Reuniune de familie de Sherryl Woods

Titlul original: An O’Brien family Christmas

Autoare: Sherryl Woods

Seria: Chesapeake Shores, volumul 8

Editura: Litera

Traducerea: Cristina Mihaela Tache & Gabriel Florin Drăghici

Anul apariției: 2021

Număr de pagini: 235

”Să aibă o relație cu Matthew O’Brien — un adevărat play-boy și un bărbat mai tânăr decât ea — o costă pe Laila Riley atât respectul părinților ei, cât și cariera la banca tatălui ei. Un preț mare, chiar și pentru dragoste — iar când Layla decide că totul nu a fost decât o aventură și un viitor serios este imposibil, rupe relația, în pofida obiecțiilor lui Matthew.

Dar clanul O’Brien are, ca de obicei, alte idei și conspiră să o convingă pe Laila să îi însoțească la Dublin, locul copilăriei lui Nell O’Brien, unde aceasta visează de mult timp să revină. Pentru Laila ar fi ocazia perfectă să se desprindă de tot, însă are rezerve. Matthew urmează să fie prezent, și ea este departe de a fi imună la atracția incontestabilă dintre ei. Ce o să se întâmple dacă nu o să poată rezista tentației?

Călătoria se dovedește a fi mai plină de surprize decât se așteptau toți, când Nell își redescoperă iubirea din tinerețe și vechea flacără pare a fi supraviețuit deceniilor. Familia e îngrijorată de posibilitatea ca Nell să își urmeze inima, alegând să rămână în Irlanda. Iar Laila descoperă că unele riscuri pot reprezenta, de fapt, o ocazie care apare doar o dată în viață…”

Am mai auzit de diferențe mari de vârstă între parteneri, deși de cele mai multe ori se pare că cel în vârstă este bărbatul. Mai rar auzim despre o femeie care să fie mai în vârstă… Iar cuplul Laila – Matthew se confruntă fix cu această problemă. Mai mult Laila, deoarece tânărul Matthew O’Brien știe clar ce își dorește: o iubește și o vrea pe Laila în viața lui! Cea care trebuie să facă față la nivel psihic acestei situații este chiar Laila.

Începutul volumului Reuniune de familie pare mai mult o dezbinare de familie, chiar tensiune în familie. Iar autoarea Sherryl Woods a reușit și de data aceasta să ne stârnească interesul. Cu atât mai mult cu cât Laila este o tânără cu capul pe umeri, ce pare că nimic nu-i poate devia planurile… Asta a fost înainte de relația ei cu Matthew!

Acest volum se anunță interesant din multe puncte de vedere. Pe de o parte este călătoria mult visată de Nell, pe de altă parte este Laila care trebuie să ia hotărârea vieții ei.

”Pierduse slujba vieții ei din cauza unui bărbat!”

Laila nu reușește să se împace cu ideea că Matthew este cu câțiva ani mai mic ca ea, așa că decide să rupă relația cu acesta în ciuda faptului că abia în volumul trecut o făcuseră publică… Și este foarte nervoasă pentru că și-a părăsit slujba și și-a dezamăgit tatăl, ca să nu mai spunem nimic despre faptul că din punct de vedere fizic, încă este atrasă de Matthew. Altceva nu e dispusă să recunoască!

”Dacă în același timp și-ar fi făcut bagajele și ar fi plecat din Chesapeake Shores, ar fi fost încununarea triadei de “izbânzi”, o răsturnare totală a vieții ei.”

Viața ei nu este tocmai roz acum, dar nici nu își dorește să urmeze sfatul fratelui ei și să îi spună tatălui că nu mai este într-o relație cu Matthew pentru ca acesta să-i dea postul înapoi.

Clanul O’Brien este o altă problemă. Aceștia sunt hotărâți să o facă pe tânără să accepte să meargă cu ei în Irlanda. Iar Laila chiar își dorește, doar că o reține prezența lui Matthew.

De asemenea, asistăm la suferința tânărului care și-a dorit o relație serioasă cu ea încă de la început, care o iubește peste măsură și acum suferă din cauza deciziei femeii de a se desparți de el… Complicată treaba, nu?

Iar Matthew pune degetul pe rană atunci când îi spune adevărul verde-n față:

”— Cred că te-a cuprins panica și ai fugit pentru că depășiserăm cu mult zona ta de confort. Câtă vreme te-ai gândit că nu este decât sex, ți-era bine, dar pe urmă ți-ai lăsat serviciul de la bancă. Asta te-a speriat, fiindcă nu te-ai așteptat să conteze vreodată ceva sau cineva mai mult decât serviciul acela. Dar în mod evident eu am contat, și asta te-a speriat.”

