Nețărmuritul zbor al sufletelor desfrânate de Paul Pufan

Titlul: Nețărmuritul zbor al sufletelor desfrânate

Autor: Paul Pufan

Editura: Smart Publishing

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 344

”Mulți vor să încalce legile morale, însă puțini sparg cu adevărat tiparele societății. Iar cei care reușesc să facă asta își creează un paradis desfrânat care trece dincolo de limitele spațio-temporale. James este un individ intrigat de ceața densă ce îi maschează trecutul. Hipnotizat de un tablou, descoperă o fereastră către familia sa. Astfel, în față, începe să i se țeasă o complexă poveste pătată de iubirea și drama unor oameni dezorientați emoțional. Dar este oare pregătit cu adevărat să-și descopere rădăcinile tulburătoare? Este oare capabil să înțeleagă esența întunecată din care se trage?”

Nețărmuritul zbor al sufletelor desfrânate este un roman complex ce se adresează mai multor categorii de cititori, alert, care te ține cu sufletul la gură. Efectiv îți taie răsuflarea. Este un roman ce are la bază suspans, mister, dragoste. Ritmul alert este punctul forte, dar și galeria de personaje bine conturate.

Autorul Paul Pufan a reușit să atragă atenția cititorului chiar de la început, menținând apoi interesul pe tot parcursul cărții cu o acțiune intensă, cu multe răsturnări de situație, direcții neașteptate ce te fac să stai cu teama că ceva se va întâmpla… doar pentru a descoperi că ceva se întâmplă cu adevărat!

“Coborâm ușor pe dârele lăptoase și prelate ale galaxiei noastre, sărind ștrengărește de pe o stea pe alta, până ne iese în cale sfera vie și puhavă pe care o numim casă. Ne așezăm confortabil și începem s-o privim atent, încercând să o pătrundem adânc, să o scanăm cu razele X încorporate în retinele noastre. Observăm peticele interesante de pământ și ne focusăm încet, dar sigur, pe una dintre amantele conducătorului zeilor din Olimp: Europa. O străbatem, încercând să ajungem în locul de unde vibrează sacadat bătăile fantasmatice ale unor inimi frânte.”

Rotterdam. Erasmus Bridge. O galerie de artă și un tablou neapreciat .

James Turner, aproximativ 30 de ani. Anul 2051.

Acțiunea romanului se concentrează apoi pe prezent, anul 2019, Anglia. Aici cunoaștem membrii familiei Lincoln: Ashley și Nate — soț și soție, a căror viață de cuplu este total inexistentă, și fratele lui Nate, Mark. Cu ei pătrundem în lumea oamenilor bogați, pentru care contează aparențele, snobismul. O lume complexă unde totul funcționează pe baza șantajului, minciunilor, aranjamentelor financiare. Fiecare minte și înșeală având propriile scopuri.

”Cu toții purtăm măști când ne afișăm în societate, măști care trădează, mai mult sau mai puțin, esența noastră neturală. Unii reușim să ne ascundem atât de bine în spatele lor, încât nimeni nu își poate da seama cine suntem cu adevărat.”

Nate este un bărbat dur, concentrat pe idilele lui cu femei tinere și frumoase; Ashley este soția trofeu, nefericită, ce se refugiază în alcool și în brațele cumnatului său Mark, dorind o evadare din căsnicia lipsită de emoții pe care o are; Mark este tânărul artist boem, fără bani, care are o relație cu cumnata sa fără a avea vreo remușcare față de fratele său Nate sau de iubita sa, Stephanie.

O viață a celor bogați și puternici, a căror fericire este în general aparentă.

Până aici am crezut că Nețărmuritul zbor al sufletelor desfrânate este un roman de dragoste complicat și cu multe întorsături. Dar autorul Paul Pufan mi-a oferit o surpriză când a adus în scenă elementul de thriller.

”Stări cutremurătoare mi-au sfâșiat apoi sufletul în mii de bucăți macabre. Singura modalitate prin care m-am putut reculege a fost să închid ochii pentru câteva secunde, să trag suficient aer în piept, cât să-mi umplu și purific complet plămânii de energia ostilă pe care o aveam față de propriile mâini, și să mă izolez mental de lucrurile exterioare, gândindu-mă la altceva. Poate, la dragoste…”

Când servitorii casei încep să moară subit, Ashley, Nate și Mark sunt luați prin surprindere și fiecare reacționează diferit. Ashley a avut parte de un trecut plin de secrete și dureros, ce încă îi mistuie sufletul, iar prezentul este reprezentat de o viață trăită în aparență, goală, unde existența îi este condiționată de aparențe.

Autorul a creat personaje atât de bine conturate, cu slăbiciuni și defecte, pline de viață; apoi le-a introdus într-o acțiune simplă în aparentă, dar unde suspansul și misterul se combină cu crimele, enigmele se cer rezolvate, pericolele par a pândi din fiecare colț.

”Prietenilor de familie, apropiați sau la rang de cunoștințe, Nate le afișa chipul său șarmant, de bărbat idealist, elegant și zâmbitor. Ashley îi suporta adevărata față, de om anxios, răzbunător, gelos și de o răutate infantilă;”

O lectură captivantă, alertă și plină de schimbări, ce te poartă printr-un labirint, în încercarea de a descoperi unde duce finalul cărții și ce se întâmplă cu această vastă galerie de personaje. Un thriller psihologic deosebit, care m-a șocat. Cu twisturi la care nu m-aș fi gândit, care m-au lăsat cu inima-n gât.

Am observat că fiecare personaj are o tentă cameleonică, încercând să facă față unei vieți unde imaginea este mai importantă decât emoțiile. Unde te intrebi care dintre ei va scăpa cu bine din această capcană reprezentată de propria viață!

Un roman pe care nu îl poți lăsa din mână, fluid, care te uimește, te impresionează și-ți taie răsuflarea.

Mulțumesc autorului pentru exemplarul oferit spre recenzie.

8 gânduri despre &8222;Nețărmuritul zbor al sufletelor desfrânate de Paul Pufan&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.