Midnight Blue de L. J. Shen

Titlul original: Midnight Blue

Autoare: L. J. Shen

Editura: Epica Publishing House

Traducerea: Cristina Jinga & Gabriela Stoica

Anul apariției: 2021

Număr de pagini: 464

Trebuia să fie ușor.

Eu aveam nevoie de bani. El avea nevoie de o dădacă, de cineva care să îl împiedice să tragă pe nas până la ultima suflare.

Am fost aleasă special pentru el. Responsabilă. Optimistă. Caldă. Nevinovată. Partea cea mai rea este că trebuia să știu.

Alex Winslow. Starul rock britanic. Sfâșietorul de inimi. Casanova cu ochi de whisky.

“Nu te apropia de diavolul cu geacă de piele. Altfel te va mânca de vie.”

Și ghici ce-am făcut? Nu am ascultat. Am semnat contractul. Un turneu mondial de trei luni. Pe patru continente. Cu o sută de spectacole.

Numele meu este Indigo Bellamy și mi-am vândut sufletul unui zeu tatuat. Problema este că sufletul meu nu a fost suficient pentru Alex Winslow. A vrut să-mi stăpânească și trupul.

Apoi mi-a luat inima. Apoi mi-a luat totul.

”Sfâșietoare… Îți rupe sufletul.” — Diary of a Book Fiend

“Fără doar și poate, acesta este romanul meu preferat cu vedete rock.” — Diary Girl Romance Blog

L. J. Shen este autoarea care mă încântă și mă emoționează cu fiecare nouă poveste de dragoste. Midnight Blue Este un roman care te sfâșie, te rupe-n bucăți și apoi te lipește la loc. Te emoționează, te trece prin toată gama emoțiilor, iar la final te umple de bucurie.

Alex Winslow, un star rock britanic de 29 de ani, dependent de alcool și droguri, are mare nevoie de o reevaluare a propriei vieți.

”Am spus că sufletul meu murea. Sau poate că pur și simplu aparținea altor persoane. În orice caz, aveam nevoie de unul nou. Din păcate, era unul dintre rarele lucruri pe care banii mei nu-l puteau cumpăra.”

Indigo, o tânără de 21 de ani ce locuiește împreună cu fratele ei și soția acestuia, are mare nevoie de o slujbă.

”— Jobul tău, pe scurt, este să-l ții sănătos și viu timp de trei luni. Crezi c-o să faci față provocării?

Cuvintele ei erau atât de sincere și de directe, încât mi se înfigeau în piele ca niște colți.

O salvatoare. O dădacă. O prietenă.”

Alex este hotărât să scape de noua lui dădacă pe care o consideră un obstacol. Dar, la fel de mult își dorește Indie postul acesta pe cât de mult își dorește Alex ca fata să dispară. Are nevoie de cei 300.000 $ pentru a plăti datoriile și a-și ajuta familia, a cărei situație financiară este deplorabilă.

Cei doi se înțeleg precum șoarecele cu pisica, și va fi tare interesant de urmărit cum va evolua relația acestora.

Alex se dovedește a fi mai mult decât ne-am fi închipuit la început. Odată ieșit de la dezintoxicare și început turneul, deși este deranjat de prezența constantă a Fetei Noi, cum îi spune el, în preajma lui; Alex este conștient că trebuie să scrie melodii noi pentru următorul său album. Este chiar surprins când, stând în miezul nopții de vorbă cu ea în holurile hotelurilor unde erau cazați, reușește să compună.

L. J. Shen ne poartă în lumea muzicii, a starurilor rock, a concertelor epuizante și ne oferă o imagine din interior care ne face să ne întrebăm cum rezistă aceste persoane unui stres atât de mare. O lume agitată și mereu pe fugă, unde toată lumea este cu ochii pe tine, încercând să profite de pe urma renumelui…

Alex descoperă că este atras fizic de Indigo, ba chiar își propune să o seducă înainte de încheierea turneului. Are o gândire aparte acest star rock: pe de-o parte este atitudinea și comportamentul unui tip faimos, adulat de milioane de fani, pe de altă parte, omul normal care conștientizează că faima se întreține compunând în continuare dacă nu vrea să își încheie cariera. Este un bărbat complex, lovit de cel mai bun prieten al său, care i-a furat iubita. De aici au pornit toate necazurile sale.

