Spune-mi că rămâi de Corinne Michaels

Titlul original: Say you’ll stay

Autoare: Corinne Michaels

Editura: Litera

Traducerea: Ana Săndulescu

Anul apariției: 2021

Număr de pagini: 336

Un singur cuvânt.
Rămâi.

Era tot ce avea el de făcut. În schimb, s-a urcat în acel autobuz și a plecat cu tot cu inima mea. M-a abandonat, lăsându-mă să cred că nu îi pasă. Și că nu merit să îi pese.

Asta s-a întâmplat acum șaptesprezece ani.
Am suferit teribil și m-am simțit mizerabil. Dar am mers mai departe. M-am căsătorit. Am făcut copii. Am cumpărat o casă frumoasă, într-un loc frumos. Am pornit o afacere care îmi aduce satisfacție, alături de cea mai bună prietenă a mea. Aveam tot ce îmi puteam dori. Și apoi soțul meu m-a trădat, și am fost încă o dată abandonată. Și inima mi-a fost din nou sfâșiată.

Singură, înglodată în datorii despre care habar nu am avut și cu doi băieți de crescut, nu am avut de ales și am fost nevoită să mă întorc în Tennessee, în locul unde am refuzat atâția ani să revin. El nu ar fi trebuit să fie acolo. Ar fi trebuit să fiu în siguranță în acel loc, la ferma părinților mei. Și totuși, viața găsește mereu moduri în care să te surprindă.

De data asta însă, rolurile sunt inversate. Decizia îmi aparține. Există o a doua șansă, dar nu știu dacă noi doi putem repara ceea ce a fost cândva distrus…”

„O poveste de dragoste despre a doua șansă – tumultuoasă, evocatoare, sexy și explozivă. Povestea lui Presley și Zach vă va pătrunde adânc în inimă.” – Vilma’s Book Blog

„O combinație superbă de emoție, iubire, suferință și speranță. Spune-mi că rămâi este memorabilă și mișcătoare. Corinne Michaels s-a întrecut pe sine.” – New York Times

Sunt deja câțiva ani de când îmi doream să citesc o carte semnată Corinne Michaels. Am, în sfârșit, ocazia!

Și ce carte!

Spune-mi că rămâi este o lectură profundă, cu sentimente ce te răscolesc, despre durerea respingerii, neîncrederea în cei din jur și mai ales, în propria persoană.

O cunoaștem pe Presley în cel mai negru moment al vieții ei: soțul se sinucide, fără nici o explicație. Ea este cea care trebuie să facă față tuturor problemelor ce decurg de aici. Să le spună copiilor adevărul nu intră în calcul în acest moment, iar ea este debusolată neînțelegând de ce soțul ei a ales această cale.

„– Mai aveam atâtea de făcut, Todd. Copii de crescut, vacanțe de aranjat și dragoste de făcut. Timpul nostru nu expirase încă. Mi-ai promis pentru totdeauna. Îmi cuprind picioarele. Acel „pentru totdeauna” nu s-a terminat. Eu încă sunt aici, la naiba! Ce fac acum? Cum țin casa asta laolaltă? Ai dat foc fiecărei părți a vieții noastre. Odată cu tine, m-ai ucis și pe mine! Urlu în timp ce plânsetele îmi străbat corpul. Pieptul meu se strânge în timp ce-mi prind picioarele. Sunt atât de nervoasă. De confuză. Nici un bilet? Nici o explicație? Să te ia naiba! Aveam nevoie de tine! Am lăsat totul pentru tine, și tu-mi faci asta? În clipa asta, te urăsc.”

Iar problemele abia acum încep… asigurarea de viață nu poate fi achitată din cauza unei clauze de sinucidere față de care trebuie să treacă doi ani pentru a putea fi plătită, deci, Presley și gemenii Cayden și Logan rămân fără un suport financiar major. Plus că fiecare trebuie să facă față tragediei la nivel emoțional…

Se pare că de câteva luni a trăit într-o minciună. Sițul ei făcuse o mulțime de credite și își pierduse locul de muncă cu luni în urmă…

Nevoită să se întoarcă în orășelul natal unde spera să nu mai revină niciodată, tânăra reîntâlnește vechi prieteni dar și pe fostul iubit, care i-a zguduit lumea când a plecat.

O carte care te prinde în mreje, pe care nu o mai poți lăsa din mână.
O lecție de viață cutremurătoare, despre durere și pierdere, despre găsirea propriei puteri interioare care te poartă mai departe.
Dar, întoarcerea în orășelul natal și întâlnirea cu fostul ei iubit care a părăsit-o pentru a juca baseball nu este deloc ușoară.

„Când privirile noastre se întâlnesc, totul dispare.
Nu mai există nimeni în încăpere, în oraș sau în lume acum.

Poate că eu și Zach nu mai suntem împreună, dar inimii mele nu pare să-i pese de acest detaliu.”

Faptul că nimeni în afară de cumnata ei nu știe că Todd s-a sinucis o mănâncă de vie. Trebuie să ascundă însă, deoarece nu își dorește să-și rănnească băieții. Astfel că, se vede nevoită să-și înghită furia pentru faptul că a fost mințită luni de zile și apoi abandonată atât ea, cât și copiii, cu o mulțime de datorii pe care trebuie să le plătească.

O situație dramatică, ce poate părea fără ieșire.
Suntem martorii pasiunii ce mocnește între ea și Zach, de pașii mici și temători pe care îi fac treptat cei doi, urmărim cu sufletul la gură modul în care reacționează cei doi.

„– Prinzătorul practic se roagă de aruncător să încerce o lovitură. Ia-ți bâta de pe umăr, draga mea! Îmi dă drumul și covoară din mașină, fluierând. Rămân acolo, complet amețită, respirând greoi. Ce se întâmplă dacă ratez?”

Suferința și durerea au nevoie de timp. Atât pentru Presley cât și pentru băieți.
Spune-mi că rămâi este o poveste care ajunge la sufletul cititorului datorită imensului impact emoțional. Apoi cunoaștem personajele care ne intrigă și ne impresionează, dovedind că pot suferi fără a abandona lupta.
Mi-a făcut plăcere să descopăr cum Presley își revine treptat din suferință, cum reîncepe să trăiască. De asemenea, am fost martora luptelor sale cu îndoielile, cu teama că Zach o poate răni din nou.

„A doua șansă nu vine întotdeauna, dar cred că eu și Zach am fost destinați să ne găsim drumul înapoi. Dacă el ar fi rămas, nu am fi știut niciodată ce înseamnă viața fără celălalt. Sunt recunoscătoare că, deși am simțit atâta durere, am reușit să-mi găsesc salvarea.”

Autoarea Corinne Michaels m-a impresionat cu această poveste de viață, unde iubirea adevărată are puterea de a te sfâșia și a te face fărâme, dar și de a te reîntregi, făcându-te să te simți în siguranță și mai puternică. Să înveți că ești capabilă să supraviețuiești! Dar și să apreciezi cu adevărat dragostea.

O poveste care îți umple sufletul de bucurie și te face să te simți victorios!

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Spune-mi că rămâi de Corinne Michaels&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.