Fantoma de la Operă de Gaston Leroux

Titlul original: Le Fantome de l’Opera

Autor: Gaston Leroux

Editura: Adevărul Holding

Traducerea: Mihaela – Anna Mihailide

Anul apariției: 2012

Număr de pagini: 352

Un roman care are în prim plan nu atât fantoma cât Opera din Paris. O lectură incitantă, plină de mister, cu o vagă urmă de roman polițist, captează interesul cititorului încă de la început.

Gaston Leroux ne introduce în culisele operei, oferă o imagine din interior a lumii din spatele cortinei. O lume plină de culoare, interese și dorința de afirmare, de opulență.

Fantoma de la Operă — un roman ce oferă o enigmă numai bună de elucidat!

Acțiunea debutează odată cu recitalul absolut fascinant al lui Christine Daae și cu o serie de întâmplări ciudate, dar și cu o fantomă care se presupune că locuiește în subsolul Operei din Paris.

“Ei bine, toate acestea nu erau nimic pe lângă accentele supraomenești pe care le făcu ea auzite în scena închisorii și în trioul final din Faust, pe care ea-l cântă în locul Carlottei, care nu se simțea bine în acea seară. Niciodată nu se mai auzise, nu se mai văzuse așa ceva!

Aceasta era “noua Margareta” pe care o dezvăluia Daae, o Margaretă de o splendoare și de o strălucire nebănuite încă până atunci.”

O seară importantă la Operă, unde are loc un schimb de directori, iar la supeul dat apare un invitat care stârnește interesul tuturor invitaților.

“… atenția unora fu abătută de descoperirea, la un capăt al mesei, a acelui straniu, livid și fantastic chip cu ochii înfundați în orbite, care apăruse mai devreme în sala de dans și fusese primit de micuța Jammes cu strigătul: “Fantoma de la Operă!”

Un roman care îți stârnește curiozitatea, oferă o multitudine de posibilități pentru dezlegarea unei enigme, dar care reușește să te poarte printr-un labirint ce pare a nu avea o rezolvare. O carte pe care o citești cu sufletul la gură și pe care nu o poți lăsa din mână până la final.

Discuțiile dintre vechii și noii directori scot la iveală anumite obligații ale acestora ceva mai ciudate: Fantoma cere să i se achite 20.000 de franci pe lună și să i se rezerve loja de categoria I cu numărul 5 pentru toate reprezentațiile.

Domnii Firmin Richard și Armand Moncharmin nu iau deloc în serios cererile Fantomei, ba mai mult, cred că aceasta este o glumă a vechilor directori…

Fantoma de la Operă — o introducere complexă în lumea muzicii și compozitorilor.

Fiecare personaj și acțiunile lui pare a încurca și mai mult ițele, adâncind enigma ce plutește în jurul Operei și a Fantomei sale.

Aș merge până acolo încât să spun că “Fantoma de la Operă” este literatură de mister. Cu cât citim mai mult, cu atât avem senzația că haosul este mai mare.

Raoul, fratele contelui de Chagny, o cunoaște încă din copilărie pe Christine Daae, cea care a făcut senzație pe scena Operei. Dar, tânăra pare a avea câteva secrete, cum ar fi lecțiile muzicale primite de la Îngerul Muzicii…

Sau faptul că actualii directori ai Operei din Paris nu cred în existența Fantomei…

Mai rămân multe de elucidat, iar investigațiile par a adânci misterul în loc să-l soluționeze.

Autorul Gaston Leroux sigur se pricepe să își țină cititorul captiv în poveste, cu speranța că până la final va afla dacă fantoma a existat cu adevărat sau nu, ori dacă toate întâmplările puse pe seama acesteia sunt simple coincidențe.

Avem de-a face cu lumea muzicii și dedesubturile ei, atât administrative cât și orgoliile unora dintre angajații Operei. O lume unde unii cred în existența Fantomei și alții nu.

Acum, întrebarea cea mare este în legătură cu această Fantomă. Cine este ea și care este legătura dintre ea și Christine Daae? De ce anume se teme Christine și pentru care motiv tot fuge de Raoul?

Fantoma de la Operă — un roman clasic de neratat!

Întâmplări neprevăzute ce se termină cu tragedii, mici incidente ce sunt inexplicabile și care provoacă panică. În centrul tuturor se află Fantoma de la Operă, în a cărui existență unii cred și alții nu.

Sfârșitul primei părți a cărții ne prezintă o iubire învăluită în dramă, ce se lovește de pericole fatale și amenințări. Dar, până la finalul uimitor al cărții mai este!

Alertă, plină de informații despre muzică, compozitori și nu numai, “Fantoma de la Operă” incită, uimește și bucură fiecare cititor. O poveste care te ține cu sufletul la gură, îți face imaginația să creeze diferite posibile scenarii, doar pentru ca finalul să ne ia prin surprindere.

Un roman pe care fiecare dintre noi ar trebui să îl citească măcar o dată în viață.

6 gânduri despre &8222;Fantoma de la Operă de Gaston Leroux&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.