Casa pământului și a sângelui de Sarah J. Maas

Titlul original: House of Earth and Blood

Autoare: Sarah J. Maas

Seria: Crescent City, volumul 1

Editura: Litera

Traducerea: Loredana Voicilă

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 936

“Bryce Quinlan avea o viață perfectă — muncea din greu în fiecare zi și petrecea de zor în fiecare noapte— până când un demon i-a ucis cei mai buni prieteni și a lăsat-o sfâșiată de durere, rănită și singură. Când acuzatul ajunge în spatele gratiilor, dar crimele continuă, Bryce se trezește în mijlocul cercetărilor și își jură că va face toți ce poate pentru a-și răzbuna prietenii.

Hunt Athalar este un celebru înger căzut, sclav la Arhanghelii pe care a încercat mai demult să-i răstoarne de la putere. Abilitățile lui feroce și puterea incredibilă au fost folosite cu un singur scop: să-i asasineze pe dușmanii stăpânului său, fără să pună întrebări. Dar fiindcă un demon a dat peste cap tot orașul, i se oferă o șansă incredibilă: va fi liber, dacă o va ajuta pe Bryce să găsească criminalul.

Bryce și Hunt ajung în subsolurile cele mai insalubre ale Orașului Semilunii, unde descoperă o putere întunecată ce amenință tot ce au mai drag pe lume. În același timp, sunt cuprinși de o pasiune înflăcărată, care ar putea să-i elibereze pe amândoi dacă s-ar lăsa în voia ei.

Cu personaje de neuitat, o poveste incitantă de iubire și pagini întregi de acțiune plină de suspans, “Casa Pământului și a Sângelui”, primul volum din seria “Orașul Semilunii”, îi dă ocazia autoarei să ne arate ce înseamnă durerea pierderii, prețul libertății și puterea dragostei.”

“O adevărată lecție despre cum se creează o lume în ficțiune. Nu ratați această carte!” — Charlaine Harris, autoarea romanelor care au inspirat serialul True Blood

Casa pământului și a sângelui” — un volum fantasy absolut fascinant!

Această ultimă carte a autoarei Sarah J. Maas ne poartă într-un univers aparte, cu ființe fantastice deosebite: îngeri, demoni și tot soiul de creaturi ca lupii, vampirii, feele. O lectură care îmbină elementele de thriller și suspans cu cele specifice genului fantasy, adăugând un strop de romance, cât să facă totul cu atât mai interesant.

Este un univers creionat treptat, care aduce în prim plan pericolele chiar de la început. Bryce și Hunt sunt în mijlocul acestui pericol care amenință Lunathion. Și sunt cei însărcinați să anihileze acest pericol.

Bryce este umană și pe jumătate Fee, Hunt este cel mai celebru înger căzuți devenit sclav al celor pe care a încercat să-i dărâme.

O lectură ale cărei pagini le devorezi fără să îți dai seama, fiind captivat de lumea pe care o descoperi treptat, de ființele fantastice care există aici și care sunt diferite total de cele închipuite de tine. O carte unde suspansul și pericolul merg mână-n mână, unde dai paginile cu nerăbdare pentru a cunoaște mai bine personajele principale și pe cele secundare, dorind să înțelegi subterfugiile care manevrează ițele puterii în Orașul Semilunii, oraș aflat sub comanda Arhanghelului Marcus. Politica și ițele ei sunt manevrate de ceilalți puternici, cei care își doresc puterea și de cei care încearcă să supraviețuiască.

Bryce și Hunt au propriile lor interese pentru cărei acceptă să vâneze demonul care face prăpăd prin oraș.

“Nu vei regreta. Am avut la dispoziție o groază de timp ca să mă gândesc la toate felurile în care am să te răsfăț. La cât de mulți ne vom distra.

Ar fi putut să recite mesajele de la Connor din memorie, însă o durea mai mult să le vadă. O durea suficient de tare cât să simtă în fiecare părticică a corpului rămășițele sufletului ei întunecat. Așa că le privea mereu.

Du-te și distrează-te. Ne vedem în câteva zile.

Ecranul alb îi ardea ochii.

Să-mi dai Inn mesaj când ajungi acasă, ca să știu că ești în siguranță.

Închise fereastra. Și nu îndrăzni să își deschidă căsuța vocală. Pentru asta trebuia să se afle într-una dintre recidivele ei lunare, aproape de moarte. Ca să audă din nou vocea veselă și râsetele Danikăi.

Bryce respiră adânc o dată, apoi încă o dată și încă o dată.

Avea să găsească persoana responsabilă. Pentru Danika, pentru Haita Diavolilor, avea să o facă. Să facă orice.”

Pare o tânără pusă pe distracție, care nu are alte preocupări decât munca și petrecerile. Cu toate acestea, Hunt are parte de surprize neașteptate din partea ei, chiar dacă fata reușește să îl irite maxim.

“Amintește-ți că vei muri și bucură-te de fiecare plăcere pe care lumea are să ți-o ofere. Adu-ți aminte că vei muri, și nimic din toate aceste treburi ilegale nu va mai conta oricum. Adu-ți aminte că vei muri, deci cui îi pasă câți oameni vor suferi din cauza acțiunilor tale?”

Ce o motivează pe Bryce să descopere demonul care pune în pericol tot orașul? Moartea celei mai bune prietene: Danika și Haita Diavolilor — lupii care i-au fost prieteni adevărați mare parte din viață.

Pe Hunt ideea de a deveni liber din nou îl motivează.

Dar, nici unul dintre ei nu își împărtășește motivele cu celălalt. Nu au încredere unul în altul. Însă cu timpul, se cunosc mai bine …

Lunathion sub teroare. Un înger căzut lucrând îndeaproape cu o corcitură pe jumătate om și jumătate fee, lupte pentru supraviețuire, emoții puternice pe punctul de a exploda, comploturi ce amenință să distrugă orașul, împreună cu bomba cu ceas reprezentată de demonul kristallos și de căutarea unui artefact străvechi, oferă cititorilor o experiență de neuitat.

Diferite tabere luptă pentru putere și supremație. Avem parte de o pleiadă variată de personaje fascinante, cu calități și defecte, atât bune cât și rele.

“Dacă ea și Athalar aveau dreptate și era într-adevăr vorba despre niște rebeli Keres care acționau la ordinele lui Briggs sau în onoarea lui… implicațiile politice aveau să fie un coșmar. Și dacă el nu se înșela și acel simbol era în fapt un Corn stilizat, dacă bomba și moartea novicei fuseseră avertismente îndreptate clar spre ei… atunci amenințarea care plana deasupra capetelor lor devenise brusc una mortală.”

Fiecare își urmărește propriile interese, inclusiv prințul Ruhn Danaan. Legăturile dintre personaje sunt atât de complexe și încurcate încât cu greu îți dai seama de rolul real al fiecăruia. Un înger care își dorește libertatea înainte să își piardă umanitatea, un prinț care știe din copilărie că spița sa se va termina cu el, o tânără care încearcă să-și găsească locul într-o lume care nu pare dispusă să o accepte.

Avem parte de o mulțime de răsturnări de situație, de întorsături neașteptate, pe care autoarea Sarah J. Maas ni le oferă treptat, în stilul binecunoscut deja cititorilor săi.

Ce vă pot spune mai mult? Că lucrurile sunt cu mult mai complicate decât par, că aveți parte de aventuri neobișnuite și că nu veți putea lăsa cartea din mână până la final.

Casa pământului și a sângelui — un fantasy alert și cu un strop de romantism care vă va captiva!

4 gânduri despre &8222;Casa pământului și a sângelui de Sarah J. Maas&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.