Suflete în furtună de Mia Sheridan

Titlul original: Dane’s storm

Autoare: Mia Sheridan

Editura: Litera

Traducerea: Teodora Maftei

Anul apariției: 2021

Număr de pagini: 288

“Dane a fost pentru ea primul bărbat pe care l-a sărutat și singurul pe care l-a iubit vreodată — însă căsnicia lor s-a stins înainte chiar de a începe cu adevărat, lăsând răni profunde și dureri neplânse. Acum, Audra a reușit să își croiască o viață tihnită și retrasă, ocupându-se de o florărie în care și-a pus tot sufletul și tot talentul. Situația se schimbă însă când Dane intră din nou, în mod neașteptat, în viața ei, la fel de fermecător ca întotdeauna și încă reușind să o tulbure mai mult decât a făcut-o vreodată cineva. Va reuși să se încreadă din nou în el, mai ales când de asta ar putea depinde propria… viață?

Când Dane se oferă să piloteze propriul avion pentru a o duce pe fosta soție din California în Colorado și a îndrepta o nedreptate a cărei victimă fusese chiar Audra, nu s-a gândit nici o clipă la groaznica întorsătură pe care o vor lua lucrurile și la pericolele pe care le vor avea de înfruntat împreună. Avionul lor se prăbușește însă într-o zonă muntoasă izolată înzăpezită, astfel că cei doi se văd nevoiți să se bazeze doar pe propriile forțe — și unul pe altul. Oare această a doua mare încercare prin care trec Dane și Audra le va aduce sfârșitul sau le va salva sufletul — și iubirea?”

A trecut mult timp de la ultima carte a Miei Sheridan apărută pe piața românească de carte, atât de mult că îmi cam luasem gândul de la speranța de a mai citi ceva scris de ea… dar editura Litera mi-a făcut o surpriză neașteptată săptămâna trecută.

O poveste de dragoste pusă din greu la încercare, cu suferințe și piedici, pe care nu o poți lăsa din mână deloc.
Un început plin de suspans, care ne stârnește curiozitatea:

“Un bărbat cu ochii sălbatici, cu pielea îmbujorată, sclipind umedă de sudoare, purta pe brațe o femeie care stătea cuibărită la pieptul lui. Uimit, Flynn își mută privirea spre ea. În mod evident, părăsise deja această lume — pielea îi era albă ca omătul, iar trupul îi era țeapăn. În timp ce Flynn privea cu ochii măriți de uimire, bărbatul scoase un geamăt agonizant și căzu în genunchi, strângând în continuare în brațe corpul neînsuflețit al femeii.

Flynn lăsă jos lemnele de foc și o luă la fugă după stația sa.”

De la acest prolog ce ne lasă cu inima-n gât, acțiunea romanului se mută în prezent, unde privim totul prin ochii personajului principal feminin — Audra.
Este o tânără florăreasă specializată în aranjamente pentru nunți, care a închiriat spațiul pe care-l deține celor ce lucrează în domeniul nunților, astfel încât un cuplu care urmează a se căsători să găsească tot ce are nevoie într-un singur loc.

O scrisoare primită de la mama fostului ei soț îi amenință complet afacerea și îi spulberă liniștea tinerei.
De aici, totul ia un curs neașteptat. Audra petrece o săptămână încercând să ia legătura cu fostul ei soț, dar acesta pare hotărât să nu o contacteze înapoi. Astfel, tânăra ajunge să facă o călătorie neașteptată, pentru ca, la capătul a două zile de așteptare să reușească să discute cu acesta. Astfel, constată cu stupoare că bunica lui este cea care a făcut totul pentru a o face să-și piardă afacerea, care a distorsionat adevărul în fața propriului ei nepot doar pentru a o vedea pe Audra îngenuncheată…

Mia Sheridan ne oferă o poveste emoționantă, o lecție despre durere, pierdere și suferință, despre lipsa comunicării care poate distruge chiar și cea mai pură iubire.

„Suflete în furtună” este povestea care ne frânge și ne lipește la loc. O poveste de dragoste care stoarce lacrimi și oferă posibilitatea vindecării rănilor trecutului.

Un roman pe care l-am citit cu inima-n gât, simțind durerea Audrei și a lui Dane, lăcrimând pentru pierderea pe care au suferit-o când erau mult prea tineri pentru a putea face față unei asemenea încercări din partea destinului.

Se reîntâlnesc la șapte ani după ce au divorțat doar pentru a descoperi că atracția dintre ei nu s-a destrămat. Se întorc împreună în Colorado, într-un avion pilotat de Dane. Dar, destinul pare hotărât să-i mai pună o dată la încercare. Astfel că, un accident aviatic îi lasă singuri și pierduți în munții înzăpeziți, Dane fiind rănit iar Audra încercând să îi salveze viața și să nu intre în panică…

O poveste despre curaj și supraviețuire, despre iubirea pusă la încercare.
„O, Doamne, schimbările rapide ale vieții te puteau lăsa fără suflare – fără suflet. Cum era posibil să mă fi străduit atât de tare să nu mă gândesc la ce ar fi putut fi și totuși să pot spune într-o clipită câți ani ar fi avut în acea zi? În ziua următoare. În toate zilele pe care le mai aveam de trăit.”

O poveste dulce- amăruie despre suferința care frânge suflete, desparte inimi, aruncă în abisul fără fund orice cuplu care se confruntă cu tragedia pierderii unui copil.

Autoarea Mia Sheridan a creat o povesre care ni se lipește de suflet chiar de la primele pagini, care ne învață despre maturizare și despre acceptarea și vindecarea ce pot veni doar odată cu trecerea timpului.

Publicitate

Un gând despre &8222;Suflete în furtună de Mia Sheridan&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.