N-are stofă de iubit de Penelope Ward

Titlul original: The Anti-Boyfriend

Autoare: Penelope Ward

Editura: Litera

Colecția: Moon Light

Traducerea: Ana Săndulescu

Anul apariției: 2021

Număr de pagini: 272

“La început, vecinul meu Deacon m-a enervat. Sigur, era frumușel și prietenos. Dar pereții apartamentelor noastre sunt subțiri, așa că îl auzeam ori de câte ori aducea vreo femeie acasă. Iar eu sunt o mamă singură cu un bebeluș, așa că nu prea mă simțeam în largul meu.

Mi-a venit și mie rândul, însă. Într-o seară, când fetița mea nu se mai oprea din plâns, domnul cel etern amorezat mi-a bătut la ușă. Spre surprinderea mea, când i-a auzit vocea, Sunny a încetat să mai plângă și i-a adormit în brațe.

Ne-am împrietenit, mi-a adus cafele, am stat la povești, dar conversațiile noastre au devenit din ce în ce mai profunde și ne-am apropiat tot mai mult. Până când am depășit o limită, iar prietenia noastră s-a transformat în altceva.

N-am avut de lucru și m-am îndrăgostit de bărbatul cel mai nepotrivit pentru mine, despre care spuneam mereu că “n-are stofă de iubit”. Și atunci, de ce oare tot ce îmi doresc este să fiu eu cea care îi va schimba felul de a privi lucrurile?”

”Am simțit pasiunea din cuvintele ei și m-a făcut să iubesc povestea mult mai mult. Pentru mine, e o carte de cinci stele.” — The Book Avenue

”Dacă sunteți în căutarea unei povești romantice despre prietenie care se transformă în dragoste, cu toate emoțiile de rigoare, aceasta este cea pe care o doriți.” — Miss Petite Brunette Blog

N-are stofă de iubit este o poveste de dragoste superbă, dar este și ceva mai mult de atât. Este o poveste de viață impresionantă. O poveste despre transformare și evoluție. Despre emoții care te copleșesc și îți inundă sufletul. Despre prietenia care se transformă într-o iubire profundă. Despre maturizare, încredere, dar și lacrimi și deziluzii, ca orice poveste de dragoste de nota zece.

Autoarea Penelope Ward mi-a intrat la suflet cu câteva dintre poveștile sale și sper să am ocazia să mai descopăr și altele.

Deacon este un tânăr burlac bine făcut, amabil și … rezistent, după cum aflăm de la Carys, căreia-i deranjează somnul nopțile datorită întâlnirilor sale fierbinți. Iar atunci când tânăra îi atrage atenția că pereții sunt subțiri, acesta promite să aibă grijă. Ba mai mult, se oferă și să-i facă cumpărăturile dacă are nevoie de ceva. Bineînțeles că are!

”Deacon: Bine. Sunt la raftul cu scutece. Au multe opțiuni.

Am zâmbit în timp ce tastam. Dragul de el. Gândul că vecinul meu cel arătos se uita ca mâța-c calendar la rafturile cu scutece era la fel de adorabil pe cât era de amuzant. Vreo mămică inocentă avea să facă infarct căutând pungi pentru scutece murdare și dând în schimb peste el.”

Se pare că atât mama cât și fiica sunt atrase de el. Carys îl găsește atrăgător și un bun partener de discuții. Se pare că micuța Sunny îl consideră persoana ideală care să o calmeze și în brațele căruia să doarmă… Adică, Dumnezeule, omul ăsta este plin de calități! Păcat că rar găsești un asemenea bărbat și în viața reală nu doar în cărți…

Autoarea Penelope Ward a creat un personaj masculin căreia nici o cititoare nu îi poate rezista: atrăgător, amuzant, amabil, săritor… Carys nu are nici o șansă să-i reziste!

Cei doi se împrietenesc și au discuții profunde și sincere despre viața fiecăruia, despre micuța Sunny care are sindrom Down. Iar Carys, în ciuda vârstei tinere — 24 de ani, este o persoană echilibrată și cu picioarele pe pământ, care știe exact ce va avea de înfruntat în viitorul adevărat. Dar este bucuroasă că o are pe micuță în viața ei.

”— M-au avertizat despre capacitatea ei de a vorbi, că va fi întârziată. A început să primească serviciile de intervenție timpurie imediat ce s-a născut. Cineva vine la noi de câteva ori pe săptămână. E posibil să învețe limbajul semnelor înainte de a începe efectiv să vorbească, dar am să iau fiecare lucru așa cum vine. Am să angajez cel mai bun logoped. Am să învăț tot ce pot eu însămi. Dar o văd deja încercând să comunice cu mine. Chiar dacă cuvintele nu se vor forma la fel de clar și de repede ca la ceilalți copii, ne vom descurca.”

Ce m-a uimit cu adevărat a fost interesul pe care-l arată Deacon pentru micuța care dormea profund în brațele lui.

Prietenii se ajută la nevoie, nu? Astfel ajunge Deacon să stea cu Sunny în prima zi de muncă a lui Carys, atunci când bona angajată nu mai poate ajunge… Acesta este uimit și puțin speriat de câte trebuie să facă pentru a avea grijă de cea mică până seara. Este amuzant acest moment.

