Cum l-am cucerit pe duce de Evie Dunmore

Titlul: Bringing Down The Duke

Autoare: Evie Dunmore

Seria: A league of extraordinary woman, volumul 1

Editura: Bookzone

Traducerea: Roxana Olteanu

Anul apariției: 2021

Număr de pagini: 416

“În Anglia anului 1879, Annabelle Archer, strălucita, dar nevoiașe fiică a unui vicar de provincie, reușește să devină studentă la faimoasa Universitate Oxford. Numai că, în schimbul bursei, trebuie să se alăture mișcării sufragetelor, având misiunea de a recruta bărbați cu influență care să susțină această cauză. Ținta ei majoră devine Sebastian Devereux, calculatul și recele duce de Montgomery, care joacă un rol important în politica britanică, sub comanda reginei Victoria. Annabelle se trezește astfel prinsă în lupta între pasiunea crescândă pentru duce și propriile principii…”

“O carte plină de vervă, istorie și pasiune.” — Library Journal

“Cum l-am cucerit pe duce. Între rațiune și pasiune” este cel mai bun romance istoric pe care l-am citit în ultima vreme. Am fost fermecată de această poveste de dragoste interzisă dintre o sufragetă spirituală și ducele ei puritan, care ilustrează că sub o aparență rece se poate ascunde o pasiune înflăcărată. Evie Dunmore este o minunată și promițătoare voce nouă a genului romance. Nu ratați strălucitorul ei debut!” — Anna Campbell, autoarea seriei “Dashing Windows”

Annabelle Archer este fiică de vicar, proaspăt studentă la Oxford. Pentru a studia aici însă, este nevoită să se alăture mișcării sufragetelor. O tânără săracă, cultivată mai mult decât celelalte surate ale ei din acea perioadă, tânăra îi atrage atenția ducelui de Montgomery deoarece îl abordează direct și are curajul să-l privească fix în ochi.

Astfel, tânăra Annabelle ajunge să participe la petrecerea de iarnă a acestuia datorită unor favoruri făcute fratelui lui mai mic, Peregrin… Ajunsă la conacul ducelui împreună cu prietenele sale— lady Catriona Campbell și Hattie Greenfield, Annabelle are parte de o întâlnire neașteptată și neprevăzută cu ducele, a cărui prezență se presupunea că nu va fi acolo.

Acesta este frapat de prezența tinerei în casa sa, o confundă cu amanta fratelui său și îi poruncește să părăsească locuința. Ceea ce tânăra face fără a mai sta pe gânduri.

“— Ce vrei să obții mai exact cu asta? adăugă.

Degetul lui făcu o mișcare circulară în jurul ei și al drumului înzăpezit.

— Vă urmez porunca, Alteța Voastră! Drumul permite călătoria, așa că am părăsit casa.

— După cum ai fi putut foarte bine să presupui, asta se referea la călătoria cu trăsura, nu pe jos.

— N-aș îndrăzni să fac presupuneri legate de ordinele Alteței Voastre.

El își încleștă fălcile.

— Deci, dacă porunca mea ar fi fost foarte clară, respectiv că nu mă refeream la mersul pe jos, ai fi rămas acolo?

Putea acum să nu spună nimic sau să mintă fățiș. Amândoi știau că ar fi plecat oricum.”

Două firi puternice, mândre și încăpățânate, Annabelle și Sebastian fac să sară scântei de câte ori se află unul în preajma celuilalt. Ca să nu mai spun că avem parte de dialoguri spumoase și incitante de câte ori conversează cei doi.

“Cum l-am cucerit pe duce” — un historical romance captivant!

Autoarea Evie Dunmore este o surpriză plăcută cu acest debut al său. Original, plin de informații și inovator, romanul aduce în prim plan mișcarea sufragetelor în pragul secolului XIX și lupta constantă a femeilor pentru dreptul la vot.

Sebastian are responsabilitatea de a-și crește fratele de 19 ani, de a restaura averea familiei și de a recâștiga posesiile acesteia. Un bărbat plin de responsabilități, conștient că titlul lui de duce îl face să se înconjoare de oameni care își doresc să câștige ceva de pe urma lui. Nimeni nu este sincer, toți încearcă să îl perie. Astfel, Annabelle este ca o gură de aer proaspăt, sinceră și cultivată, care își urmărește propriile țeluri.

Un leșin și o stare febrilă o obligă pe tânără să-și prelungească șederea la castelul Claremont, unde este îngrijită. Dar, obligațiile sale presante o îngrijorează. Mai ales când se gândește că trebuie să termine traducerea pentru profesorul său, gândul la elevii pe care îi meditează și faptul că trebuie să meargă acasă în vacanță — ceea ce înseamnă că va avea o mulțime de responsabilități și atribuții.

Ducele este îngrijorat de verdictul medicului care îi spune că tânăra suferă de oboseală cronică și malnutriție.

“Era un om care nu făcea lucrurile pe jumătate, iar el știa asta. Așa că se înfrâna. Odată descătușat, el ar fi ars la fel de înflăcărat pe cât părea de rece în rest, iar forța întunecată a pasiunii ei s-ar fi izbit de pasiunea lui precum un val care se lovește de o stâncă, în loc să îl înghită.

Este perechea mea.

Gândul o izbi ca un val de apă rece.

Una era să visezi… Dar legătura dintre el și ea nu i se mai părea un vis. Era cât se poate de reală. Iar lucrul acesta era imposibil.”

Atracția dintre cei doi pare să topească totul în jur. În mod clar nu ține cont de scara socială și de avere. Pur și simplu amenință să-i ia pe sus. După un sărut arzător, Annabelle realizează că nu-i poate rezista lui Montgomery, oricât de conștientă este de diferențele dintre ei, de faptul că el nu se poate căsători cu ea. Pe deasupra, apare și problema dispariției fratelui lui, care refuză să facă parte din Marina Regală.

Autoarea Evie Dunmore scrie cu emoție, oferă un ritm alert acțiunii, personaje mereu în alertă și care luptă împotriva sorții, oferind cititorului ocazia de a descoperi că uneori, e bine să ieși din tipare, sau cel puțin, să incerci.

Cum l-am cucerit pe duce — lupta emoțiilor și a diferențelor de clasă socială!

Mișcarea sufragetelor de la Londra strânge mii de femei. Annabelle ajunge în închisoare când încearcă să-și apere prietena de avansurile nedorite ale unui polițist…

O noapte de pasiune, emoții intense, teama de a-i păta reputația, o fac pe Annabelle să sufere atunci când se vede nevoită să-i refuze cererea în căsătorie. Suferința produsă, atât lui cât și ei, face ca cititorul să înțeleagă până unde merge puterea iubirii.

O lectură intensă, ce se joacă cu emoțiile cititorului. O poveste de dragoste pe care o savurăm, a cărei finalitatea o bănuim încă din titlu.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.