Ghinionista de Corina Cîndea

Titlul: Ghinionista

Autoare: Corina Cîndea

Editura: Hathor

Anul apariției: 2021

Număr de pagini: 418

„Născută într-o zi de vineri, treisprezece, Jade Marlowe s-a obișnuit cu micile ghinioane care i se întâmplă mereu și aproape că nu le mai bagă în seamă. Nu îi este însă la fel de ușor să îl uite pe bărbatul superb de care se ciocnește din greșeală într-o dimineață și pe care reușește să-l trântească la pământ.

La rândul său, nici Riker Stanton nu o poate uita pe fata uimitoare care l-a doborât, a făcut glume pe seama lui, iar apoi a dispărut fără ca măcar să-i spună numele ei.

„Avem vara asta.”

Un pact pe care îl fac când se reîntâlnesc, dar rămâne de văzut încotro îi împing sentimentele care le scapă de sub control și ghinionul care lovește din nou.”

„Ghinionista” este ultima apariție editorială, proaspăt ieșită de la tipar, a autoarei Corina Cîndea. O carte mult așteptată, încă din momentul în care am terminat de citit „O fărâmă de Rai”!

Un roman amuzant, plin de situații haioase ce stârnesc hohote de râs, „Ghinionista” aduce un suflu nou stării cititorului. Cu siguranță captează atenția încă de la început și intrigă.

Jade și Riker stârnesc curiozitatea chiar de la început. Nu de multe ori vezi un bărbat dărâmat de o femeie, la propriu!

La un an de zile după acea întâmplare, cei doi se reîntâlnesc în ipostaze complet neașteptate: el invitat de fosta lui profesoară pentru a vorbi elevilor din ultimul an de liceu despre importanța folosirii prezervativului și despre bolile cu transmitere sexuală; ea ca elecă.

Dar atracția dintre ei este ușor de sesizat chiar și de colegii din clasa lui Jade, nu doar de cititori.

„Deși aveam aproape nouăsprrzece ani, era pentru prima oară în viața mea când mă simțeam atrasă de un bărbat. Atrasă cu adevărat.

Crezusem că acea chimie pe care o simțisem între noi la prima noastră întâlnire fusese doar un produs al imaginației mele. În ultimul an, mă gândisem adeseori la Riker și trebuia să recunosc măcar în sinea mea că niciunul dintre băieții care încercaseră să se apropie de mine nu ar fi avut nicio șansă. Pe toți îi comparasem cu el, deși era nedrept față de ei.

Dar reîntâlnirea noastră îmi dovedise cât de mult mă înșelasem. Riker nu mă uitase – ba chiar păruse încântat să mă revadă – iar acea atracție puternică dintre noi își făcuse din nou apariția.”

Ce înseamnă o diferență de nouă ani între doi iubiți? În mod normal, aproape că nu observi. Dar atunci când el are 28 de ani și viața deja pornită într-o direcție stabilită, iar ea are aproape 19 ani și facultatea o poartă la 250 de kilometri depărtare, e clar că atracția fierbinte dintre ei nu are cum să asigure rezistența relației. Fix în acest punct se găsesc acum Jade și Riker.

„Când ne-am oprit în fața intrării, ochii îmi erau plini de lacrimi, iar inima mi-o simțeam ca strânsă într-un pumn. Îmi plăcea și mie în sfârșit de cineva și aveam norocul ca și lui să-i placă de mine, dar era imposibil să putem fi împreună. Cât de ghinionistă puteam să fiu?!”

Hotărâți să savureze fiecare minut al verii pe care și-au acordat-o, cei doi nu prisosesc nici un minut pe care-l pot petrece împreună. Sunt un cuplu în toate sensurile cuvântului, iar iubirea lor este observată de cei din jur. Este captivant modul în care gravitează unul în jurul celuilalt, comunicând din priviri.

Cu toate acestea, niciunul nu poate evita gândul că despărțirea se apropie cu pași repezi…

Jade este delicioasă! Sinceră și caldă, o tânără plină de viață, perfectă pentru tânărul Riker, ce a fost lovit la propriu de apariția ei în viața lui.

Autoarea Corina Cîbdea m-a încântat cu această poveste de dragoste profund romantică, plină de emoții, care ne răscolește și ne încântă. Ne face să visăm cu ochii deschiși, să ne amintim de primii fiori și de tinerețea care te poate lua prin surprindere.

O iubire pusă la încercare este o iubire care devine mai puternică, matură. Dar nu lipsită de suferință și lacrimi.

Jade și Riker au și ei parte de propria lor doză, dar rămâne de văzut cum vor ieși la final.

Un roman savuros, cu personaje bine conturate, în care observăm maturizarea, iubirea sinceră și profundă, încrederea care cresc pe măsură ce Jade și Ryker devin din ce în ce mai apropiați. Au de purtat propriile bătălii și de depășit piedicile ce apar în calea relației lor, unele având la bază lipsa de experiență a lui Jade, altele bazându-se pe lipsa comunicării dintre cei doi.

Totuși, autoarea Corina Cîndea știe să combine într-o rețetă perfectă momentele tensionate, hazul nebun, suferința și romantismul fierbinte. Cartea de față este dovada!

„Ghinionista” este cartea care îți taie respirația, te emoționează până la lacrimi și permite cititorului să pășească în poveste alături de Riker și Jade, văzând relația lor devenind din ce în ce mai serioasă, crescând cu fiecare nouă înxercare. Am fost încântată de răbdarea lui Riker în ceea ce o privește pe Jade, dar și să văd modul în care Jade trece de la adolescenta visătoare și lipsită de griji la o tânără femeie responsabilă și matură, hotărâtă să își ia destinul în propriile sale mâini.

Mulțumesc, Corina Cîndea! Mi-ai oferit un moment magic când am avut nevoie de el!

14 gânduri despre &8222;Ghinionista de Corina Cîndea&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.