură alertă, plină de întâmplări neașteptate, energie și poftă de viață! 

Damian Avram este un flușturatic, obișnuit ca toate femeile să-i cadă la picioare. Nici o clipă nu ia în considerare o relație serioasă, este foarte sincer în această privință, și nici nu este dispus să vorbească despre o eventuală căsătorie.

Cu toate că pasiunea dintre ei este incendiară, amândoi cedând cu ușurință atracției, Andra este deschisă și îi spune cu sinceritate că își dorește o căsnicie și o familie. Cu toată tensiunea constantă dintre ei, Andra își recunoaște sentimentele atunci când acestea își fac apariția.

Printre discuții aprinse, gelozie și certuri aprinse, amândoi se trezesc implicați într-un scandal mediatic odată cu divorțul părinților lui.

Se pare că o despărțire pentru a o feri pe tânără de suferință este ceea ce îi face pe amândoi să conștientizeze intensitatea emoțiilor cu privire la celălalt.

Dar destinul are planurile sale. Le vor fi favorabile? Vor avea parte de fericire?

Rămâne de văzut.

Toamna • Păcate de neuitat

Toamna, anotimpul ploilor, al lacrimilor sufletului, al trecerii spre uitare…

Păcate de neuitat încheie seria Anotimpuri. Îi are în centru pe Alexandru Iacob și pe Katya Zimer. O poveste emoționantă, care tine cititorul cu sufletul la gură.

Un final de serie neașteptat! De data aceasta autoarea a abordat un subiect ce poate naște o mulțime de discuții, interzis de orice norme morale, sociale, de orice canoane.
De ce? Un răspuns simplu și complicat în același timp…

Katya este o tânăra plină de viață, sigură pe ea, care își trăiește viața la intensitate maximă! Dar chiar și pe ea o șochează propunerea prietenei ei: aceea de a fi mamă purtătoare pentru copilul ei, deoarece ea nu poate avea copii….


Aceasta este ultima speranță a Ioanei de a-și îndeplini visul de a deveni mamă.
Alexandru, soțul Ioanei este șocat și în același timp îngrozit de ceea ce îi propune soția lui. Dar, în fața depresiei ei, cedează, deoarece aceasta amenință că nu mai rezistă. Din același motiv cedează și Katya, deși este înfricoșată de ceea ce se poate întâmpla.
Și totuși cedează! Au parte de întâlniri pline de o pasiune fierbinte ce reușește într-un final să le pună inimile pe jar. Ba mai mult, atunci când constată că s-au îndrăgostit unul de altul sunt disperați deoarece realizează că el își poate pierde sluja iar Katya s-ar simți vinovată… de ce?

Deoarece Alexandru este preot! Cum a putut el accepta așa ceva? Cum a putut soția lui să-i propună asta? Cum a putut Katya să se implice în asta? Cel mai bun răspuns, pentru fiecare dintre ei, este că sunt oameni supuși greșelii. Dar, care a fost greșeala?


Despărțire, suferință, lacrimi și durere. Destinul îi pune cu adevărat la încercare. De ei depinde doar finalul!

6 gânduri despre &8222;Seria “Anotimpuri” de Anne K. Joy&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.