Scopul de Elle Kennedy

Titlul original: The goal

Autoare: Elle Kennedy

Editura: Epica Publishing House

Traducerea: Sorin Petrescu

Anul apariției: 2021

Număr de pagini: 400

„SABRINA știe ce are de făcut ca să răzbată în viață.

Studentă în ultimul an, Sabrina și-a planificat viitorul în detaliu: să absolve cursurile Universității Briar, să fie admisă la Facultatea de Drept de la Harvard, iar apoi să obțină o slujbă bine plătită, la o firmă de avocatură de top. De fapt, tot ce-și dorește ea este să scape de trecutul rușinos al propriei familii. Dar nu se aștepta ca în calea ei să apară un hocheist superb, care crede în dragoste la prima vedere. Sabrina e dispusă să-i ofere o noapte de pasiune. Însă uneori o noapte e de-ajuns ca să-ți schimbe întreaga viață.
TUCKER crede că a fi un bun coechipier este mai important decât să devii celebru. De obicei, atunci când se află pe gheață, preferă să nu iasă în față. Dar când află că va deveni tată la numai douăzeci și doi de ani, începe să nu-i mai convină „banca de rezerve”. Unde mai pui că viitoarea mamă a copilului său e frumoasă, isteață și-l ține pe jar. Problema este că Sabrina își păzește bine inima și încăpățânarea ei o împiedică să accepte cu ușurință ajutor din afară. Dacă vrea o viață alături de fata visurilor lui, Tucker va trebui s-o convingă că unele scopuri pot fi atinse doar când ai pe cineva alături.”

Chiar de când am citit primul volum al seriei am fost încântată! Am așteptat cu nerăbdare apariția fiecărui volum în parte și l-am citit cu sufletul la gură.
Un young-adult care îți taie respirația, o poveste de viață plină de suișuri și coborâșuri, cu personare bine conturate, pe care nu ai cum să nu le apreciezi.

Elle Kennedy știe cum să contureze o poveste de dragoste care să atigă sufletul cititorului!


Pe Sabrina o cunoaștem la o perrecere a profesoarei ei, unde se întâlnește cu o profesoară de drept de la Harvard, care este universitatea unde își dorește să ajungă.

Descoperim o tânără care are două job-uri, care strânge bani pentru facultate, a cărei situație este destul de încurcată acasă.

O ieșire cu prietenele la Malone’s nu pare a-i aduce nimic deosebit, dar întotdeauna este loc de surprize! Iar surpriza are chipul lui Tucker și o partidă de sex sălbatic în camioneta acestuia. Sabrina decide să nu mai aibă de-a face cu el după aceea, așa că îi blochează numărul de telefon, nedorind să fie tentată să îl mai caute.

„Când am venit la Briar, în primul an de facultate, m-am gândit c-o s-o întâlnesc aici pe fata visurilor mele – aleasa, așa cum se spune -, că o să fim împreună în următorii patru ani și că, după absolvire, o s-o cer de soție. Dar nu s-a întâmplat așa. Am ieșit cu o mulțime de fete, m-am culcat cu multe dintre ele, dar niciuna nu a fost aleasa.”

Scopul este cartea care te emoționează, te face să privești toată acțiunea din două perspective diferite, savurând fiecare pagibă chiar și atunci când nu ești de acord cu acțiunile personajelor.

Tucker este un tip aparte, serios, un jucător de hochei care este conștient că nu va juca în liga profesionistă, un tânăr care-și dorește să întâlnească fata visurilor sale și să își găsească calea în viață.

Se bucură enorm când îi sosește scrisoarea de admitere la Harvard, dar este dezamăgită de modul în care este judecată după felul în care este îmbrăcată și de sugestia uneia dintre profesoarele de acolo de a-și cumpăra haine care să se potrivească… Sabrina muncește din greu la un oficiu poștal și chelneriță într-un bar de striptease, doar pentru a strânge banii necesari pentru a supraviețui în primul an de facultate…

„– Nu vreau să-ți distrag atenția de la învățat, însă te vreau pe tine. Cred că între noi ar putea fi ceva frumos. Dar sunt un tip răbdător și o să mă mulțumesc cu ceea ce-mi poți oferi. Nu-s aici ca să te presez. Vreau să-ți ușurez povara.”

Cei doi au o relație specială. Tucker își dorește o relație serioasă, Sabrina vrea doar o prietenie cu beneficii deoarece susține că nu are timp pentru o relație care ar distrage-o de la planurile ei. Și totuși…

„Simt din nou nodul care mi s-a înțepenit în gât azi, după ce Tucker a plecat la Dallas. Îmi liisește. Cred că mă îndrăgostesc de el. John Tucker s-a strecurat în viața mea, umplând un gol despre care nici nu știam că există.”
Destinul are alte planuri pentru ei, așa că, totul este dat peste cap.

Sabrina rămâne însărcinată deși cei doi s-au protejat iar tânăra ia anticoncepționale… Apoi mai vine și vestea morții unui coleg de-al lor fotbalist…

Tucker se dovedește a fi un bărbat răbdător, un sprijin real, iar Sabrina este îngrozită de faptul că ar putea să-l tragă în jos cu decizia ei de a păstra copilul.

O poveste care ne pune în fața realităților vieții, a surprizelor neașteptate și a deciziilor ce pot schimba cursul vieții. De asemenea, observăm luptele interioare ale Sabrinei cu privire la modul în care decizia ei de a păstra copilul poate afecta viața lui Tucker. Aceasta simte că-l trage în jos, în ciuda asigurărilor bărbatului că acest lucru nu este posibil.
Scopul reușește să ne poarte pașii prin angoase și momente de acalmie, peste clipele tensionate și problemele inevitabile ce apar în viața unui cuplu tânăr care are un copil mic, în timp ce viețile lor abia încep să pornească pe drumul ales.

Elle Kennedy are o scriitură fluidă, un mod simplu de a expune cititorul în fața problemelor cu care se pot confrunta tinerii din ziua de azi, oferind și posibile soluții.

„Dragostea este scopul final. Și am fost suficient de norocoasă – al naibii de norocoasă! – încât să am parte de ea.”

3 gânduri despre &8222;Scopul de Elle Kennedy&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.