De la fereastra mea de Ariana Godoy

Titlul original: A traves de mi ventana

Autoare: Ariana Godoy

Editura: Leda Edge

Traducerea: Elena – Anca Coman

Anul apariției: 2022

Număr de pagini: 496

Totul a început cu parola de la We-Fi…

De când se știe, Raquel a fost îndrăgostită până peste urechi de Ares, vecinul ei misterios și sexy. Îl urmărește pe ascuns de la fereastră și, spre dezamăgirea ei, n-a schimbat niciodată vreo vorbă cu el. Ceea ce Raquel însă nu știe e că totul e pe cale să se schimbe…

Ares începe să se intersecteze cu vecina sa chiar și în cele mai neașteptate locuri și, curând, descoperă că, în realitate, aceasta nu e tânăra inocentă pe care o crede el.

Acum, Raquel are un singur țel: să-l facă pe Ares să se îndrăgostrască de ea. Însă pentru asta nu e pregătită să piardă totul și, cu atât mai puțin, pe sine însăși…”

Succesul internațional al Arianei Godoy pe Wattpad este un captivant joc al seducției, care te va prinde în mreje și nu-ți va mai da drumul până la final.”

Ariana Godoy este autoarea romanului „Mi amor de Wattpad” și a colaborat la antologia „Imagina”. De când s-a înscris pe platforma Wattpad, a acumulat mai bine de 705 milioane de urmăritori.

De la fereastra mea, primul volum al seriei „Frații Hidalgo”, a înregistrat peste 63 de milioane de lecturi pe platformă, iar numărul cititorilor continuă să crească. Ariana este originară din Venezuela și continuă să scrie din micul său apartament din statul Carolina de Nord. Este pasionată de lectură și cafea.

„Mi-ar lipsi cuvinte și suflare ca să-l descriu pe Ares. Este cel mai chipeș băiat pe care l-am văzut în viața mea, și crede-mă că am văzut destui. Este înalt, atletic, cu niște picioare perfect definite și un posterior de mori. Chipul său are un aspect de zeu grec, cu pomeți aristocratici și un nas minunat. Buzele sale sunt cărnoase și par umede tot timpul. Buza lui superioară formează un arc precum cel din partea de sus a unei inimi desenate, iar buza inferioară are un piercing aproape imperceptibil. Ochii lui mă lasă fără suflare de fiecare dată când îi văd; sunt de un albastru profund, cu o sclipire de verde impresionant. Părul lui este negru ca pana corbului, în contrast cu pielea albă și catifelată, și-i cade neglijent pe frunte și pe urechi. Pe brațul stâng are un tatuaj cu un dragon plin de curbe, care pare făcut de un profesionist și e bine realizat. Totul la Ares denotă mister și pericol, ceea ce ar trebui să mă îndepărteze de el, dar, în schimb, mă atrage cu o forță care-mi taie respirația. Poartă pantaloni scurți, teniși Converse și un tricou negru care i se potrivește cu părul. Îl observ cu o adorație mută în timp ce tastează ceva pe laptop, mușcându-și buza de jos. Ce sexy!”

Un young-adult frumos și savuros, o poveste cu și despre adolescenți. Drăguță, incitantă și plină de emoții, De la fereastra mea ne oferă o poveste de dragoste aparte.

Raquel și Ares sunt vecini de când se știu, iar tânăra este îndrăgostită de Ares și-l urmărește peste tot.

După o noapte mai fierbinte și o discuție ce schimbă totul între ei, Raquel și Ares sunt nevoiți să reevalueze ceea ce este între ei… sau nu.

„– Îndepărtează-te de mine și nu-ți face griji, nu mă interesează să te mai urmăresc, așa că poți sta liniștit!

El nu-și revine din uimire.

– Mă uimești neîncetat, ești atât de… imprevizibilă!

– Și tu ești un idiot! Crezi că-ți va oferi fericire să seduci fete și apoi să le abandonezi? Crezi că prostia asta cu „eu vreau doar să mă distrez și nimic serios” te va duce undeva? Știi, Ares, credeam că ești diferit. Acum înțeleg de ce se spune „să nu judeci niciodată o carte după copertă”, tu ai o copertă frumoasă, dar ești gol pe dinăuntru. Nu ești o carte pe care mă interesează să o citesc, așa că ieși din camera mea și să nu te mai întorci!”

O relație cu scântei, cu suișuri și coborâșuri, cu momente frumoase dar și clipe tensionate. E clar că atracția dintre cei doi își face simțită prezența de câte ori se află împreună.

Raquel are încredere să-l sune atunci când are cu adevărat nevoie de cineva, dar nu poate accepta de la acesta un cadou mult prea generos. Atunci când merge să îi înapoieze telefonul primit în dar, fata se trezește sărutată. Un sărut intens și exploziv.
Dar, se pare că dragostea este cu adevărat oarbă. Ares și Raquel petrec câteva momente fierbinți împreună, de fiecare dată tânăra având ochii plini de lacrimi și inima sfâșiată la final… Dar de data aceasta pare hotărâtă să meargă mai departe, astfel că îl blochează pe Ares pe facebook pentru ca acesta să nu-i mai poată trimite mesaje…

Ariana Godoy m-a surprins cu acest prim volum al seriei. De la început m-a prins în mreje.

Destinul se încăpățânează să-i arunce unul în calea celuilalt, deși Raquel este decisă să-l scoată pe Ares din viața ei.

„– Am nevoie de tine! Mă opresc brusc, cu spatele la el.

Acele patru cuvinte sunt de ajuns ca să mă paralizeze.”

Pași înainte și pași înapoi. Lacrimi, suferință și dezamăgire, momente de fericire, bucurie și încântare.

Ares ajunge să-i recunoască lui Raquel că s-a îndrăgostit de ea. În același timp, recunoaște că este prima dată când are sentimente pentru o fată și că nu știe cum ar trebui să se comporte.

Ariana Godoy ne prezintă două personaje interesante, slabe și puternice în același timp, exact cum sunt adolescenții și emoțiile lor.
Cei doi învață să comunice, își permit să se cunoască din ce în ce mai bine, pur și simplu trec dincolo de partea fizică a relației lor și își dau o șansă ca și cuplu.

De la fereastra mea este mai mult decât un young-adult captivant, plin de încercări, care ne permite să observăm maturizarea treptată a personajelor, ci o carte care merge mai în profunzime, tratând problema sinuciderii în rândul adolescenților, vorbindu-ne despre depresie și efectele acesteia. Sau prietenia trainică, ce depășește obstacole.

O lectură pe care o recomand cu dragă inimă.

4 gânduri despre &8222;De la fereastra mea de Ariana Godoy&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.