Trezirea focului de Costin Neață

Titlul: Trezirea focului

Autor: Costin Neață

Seria: Despre magie și alte secrete, volumul 2

Editura: UP

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 304

“O poveste cu și despre adolescenți perfectă pentru cititorii de toate vârstele.

La patru ani de la moartea celei mai puternice vrăjitoare care a trăit vreodată, lucrurile păreau să se așeze la locul lor în sfârșit. Însă o nouă forță instabilă și mult mai periculoasă amenință din nou siguranța vieții pe Pământ.

Jordan, un tânăr inteligent și rece, jură să ucidă fiecare vietate, continuând planul strămoșului.

Scânteia Iadului, un războinic misterios și impulsiv, apare în peisaj, părând să ajute OVP-ul, însă în realitate, luptă doar pentru sine.

Noi puteri, noi aliați, noi adversari.

Oare vor reuși Mihai și prietenii săi să facă față provocărilor?”

După un prim volum alert și captivant, acest volum ne oferă o acțiune mai complexă, o luptă între Bine și Rău dusă la un cu totul alt nivel, pericolul și suspansul împletindu-se strâns cu magia. Iar tânărul Mihai se află chiar în mijlocul acestor întâmplări.

“Spiritele celor două lumi, celor două realități ce n-ar fi trebuit niciodată să intre în coliziune, au devenit din ce în ce mai neliniștite, iar cele două talere ale balanței Binelui și Răului se balansau într-o parte și în alta. Nici măcar nu mai era vorba doar despre Bine și Rău. Era mult mai mult de atât.

Era începutul sfârșitului…”

Este clar că prologul intrigă și stârnește curiozitatea cititorului.

Acțiunea se petrece la patru ani distanță de evenimentele volumului precedent; Clara, Andrei, Mihai și Vlad fiind în continuare buni prieteni și colegi. De data aceasta lui Vlad i s-au activat puterile și acesta este puțin îngrijorat neștiind dacă va fi în stare să le controleze. Mihai promite să îi fie alături.

Un nou personaj apare în acest volum, un elev de gimnaziu în an terminal, Maximilian. Provine dintr-o familie înstărită, cu afaceri dubioase din Bogota.

Este pasionat de vizitarea clădirilor abandonate. În plus, are un plic cu o adresă pe el, primit cu ani în urmă împreună cu un medalion. Când merge la adresa respectivă, descoperă un conac abandonat și în pivniță un cadavru…

“Max găsise altceva care să-i ocupe mintea și să-i întindă nervii la limită. Conacul părăsit încă îi era viu printre gânduri, iar femeia spânzurată îi apărea în față ori de câte ori clipea.”

Revenind la cei patru tineri ai noștri care se află în casa bunicului lui Andrei, ei resuscitează vrăjitoarea, iar Andrei îi promite eliberarea dacă desenează chipul băiatului care a fost în casă. Aceasta se învoiește numai că tânărul Maximilian având aura sigilată, vrăjitoarea i-a uitat pe loc chipul. Dar, cu pixul- adevărului lui Andrei, aceasta desenează ceva și mai important. Acum tinerii trebuie doar să descopere semnificațiile ascunse în desenul acesteia. A, bineînțeles că învoiala cade deoarece vrăjitoarea nu le-a oferit portretul asupra căruia se învoiseră.

Trezirea focului este un volum atât de captivant încât nu-ți dai seama cum zboară paginile. Pur și simplu citești mânat de curiozitatea de a vedea ce se întâmplă.

“Spionul se depărtă de peretele casei, în spatele căruia stătuse ascuns, lăsându-i pe cei patru tineri să discute în continuare. Deja pusese mâna pe informațiile de care avea nevoie. Restul era de umplutură. Jordan avea să fie mulțumit.”

Au loc diferite răsturnări de situație, acțiunea se mută la Cluj unde prietenii noștri mai descoperă un tânăr vrăjitor de doar 14 ani, care este nimeni altul decât Ben, tânărul care încerca să fie prietenos cu Max. Max este îngrijorat pentru Ben după ce îl vede cu cei patru tineri pe care îi văzuse la conacul bântuit. Încearcă să afle informații de la tânăr, dar acesta este enigmatic.

“… doar că eu de fapt nu fac înot, ci învăț să controlez apa de la un vrăjitor care lucrează pentru o organizație guvernamentală secretă ce se ocupă cu capturarea vrăjitoarelor și tuturor creaturilor înzestrate cu întuneric.”

Se pare că fiecare ascunde propriile secrete….

“A, păi de la un timp, toate iau foc în jurul meu și aproape că am incendiat casa, dar nu-i bai. Însă, tu mă stresezi groaznic, căci știu că ai legătură cu ucigașii nou-veniți în oraș și mi-e foarte frică să nu o apuci pe căi greșite sau, mai rău, să devii una dintre victime. Vreau din tot sufletul să te protejez, doar că habar nu am cum.”

Gândurile reale ale celor doi tineri ne arată că între ei există un soi de amiciție.

Autorul Costin Neață crește gradual suspansul și gradul de pericol. Ne ține prinși în mreje, dorind să descoperim care-i treaba cu Jordan și Katia, ce planuri au cu tinerii vrăjitori și dacă aceștia vor fi capabili să le demonteze.

În timp ce prietenii noștri se luptă cu o haită de lupi, Ben este luat prizonier, iar Max are o viziune cu locul unde se află acesta și merge să îl salveze. Dar, este capturat și el de Katia.

“Zeci de reflectoare se aprinseră în gigantica încăpere, iar lui Max i se dezvălui cel mai de coșmar tablou la care asistase până atunci.”

Scapă din acest coșmar, dar OVP-ul face o greșeală imensă când îi administrează drogul uitării fără a-l asculta… Astfel, Max se simte dat deoparte, ceea ce îl face să nu-și mai dorească să lupte alături de ei. Răceala dintre el și Ben este de înțeles…

Jordan este fiul Haosului, hotărât să ducă la îndeplinire planul Cassandrei, cu succes de data aceasta. Doar că are nevoie de puterea pământului — Vlad, de magia apei — Ben și de Scânteia Iadului. Iar aceștia nu sunt dispuși să lucreze cu el.

Lupte intense, pericole ce amenință însăși existența omenirii, o mână de tineri curajoși dispuși să lupte pentru binele celor mulți și neștiutori. Pe măsură ce se desfășoară acțiunea, realizăm că Binele și Răul luptă pe picior de egalitate ca să spun așa. Va fi interesant de urmărit cine va ieși învingător.

“Războaiele fură vieți…

Zeci. Sute. Mii. Milioane… Războaiele devorează totul cu o sete nemărginită, o foame cruntă de întuneric.”

Nu vă mai dau alte detalii despre ce se mai întâmplă în Trezirea focului, vă las pur și simplu să citiți cartea și să savurați fiecare nouă răsturnare de situație. Ceea ce vă pot spune este că vă așteaptă surprize, multă acțiune, emoții ce vă vor ține cu sufletul la gură. Iar la final vă veți întreba ce se va mai întâmpla în continuare.

Mulțumesc editurii pentru exemplarul oferit spre recenzie.

7 gânduri despre &8222;Trezirea focului de Costin Neață&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.