”Într-un timp record, am făcut tot ce am putut, cât Sunny dormea. Am folosit baia. Mi-am aruncat picioarele pe canapea și am mâncat feliile de pastramă de vită. Am verificat e-mailurile. Nu m-am mișcat niciodată așa de repede, pentru că nu știam în ce moment mi se poate termina libertatea.”

N-are stofă de iubit s-a dovedit a fi o lectură ușoară, plină de romantism, emoționantă pe de-o parte; dar și o lecție despre prietenie, sinceritate și bunătate. Este o carte frumoasă pe care am citit-o cu sufletul la gură. O poveste despre cum viața te pune la încercare și apoi oferă a doua șansă la fericire.

În timp ce Deacon se poartă ca un prieten adevărat, știind că tânăra Carys îi este interzisă pentru genul de relații pe care le are el; Carys simte o puternică atractie față de el, cu toate că își dă seama că el vrea să-i fie prieten.

Autoarea Penelope Ward a reușit să mă facă curioasă în legătură cu această poveste de dragoste frumoasă, să mă emoționeze văzând modul în care Sunny interacționează cu Deacon și să mă întreb dacă cei doi vor avea parte de o schimbare în relația lor și ce se va întâmpla până la final.

Lupta fiecăruia dintre ei cu propria atractie față de celălalt, emoțiile pe care fiecare încearcă să le ascundă, sinceritatea cu care își împărtășesc experiențele vieții lor trecute și durerea prin care au trecut când s-au văzut obligați să renunțe la ceea ce le plăcea cel mai mult.

Carys a fost balerină profesionistă cu un talent și o dăruire imense până când un accident stupid i-a pus capăt carierei. Deacon a fost jucător de fotbal cu un mare potențial de a trece în Liga Profesionistă, dar un accident de mașină i-a spulberat pentru totdeauna șansele de a mai juca vreodată.

Totul se complică brusc după ziua lui Carys. Au depășit limita prieteniei intrând pe tărâmul sexualității, iar atracția pe care o simt și pe care încearcă să o nege le creează acum probleme. Se simt stânjeniți unul în preajma celuilalt.

”— Cred că trebuie să ne comportăm ca niște adulți. Trebuie să acceptăm că lucrurile vor fi un pic stranii între noi și să le lăsăm așa. Asta sau nu ne mai putem vedea deloc.”

Gelozia care își face simțită prezența în sufletul lui Carys de câte ori Deacon se vede cu cineva îi rupe inima. Deși sunt în continuare prieteni, sunt mult mai rezervați unul în preajma celuilalt. El vrea să se convingă că nu este bun pe termen lung pentru tânără și fiica ei. Ea, pe de altă parte, este atrasă de el iar prietenia lor este prețioasă.

Lunile trec, Sunny crește, iar ea și Deacon sunt prieteni în continuare. Dar o promovare în urma căreia trebuie ca bărbatul să se mute la Tokio pentru un an le pune prietenia la încercare. Ambii se simt devastați, dar treptat sunt nevoiți să se adapteze noii situații. Ușor ușor, cu toată încercarea lor de a părea că totul merge bine, ziua plecării bărbatului se apropie…

”— Fac o greșeală? — În legătură cu plecarea? — Da. Adică … sunt fericit aici. Nu-mi doresc cu nici un chip mutarea. Mă simt obligat să ocup postul fiindcă e o oportunitate bună. Dar nu pot să nu mă întreb dacă o să am regrete. “

Ei bine, până la urmă sentimentele ies la suprafață și tânărul conștientizează că ar face greșeala vieții lui dacă ar pleca.

Totul se transformă, relația avansează, pasiunea își spune și ea cuvântul. Ba mai mult, iubirea lor este în floare. Și totuși, ceva îl împiedică pe Deacon să se implice total, nefiind vorba că nu o iubește pe Sunny sau din cauza sindromului Down. Nu, este pur și simplu mortificat de ideea că ar putea să o dezamăgească pe micuță.

Talentul autoarei în redarea emoțiilor este pus în valoare de N-are stofă de iubit.

Cel mai mare impediment în relația lor își face apariția la finalul unei zile petrecute împreună, când realizează că o iubește pe Sunny din tot sufletul.

”— Ooo, asta e așa drăguț…

Au fost ultimele cuvinte pe care mi le amintesc înainte să avem accidentul.”

Apoi tânărul face un mare pas înapoi. Le părăsește. Se mută din New York.

Durere, suferință, dor, nelămuriri… la toate acestea luăm parte și alături de Carys ne întrebăm ce s-a întâmplat. Tânăra clar nu știe ce să creadă…

Mai sunt multe de descoperit, dar vă las să le aflați citind cartea.

Pot doar să spun că suferi și râzi alături de personaje, te întristează lipsa comunicării, îi înțelegi pe fiecare în parte. Și trăiești povestea alături de ei.

8 gânduri despre &8222;N-are stofă de iubit de Penelope Ward&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.