Whispered Words by Catherine Wyatt

Titlul original: Whispered Words

Autoare: Catherine Wyatt

Editura: Eis Pol

Traducerea: Viorela Marian

Anul apariției: 1995

Număr de pagini: 480

Amid Chicago’s Gaslit splendor…

As the Chicago Daily Star’s first female crusading reporter, Emily McKay vowed to expose the graft and corruption that ran rampant through the city. Yet from the moment she collided with Quinn Stoddard, Emily knew her battle was just beguinning. Born into an elite world of power and privilege, the Star’s seductive editor posed the greatest threat to her career and her hard-won independence when his hungry touch ignited reckless passion…

… their worlds flamed in dangerous desire!

Quinn knew that hiring the highly qualified, muckraking Miss McKay was a gamble that would either pay off handsomely — or cause a world of trouble. What he never expected was to find himself irresistibly attracted to the feisty and courageous journalist. As Emily uncovered one scandal after another — including the secret of his own dangerous past — Quinn knew the time had come to take the biggest risk of all: a future with the passionate woman who’d so completely captured his heart…”

O lectură intensă, captivantă, care efectiv te ține cu sufletul la gură, plină de suspans și sentimente, o poveste de dragoste fierbinte și plină de adrenalină.

Acțiunea romanului se desfășoară în Chicago, Illinois; și începe în februarie 1885.

Emily lucra la fabrica de îmbrăcăminte Robertson…

”Era un atelier unde se făceau sacouri bărbătești, iar Emily fusese angajată acolo cam șase luni ca finisoare, cusătoare de nasturi și catarame și pentru a broda încheietoare de nasturi.”

… pentru această muncă primea cam doi dolari și jumătate pe săptămână. Îi ajungeau să-și plătească casa și masa, rămânându-i și câțiva penny. Un loc de muncă obținut cu greu, unde supervizorul — un fost boxer irlandez mătăhălos, agresa fetele, fără ca nimeni să-l tragă la răspundere. Într-o zi Emily se găsește ea însăși în această situație groaznică…

”Nu respira. Nici nu voia să-l simtă atât de aproape și curând o ceață neagră o învălui. Într-un fel ar fi vrut să-și piardă cunoștința, atât de dezgustătoare era situația în care se afla prinsă, dar luptătoarea din ea îi spunea că dacă va leșina, va fi în mâinile lui, la discreția lui. Speriată se zvârcoli și respiră adânc.”

Quinn Stoddard este fiul fondatorului ziarului Chicago Daily Star, un tânăr ce s-a îndepărtat total de tatăl său încă de când fratele său a murit într-un incendiu.

Emily și Quinn sunt două persoane ce provin din medii sociale complet diferite, am putea spune că nu au mai nimic în comun, poate doar puterea de a merge mai departe atunci când viața le aruncă în față diverse piedici și greutăți în fața cărora refuză să se arate învinși.

Whispered Words este un historical romance ce reflectă o societate coruptă, unde doar cei puternici supraviețuiesc.

Quinn se trezește anunțat fix de ziua lui că tatăl său a decedat, astfel că ziarul acestuia îi rămâne lui.

”— Vrei să distrugi tot ce a realizat tatăl tău, nu-i așa? Vrei să fii egoist și răzbunător… Ei bine, aici este vorba de ceva mai important decât o ciondăneală de familie care a fost scăpată din mână, Quinn. Dacă distrugi The Star o să lași o mulțime de oameni pe drumuri.”

Cunoaștem atât viața de huzur dusă de Quinn, cât și viața plină de neajunsuri a lui Emily — aflată mereu în căutarea unei slujbe pe care se pare că îi este foarte dificil să o găsească.

Un răspuns dat unui articol al ziarului Star, o aduce pe Emily la sediul ziarului pentru a discuta cu editorul acestuia: Quinn Stoddard.

”De fapt, speram că poate v-aș putea convinge să scrieți articole pentru Star, continuă el, articole care ar putea informa cititorii noștri asupra vieții adevăratelor femei muncitoare. Vă vom plăti, desigur, pentru fiecare articol publicat.”

Emily McKay se dovedește a fi o tânără puternică ce nu se sfiește să ia cuvântul, să dea o replică bărbaților ce cred că locul femeilor este la bucătărie. Este o militantă pentru drepturile femeii, o apărătoare a celor asuprite de atotputernicii bărbați care cred că totul li se cuvine.

Autoarea Catherine Wyatt a surprins cititorul cu o lectură incisivă, ce reflectă o realitate și o mentalitate ce încă se mai practică. Whispered Words este o carte ce-și bazează povestea pe fapte reale, după cum ne informează autoarea la finalul romanului.

Într-o Americă dominată de bărbați, de la finele anilor 1800, Emily McKay reprezintă idealul schimbării, curajul de a spune clar care sunt nevoile femeilor muncitoare. O inovatoare. O promotoare a independenței femeilor.

