Seria “Născută din fum și os” de Laini Taylor

Seria: Daughter of Smoke and Bone

Autoare: Laini Taylor

Editura: Epica Publishing House

📖 Născută din fum și os

“Născută din fum și os”, primul volum al seriei cu același nume, ne poartă pașii într-o lume ce îmbină realul cu imaginarul, umanitatea cu personajele fantastice.
O întâlnim pe Karou, o tânără studentă la arte, ce 17 ani, cu un păr albastru care atrage privirile tuturor. Tânăra locuiește singură într-un apartament și nu pare a avea prieteni. Cel puțin pentru prietenii ei de la școală.
Dar, pe măsură ce o urmăm pe străzile întortocheate de la periferia orașului Praga, descoperim că tânăra a fost crescută de un vrăjitor și prietenii acestuia. Himere. Ființe care sunt îmbinarea mai multor specii de animale și oameni, cu gândire proprie.
Karou este intrigată de faptul că cel care a crescut-o colecționează dinți, iar tânăra este cea care merge să îi colecteze în numele lui… atunci când cei care îi livrează nu pot veni în dugheana acestuia.
De aici, aflăm despre uși – portal, ce dau atât spre alte orașe de pe Pământ, cât și spre alte universuri. Autoarea intensifică treptat acțiunea, stârnește curiozitatea în ceea ce o privește pe Karou.
Suntem uimiți când în scenă apare serafimul Akiva, ce pare hotărât să o distrugă pe tânăra care are curajul să îl înfrunte, dar care simte că ceva îl reține.
Apoi aflăm adevarul despre ceea ce făcea acest mag cu ajutorul dinților pe care îi colecționar. Crea corpuri pentru sufletele himerelor decedate în războiul nesfârșit purtat între acestea și serafimi.
Avem parte de multe pericole, răsturnări de situație neașteptate, curaj și puterea de a lupta, dar și de o poveste de dragoste ce pare a trece bariera timpului.
Autoarea Laini Taylor reușește să ne creioneze o lume dură, sângeroasă, dar în același timp plină de speranță, o împletire de fantastic și real. Avem parte de creaturi fantastice întâlnite și nemaiîntâlnite până acum, de legende și mituri, de secrete tăinuite și de adevăruri care odată ieșite la lumină pot da peste cap viața tuturor.

📖 Vremuri de sânge și străluciri de stele

“Vremuri de sânge și străluciri de stele” continuă povestea lui Akiva și a lui Karou, o poveste încâlcită, plină de răsturnări de situație, cu pericole ce planează asupra lor din toate părțile.
Laini Taylor creează o poveste pe care o citești cu sufletul la gură, cu respirația tăiată.
Eretz este lumea unde locuiesc îngerii și himerele. O lume a războiului, a dușmanilor și plină de vărsare de sânge.
Atâta Karou, care se dovedește a fi o himeră pe nume Madrigal, cât și Akiva, poartă propriile lor lupte cu semenii lor, din dorința de a pune capăt unui război ce pare fără sfârșit și care nu face altceva decât să omoare atât îngeri cât și himere.
Comploturi, crime, suferințe. O lume dură, pe care cei doi încearcă să o schimbe.
Lăsând deoparte durerea și suferința din relația lor de iubire, deși despărțiți, cei doi continuă să lupte pentru visul în care au crezut încă de la început.
Dar se pare că sunt departe de a câștiga bătălia finală. Pericolul se mută brusc în lumea oamenilor. Astfel că fiecare dintre ei își strânge armata și decid să lupte împreună pentru a salva oamenii.
O lectură intensă, plină de suspans, care îți ilustrează o lume fantastică plină de creaturi pe care nu le vei uita niciodată. O poveste despre curaj.

📖 Visuri de îngeri și monștri

“Vremuri de îngeri și monștri” reprezintă un final de serie unde suspansul este strâns împletit cu elemente de thriller, cu romantism și curajul unor adevărați eroi care nu-și arogă drepturi necuvenite.
Acțiunea se complică, avem parte de minciuni și comploturi, de roluri pe care unii dintre eroii noștri se văd nevoiți să și le asume, iar Akiva și Karou sunt doi generali care au misiunea de a uni armata sub un singur stindard, după ce o viață întreagă au fost două tabere inamice, care s-au vânat și omorât unii pe alții.
Avem parte de călătorii pline de răsturnări spectaculoase de situație, de strabaterea diferitelor voaluri ale universului, pătrunzând dintr-o lume într-alta după cum trebuie urmărit dușmanul.
În tot acest timp observăm lupta emoțională pe care o poartă atât Karou cât și Akiva cu propriile lor emoții și regrete, încercările de a-și menține vie în suflet speranța într-un viitor fericit și pentru ei doi.
Autoarea Laini Taylor a creat atât de multe fire ce păreau la început lipsite de sens, dar care la final, s-au dovedit a fi cruciale pentru salvarea universurilor.
O poveste fascinantă, o lectură fantasy deosebită, un univers plin de magie, o luptă continuă între bine și rău.
Resurecții, prietenii și dușmănii, crime și răzbunări, frânturi de fericire, momente de liniște, pericole ce riscă să transforme lumea în haos, ne sunt oferite din plin pe parcursul lecturării acestei povești maestru ilustrate de Laini Taylor.


Trilogia “Născută din fum și os” este o serie care surprinde, care captează atenția cititorului și care oferă o varietate imensă de creaturi fantastice și de tipare emoționale diverse.
Dacă la finalul luptei, lui Akiva și Karou li se va oferi șansa la un viitor pe măsura celui visat de doi tineri îndrăgostiți cu o viață în urmă, asta rămâne de văzut la finalul lecturii.

Publicitate

8 gânduri despre &8222;Seria “Născută din fum și os” de Laini Taylor&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.