Volumul de față împletește două fire de poveste: povestea lui Matthew și Laila, dar și povestea pe care până acum doar am intuit-o dintre Nell și Dillon — o veche iubire din tinerețe, care iubire reușește să pună pe jar întreaga familie.

Reuniune de familie ne vorbește exact despre asta: despre însemnătatea familiei, despre unitate. Ca să nu mai spunem că simțim atmosfera Dublinului, maria Irlandei și sărbătorim Crăciunul — care este sărbătoarea bucuriei, perioada în care fiecare este mai bun.

O lectură cu multe răsturnări de situație, cu momente amuzante dar și cu situații tensionate, cu emoții ce-ți taie răsuflarea și curiozitatea de a afla cum se va încheia această vizită pentru fiecare dintre personajele noastre.

”— Vreau și eu asta, Trace. Vreau să mă simt vie când intră cineva în încăpere și se uită la mine. Vreau să-mi bată inima cu putere când îmi rostește cineva numele. Vreau să văd în ochii unui bărbat aceeași privire pe care o ai tu când o vezi pe Abby, ca și când ai vedea soarele, luna și stelele, toate întruchipate în aceeași persoană.”

Familia înseamnă certuri, disensiuni, momente amuzante dar și tensionate, dar mai presus de toate înseamnă sprijin necondiționat la nevoie și iubire indiferent de situație. Iar familia O’Brien fix asta reprezintă!

Poate sunt ușor enervanți pentru că tot timpul își bagă nasul în treburile altora, dar o fac pentru că le pasă.

Avem parte de o lectură ușoară, care ne relaxează și ne încântă. Ne oferă momente magice care ne întăresc credința că ceea ce este menit să se întâmple se va întâmpla, iar atunci când souă suflete pereche au scris în destinul lor să fie împreună, mai devreme sau mai târziu se va întâmpla.

Momentele amuzante îl au în centru pe Mick și obsesia lui ca nu cumva Nell să se îndrăgostească de Dillon și să decidă să rămână în Irlanda…

”— Da, așa este, mă sperie gândul la cum ar fi fără ea, recunoscu el.”

Dar Nell se simte ca un copil care evadează de sub supravegherea părinților de câte ori se vede pe ascuns cu Dillon în timp ce fiul ei mai mare presupune că aceasta se odihnește în camera ei.

”Ah, asta e, își spuse ea și se relaxă. Dillon era un prieten vechi și drag, care știa mai multe despre trecutul ei din Irlanda decât oricine aflat încă în viață. Faptul că se afla alături de el o liniștea, îi oferea o alinare pe care nu se mai așteptase s-o regăsească. Iar strălucirea altădată familiară din ochii lui, ei bine, dacă asta îi făcea inima să tresalte doar un pic, nu avea nici un motiv să-și refuze acest lucru.”

În continuare mi se pare că Laila, deși o femeie matură și cu capul pe umeri, nu prea știe exact ce vrea. Este atrasă fizic de Matthew și se presupune că îl iubește, cu toate acestea, ori de câte ori apare un impas ea face un pas înapoi. E mereu pregătită să fugă nu să facă față problemelor. Se poartă copilărește. Cu mult mai matur mi s-a părut Matthew, care știe exact ce își dorește și este dispus să facă tot posibilul să o câștige pe femeia iubită o dată pentru totdeauna.

După un volum 7 care ne-a ținut cu sufletul la gură, Reuniune de familie este agitat, vioi, alternând momentele tensionate cu cele pline de umor. Plin de răsturnări de situație, acesta ne arată bucuria de a avea o familie mare și strâns unită. Unde fiecărui membru îi pasă de fericirea celuilalt.

”— Căsătoria este o chestiune complicată, Matthew. Nu va fi fiecare zi perfectă sau ce te aștepți tu, dar una peste alta faptul că ești cu femeia pe care o iubești face ca totul să merite osteneala.”

Autoarea Sherryl Woods reușește să ne capteze atenția cu fiecare nou volum al seriei Chesapeake Shores, oferindu-ne o saga de familie reală, plină de momente fericite, tensionate, clipe de panică sau de bucurie maximă.

Fiecare nouă poveste ne încântă și ne cucerește. Iar Reuniune de familie ne arată că acolo unde există iubire adevărată, vârsta este doar un număr.

2 gânduri despre &8222;Reuniune de familie de Sherryl Woods&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.