Simte din nou de Mona Kasten

Titlul original: Feel again

Autoare: Mona Kasten

Seria: Again, volumul 3

Editura: Bookzone

Traducerea: Iulia Dromereschi

Anul apariției: 2021

Număr de pagini: 416

O poveste care îți va intra pe sub piele și îți va topi inima.

Ar fi trebuit să fie doar un proiect, dar inima ei are alte planuri. De la moartea părinților, Sawyer nu a mai permis nimănui să i se apropie de suflet. Nici măcar nu s-ar uita la un băiat precum Isaac: tocilar, excesiv de amabil și timid. Deloc genul ei, ba chiar opusul tipilor cu care iese de obicei.

Însă nu poate rămâne indiferentă când colegele lui își bat joc de el. Fără a ezita, îl sărută pasional și pretinde că este iubita sa. Duce lucrurile și mai departe când îi propune un târg: îl va ajuta să își schimbe reputația de tocilar într-una de bad boy, dar în schimb va fotografia pas cu pas transformarea lui Isaac pentru lucrarea de absolvire.

Cei doi au mai multe lucruri în comun decât pare la prima vedere. Iar pactul lor inocent începe să se destrame, odată ce Sawyer își dă seama că băieții răi sunt, de fapt, supraapreciați.”

Am așteptat o perioadă destul de lungă apariția acestui volum și aproape că nu mai aveam răbdare să ajungă cartea la mine. Așa că, de cum a ajuns, am și luat-o lacitit.

Simte din nou este o poveste de dragoste care-ți atinge sufletul, te face să plângi și să râzi, să suferi și să găsești fericirea alături de personajele sale.

Isaac și Sawyer sunt doi tineri cum nu se poate mai diferiți: el este genul de băiat care poartă papion, ea este genul de fată care se îmbracă în haine mulate, închise la culoare și cu bocanci. Aș spune că nu au nimic în comun, dar se dovedește că atracția dintre ei nu ține cont de aceste categorii. Tânăra este hotărâtă să-l ajute să devină puțin mai relaxat și popular. Oare va reuși?

Sawyer este talentată și îi place să facă fotografii. Atunci când profesoara de la curs îi cere unele pentru a fi expuse pe holurile facultății, aceasta acceptă fără a sta pe gânduri. Dar laptop-ul ei este vechi și chiar acum cedează. Are noroc cu Dawn, colega ei de cameră, care o trimite la Isaac pentru ajutorul de care are nevoie.

Conjunctura face ca Sawyer să fie cea mai în măsură să-l ajute pe Isaac să iasă la întâlniri. Cum? Păi, nimic mai simplu: îl va ajuta să își schimbe imaginea.

”Îl rugasem, în prealabil, să se îmbrace ca de obicei, adică, potrivit definiției lui, într-o cămașă cu cravată, peste care purta un pulover cu guler în V, o pereche de pantaloni de tercot bleumarin și mocasini.

Reușisem să-mi rețin cu greu expresia exasperată. Am rămas de aceeași părere: Isaac nu arăta a fermier. Nu arăta nici măcar a student. Arăta ca Isaac Theodore Grant Al Treilea, lord de Bla-bla-bla. Abia așteptam să am acces la dulapul lui și să i-l schimb din temelii.”

Înțelegerea lor este destul de simplă: ea îl ajută în ce privește schimbarea imaginii, iar el îi permite să îi facă fotografii cu tot acest proces pentru a le folosi la lucrarea de disertație.

Simte din nou ne oferă emoții, suspans și situații tensionate, umor și lecții de flirtat, precum și sentimente ce iau naștere pe neașteptate în sufletele tinerilor. O lectură ușoară, care te ține captiv între paginile ei, neputând să te oprești până nu descoperi finalul acestei povesti.

Sawyer este o tânără complicată, asemeni unui actor, ce poartă diferite măști menite să protejeze interiorul de cei din jur. Ea și sora ei Riley nu se au decât una pe alta, iar atunci când sora sa îi spune că s-a logodit, tânăra noastră nu este capabilă să se bucure. Consideră că acum a rămas pe cont propriu. Iar luna septembrie nu este o lună bună pentru ea, deoarece este nevoită să meargă acasă pentru comemorarea decesului părinților lor… Avea 9 ani și sora ei 12. Apoi, au fost crescute de o mătușă.