”Însă, o dată ce privirea îi cuprinse țesătura uzată a bluzei și pantofii zgâriați și purtați de te apuca mila, cei pe care ea încercase toată ziua să-i ascundă printre poalele fustei, înțelese. Poate că apărea în ochii lumii ca o floare delicată și palidă, dar era o supraviețuitoare, iar Quinn Stoddard avea un mare respect pentru așa ceva.”

Quinn, deși a fost mai toată viața lui un dandy ce a trăit pe banii părinților, la 45 de ani își schimbă viața. Odată cu moartea tatălui său și cu citirea testamentului acestuia care-l face proprietarul ziarului Star, descoperă că nici un ban nu îi este lăsat moștenire.

Emily, descoperă ce înseamnă să fii reporter al unui ziar precum Star. Datoria pe care o are, de a prezenta adevărul cititorilor, de a descrie viața femeilor muncitoare unei lumi care nu privește cu ochi buni acest pas înainte spre epoca modernă.

Whispered Words este o îmbinare a adevărului istoric cu ficțiunea într-un roman captivant, pe care-l citești pe nerăsuflate, plin de adrenalină și suspans, condimentat cu o frumoasă poveste de dragoste.

”Nu mai era nici un mijloc pentru a-i evita privirea. Ochii lui erau negri așa cum este apa într-un eleșteu liniștit pe o noapte fără lună, și de două ori mai adânci. Dacă nu era atentă putea să se înece.”

O dată cu trecerea timpului, Emily și Quinn dezvoltă o prietenie aparte, pe lângă relația profesională. Prietenie ce devine din ce în ce mai solidă, iar pe măsură ce fiecare își lasă deoparte măștile și sunt sinceri unul cu altul, sentimentele și atracția își fac și ele apariția.

Un sărut schimbat de cei doi după ce calul de curse al lui Quinn câștigă o cursă, schimă cumva relația lor, o anumită jenă simțindu-se în interacțiunea lor. Quinn este îngrijorat și de faptul că tânăra poate afla câte ceva despre reputația lui nu tocmai respectabilă… ceea ce nu-și dorește, el fiind un om schimbat în prezent. De fapt, acțiunile lui de după moartea tatălui său sunt la polul opus fată de cele din trecut.

”— Nu mă voi mărita cu cineva fără să-l iubesc, insistă Emily, și până nu voi fi sigură că și el mă iubește. Dragostea este ca o pomadă care face ca suferințele vieții să pară mai ușoare. Tata mi-a spus asta cu mult timp în urmă. Fără ea, doi oameni nici nu pot să spere să fie fericiți împreună.”

Pe de altă parte, Emily simte că pasiunea ei pentru Quinn, de când s-au sărutat, a lăsat-o incapabilă să gândească coerent în preajma lui…

Whispered Words ne oferă o acțiune captivantă, alertă, cu multiple răsturnări de situație pe diferite planuri.

Alături de Emily asistăm la întruniri ale Sindicatelor muncitoresti, vizităm diferite fabrici unde lucrează femei, observăm condițiile mai bune sau mai rele în care acestea lucrau și puținii bani pe care îi primeau… O observăm pe tânără căpătând din ce în ce mai multă încredere pentru a scrie despre condițiile de muncă, maturizându-se ca reporter și învățând tainele meseriei din propria experiență. Cu toate că uneori, dorește să-și asume riscuri imense, dând dovadă de o impulsivitate ieșită din comun.

În continuare avem parte de aventuri neașteptate, situații tensionate și potențial periculoase, observăm cum cei doi încearcă să facă față atracției existente între ei, neînțelegerile ce apar și observăm cum valsează unul în jurul celuilalt pe măsură ce se cunosc.

”Chiar atunci și acolo se decise. Amânase mult prea mult. Dacă ar fi fost atât de norocos încât să rămână toată seara pe placul lui Emily, îi va spune adevărul despre trecutul său, și dacă printr-un miracol ea l-ar ierta pentru tot, ar putea în sfârșit să-i spună ce era în inima lui.”

Catherine Wyatt are un stil de scriere fotografic, reușind să facă cititorul să vadă cum se desfășoară acțiunea, să își închipuie cu ușurință personaje și locuri întâlnite pe parcursul lecturii. Ca să nu mai spunem nimic despre modul în care împletește romantismul cu acțiunea alertă și cu diferite răsturnări de situație ce ne fac să stăm mereu cu inima-n gât.

Whispered Words este cartea pe care v-o recomand cu drag. În ea găsiți atât o poveste de dragoste foarte frumoasă, cât și acțiunea alertă având în centru repere inspirate din realitate.

”Brațele lui o cuprinseră și o traseră mai aproape, iar înainte ca ea să-și dea seama, el o sărută. Lui Emily îi plutea inima și rămăsese fără răsuflare; nu-și dorea altceva decât ca momentul acela să continue mereu.”

Publicitate

8 gânduri despre &8222;Whispered Words by Catherine Wyatt&8221;

  1. Frumoasă recenzie, mi-am adus aminte cu drag de cartea asta! Am citit-o cu mulți ani în urmă și m-ai făcut sa-mi fie dor s-o recitesc. Toate cărțile din seria asta cu titlul în limba engleză sunt minunate.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.