Absint de Winter Renshaw

Titlul original: Absinthe

Autoare: Winter Renshaw

Editura: Trei

Traducerea: Daniela Purgaru

Anul apariției: 2021

Număr de pagini: 352

Când un director de liceu începe o poveste de dragoste cu o necunoscută sexy, adevărata ei identitate se dovedește o surpriză…

Numele de pe ecran era Absint.

Dar pentru mine era vocea senzuală care-mi făcea telefonul să explodeze în timpul discuțiilor pe care le purtam noaptea târziu despre Proust și Hemingway, intercalate cu cele mai perverse… conversații pe care le-am avut vreodată.

Nu ne-am întâlnit niciodată… până în ziua în care a intrat în biroul meu, cu buzele ca niște cireșe în jurul unei acadele cu aromă de mere, și mi s-a adresat cu o voce mult prea familiară:

– Mi s-a spus că doriți să mă vedeți, domnule director Hawthorne.”

Winter Renshaw este autoare de bestselleruri Wall Street Journal și Amazon. Se declară o visătoare cu ochii deschiși și locuiește undeva în inima Statelor Unite. Rareori poate fi văzută fără carnețel și laptop. Când nu scrie, se gândește la scris. Și când nu se gândește la scris, trăiește visul american alături de soțul ei, cei trei copii ai lor, cel mai leneș cățel și un cățel foarte activ care-i datorează oficial trei perechi de pantofi, un fir de veioză și un scaun de birou.

Winter Renshaw este autoarea seriilor Never, Arrogant și Rixton Falls, precum și a mai multor romane de dragoste de sine stătătoare. Sub pseudonimul Minka Kent, a publicat mai multe thrillere.

„Mi-a plăcut Absint, ador eroii acestei povești de dragoste. Sigur, au defectele lor, dar asta îi face mai umani. Și am plâns. Iar asta înseamnă că am fost acolo, în poveste, alături de ei.” – elise-noble.com

„Absint este o poveste de dragoste interzisă între un director de liceu și o elevă de 19 ani. Începe cu intenții nevinovate, când cei doi se întâlnesc cu ajutorul unei aplicații de dating, și apoi evoluează amețitor, devenind o spirală cu efecte majore, învinovățiri, resentimente care durează ani de zile și în final o nouă întâlnire întâmplătoare.” – Winter Renshaw

Halston, o tânără de 19 ani rebelă, extrem de sinceră, care nu ezită să-și exprime părerea, a ajuns să locuiască cu fratele mamei ei când a fost scoasă în afara sistemului de plasament. A ajuns acolo datorită părinților care erau niște drogați.

Unchiul Vic și familia lui sunt modelul tipic al bogaților răsfățați care își fac probleme când nu e cazut, după părerea tinerei noastre… Cu toate acestea, unchiul este un tip riguros, care are reguli pe care le impune membrilor familiei fără a lăsa posibilitatea nerespectării lor.
Ford Hawthorne este noul vecin sosit în oraș, chiar pe strada ei, noul director al liceului unde învață și partenerul de discuție al lui Absint de pe Karma!


„Dacă pot lăsa în urma mea o amintire care să dureze, înseamnă că mi-am făcut treaba.”

Absint se dovedește a fi un roman ușor de citit, care te prinde în mreje de la primele pagini, dar care stârgește o gamă variată de emoții cititorului aducând în prim plan diferite situații cu care se confruntă personajele.

Halston nu se ferește de a munci în școală pentru a-și strânge bani cu care să își cumpere o mașină. Iar munca de chelneriță parțial dezbrăcată pare a-i asigura bacșișuri bune.

O altă ocupație a ei este desfășurată pe aplicația Karma – un site de întâlniri, unde are conversații cu tente sexuale cu Kerouac… un tip interesant din ce-și poate da seama, complicat, deși nu atât de complicat cum este Absint, partenera lui de chat.

„Absint: Ești un bărbat complicat, Kerouac. Și, întâmplător, am o slăbiciune pentru bărbații complicați.
Kerouac: Ceva-mi spune că ești la fel de complicată ca mine.

Absint: Dacă nu chiar mai complicată! Noapte bună, K.”

În timp ce Halston muncește din greu pentru a strânge banii de care are nevoie pentru a-și cumpăra o mașină, oripilată că poartă la muncă o costumație care mai mult acoperă decât descoperă, realizează că discuțiile ei cu Kerouac îi stârnesc din ce în ce mai multe emoții.

În același timp, autoarea Winter Renshaw ne permite să-l cunoaștem mai bine și pe Ford, căruia, îi descoperim secretele…

Un tip căruia trecutul i-a lăsat urme, dar care și-a văzut în continuare de propria sa viață, doar el și sora lui.

Pe de altă parte, Halston este concediată atunci când se află că este elevă de liceu, constată că verișoara ei Bree i-a furat din banii câștigați cu atâta trudă. Are o singură alinare:

„Mă comport degajat, neglijând să-l informez că, în nopțile în care nu pot să mă odihnesc, stau întinsă în pat și mă gândesc la noi doi. Iar când mă gândesc la noi doi, am în minte perspectiva dragostei – ceva care nu mi-a mai ocupat până acum mintea, când a fost vorba de alte persoane.”

Flirturi mai mult sau mai puțin explicite, o prietenie aparte care se dezvoltă între cei doi. Dar, cum de multe ori viața o ia pe căi nebănuite, așa și povestea lor. Două persoane care nu ar fi trebuit să se întâlnească niciodată, și care se întâlnesc!

Un director de liceu hotărât să nu cedeze farmecelor elevei sale, o elevă care este hotărâtă să nu îl bage în bucluc. Cu toate acestea, tentația există, nu lipsesc nici ocaziile. Dar, cu greu, reușesc să păstreze distanța… după un sărut.

„Și pleacă. Iar în clipa în care iese pe ușă, mă simt de parcă cineva mi-ar fi făcut o gaură cât o ghiulea în piept, greu de suportat și larg deschisă.”

Cu toate acestea, viețile ambilor sunt complet date peste cap când verișoara ei descoperă mesajul pe care i l-a trimis Kerouac, iar unchiul lui Halston este cel care cere demisia lui Ford, după ce pe fată o trimite într-o casă de corecție…

Anii trec, viața fiecăruia este dată peste cap, se simt răniți și dezamăgiți. Nu mai țin legătura unul cu celălalt.

„Cât despre Halston, sper, pentru binele ei, să nu ne mai intersectăm niciodată.”

Hmm, timp de ani de zile nu se mai întâlnesc. Apoi, revăzându-se, au parte de orgolii, o luptă cu rănile trecute și o suferință care lasă lacrimi în urmă.

Mi-a plăcut cartea, nu a fost o lectură magică, dar am savurat-o!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.