Midnight Blue este un roman care ne stârnește interesul încă de la început, ne taie respirația cu fiecare pagină citită și ne ține cu inima-n gât de emoție până la ultima pagină.

Aniversarea morții părinților ei o prinde pe Indigo în plin turneu. Își aduce aminte cu durere că făptașul a fugit de la locul accidentului. Iar fratele ei, care era pe punctul de a intra în NFL, a fost nevoit să abandoneze școala și să aibă grijă de ea… Acum își dorește ea să îl ajute pe el. De aceea a și acceptat această slujbă.

Alex și Indie sunt două personaje foarte bine conturate, care înfruntă viața și toate necazurile apărute în cale așa cum se pricep ei mai bine: uneori dând dovadă de curaj, alteori făcându-se că aceste probleme nu există.

”— Îți porți inima pe mânecă și sângerează în lumea reală, ceea ce înseamnă că ești o mincinoasă remarcabil de nepricepută. Te uiți la Waitrose cu drag. Cum te-ai uita la copilul unui necunoscut pe stradă. Te uiți la mine cu dinamită în ochi, așteptând ca eu să aprind chibritul și, în sfârșit, să iei foc.

Totul a încremenit.

Aerul.

Lumea.

Inima mea.”

Alex este sincer cu Indie încă de la început, până aproape de brutalitate, fără a-i acorda nici un strop de milă. Vrea să se culce cu ea, fără a avea o relație, până când va putea să își recupereze fosta logodnică.

”Sau poate că înțelesese în sfârșit ce eram noi. Frunze plutind prin lume, fără rădăcini, sau sol, sau gravitație. Confuziile, păcatele și greșelile erau osatura regatului meu. Totul părea altfel când eram departe de casă, prin urmare și ea își permitea să nu fie ea însăși, doar pentru seara asta.”

Pe de altă parte, Indie încearcă din răsputeri să reziste atracției pentru Alex. Ceea ce nu îi reușește.

Avem parte de înțepături și tachinări, replici dure, pasiune fierbinte și o relație toxico- emoțională stranie atunci când vine vorba de Alex și Indie.

Pe parcursul cărții Midnight Blue facem o călătorie în jurul lumii dacă o putem numi așa. Călătorim prin Australia și Asia, în Europa vizităm mai multe țări datorită concertelor lui Alex și observăm cum relația celor doi se transformă treptat, deși nici unul nu își recunoaște cu adevărat sentimentele.

”Inima îmi bătea suficient de tare încât să fie auzită chiar și în mijlocul traficului londonez.

Și rostea toate acele cuvinte pe care eu nu puteam să le rostesc.”

Un roman cu tente dark prin care autoarea L. J. Shen a reușit să expună cu succes lumea starurilor muzicale. O lume plină de tentații și vicii, unde totul se poate mușamaliza dacă ești faimos și ai destui bani. O lume în care pătrunzi greu, care îți sfâșie sufletul și apoi trece la următoarea victimă.

Atunci când lucrurile explodează, cei care suferă sunt chiar Indie și Alex. Fiecare în felul său, reușind să se rănească unul pe altul în feluri pe care nu și le-ar fi imaginat niciodată.

Dacă vor reuși să repare lucrurile între ei și să-și acorde cu adevărat șansa la o relație rămâne să descopere fiecare.

Midnight Blue este cartea pe care o citești fără să o poți lăsa din mână, care îți pătrunde în suflet și care te face să suferi, să-ți simți inima ruptă-n bucăți, pentru ca apoi să ți-o lipească la loc, schimbându-te pentru totdeauna.

7 gânduri despre &8222;Midnight Blue de L. J. Shen&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.