”De obicei, mă pricepeam la escapism și mă puteam convinge zi după zi că nu simțeam nimic și că-mi era bine, dar astăzi nu funcționa. În schimb, simțeam atât de multe, că emoțiile amenințau să mă copleșească și să îmi taie respirația. Detestam că nu le puteam controla.”

Acțiunea volumului de față se desfășoară în mai multe direcții. O privire spre ceea ce simte Sawyer atunci când conștientizează că sora ei se căsătorește și senzația de abandon pe care o simte. Ba mai mult, se simte dată deoparte când sora ei o roagă să îi facă fotografiile de nuntă dar nu să îi fie domnișoară de onoare. Se pare că aceasta este clipa în care se retrage în ea însăși și simte că nu mai poate fi la fel de deschisă față de Riley ca până acum.

Pe de altă parte avem viața din campus și pasiunea pentru fotografie, plus proiectul Isaac.

”— Am vrut să zic că mi s-a părut ușor să vorbesc cu tine, pentru că ai luat inițiativa. În plus, mi-ai dat impresia că ești cu adevărat interesată de ce aveam de spus. Am mereu impresia asta când stau de vorbă cu tine.”

Deși timid, Isaac știe cu siguranță, cum să ridice moralul unei fete!

Autoarea Mona Kasten a reușit să creeze un personaj complex — Sawyer — pe care ni-l dezvăluie treptat, pe măsură ce măștile acesteia cad. O tânără rănită de viața însăși dar și de cei din jur, care în prezent refuză să se apropie cu adevărat de cineva tocmai pentru a nu avea de suferit. Nu are cu adevărat încredere în nimeni, nici în sora ei în ultimul timp. Rolul pe care-l joacă în fața celorlalți durează de atât de mult timp încât mă întreb dacă ea mai știe cine este cu adevărat?

Prietenia care se naște între ea și Isaac este deosebită, deși nici în fața acestuia nu își dezvăluie decât o parte din emoții. Se pare că nimeni nu o cunoaște cu adevărat…

Este atacată verbal de o tipă care o acuză că s-a culcat cu prietenul ei deși Sawyer nu știa că acesta are prietenă. Iar tânăra noastră își aduce aminte de alte vorbe aruncate cu ani în urmă de o altă persoană și care au marcat-o profund:

”Exact ca maică-ta.”

Pentru o fată care a crescut doar cu sora ei încă de la vârsta de 9 ani, fără nici un adult căruia să îi pese cu adevărat de ceea ce face sau unde merge, Sawyer este șocată că, după o zi întreagă petrecută în natură de una singură, la întoarcerea în cămin colega ei de cameră și singura prietenă — Dawn, împreună cu prietenul ei Spencer și cu Isaac, o așteaptă îngrijorați și chiar speriați de ceea ce ar fi putut face după întâmplarea de dinainte. Realizează că, deși prietenii ei nu știu mai nimic despre ea, acestora le pasă cu adevărat de ceea ce face.

”— Din păcate, n-am cal, am zis sec. Nici bunic și nici casă părintească nu aveam, la care să mă pot întoarce — dar asta am păstrat pentru mine.

— Este bine că-mi spui asta. Îl împart oricând cu tine.

— Ce? Calul?

— Și bunicul, dacă ajută. Îți las și un petic de pământ ca să te poți descărca.”

Simte din nou este o lecție de viață! O poveste despre încrederea de sine, dar și în ceilalți.

Isaac și Sawyer sunt o pereche care ți se lipește de suflet. Să îi vezi cum își doboară propriile ziduri cu care și-au înconjurat inimile, cum cresc împreună și se maturizează, te umple de încredere și speranță.

Am citit cartea cu sufletul la gură, am râs și am plâns atunci când situația era de o asemenea natură. Pur și simplu am trăit cartea! Am asistat cu bucurie la maturizarea lui Sawyer, la iubirea care le umple inimile ei și lui Isaac.

O recomand cu drag iubitorilor de romance contemporan, ai genului young adult.

Publicitate

6 gânduri despre &8222;Simte din nou de Mona Kasten&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.