Losing It – Cine zice că e simplu prima oară? de Cora Carmack

Titlul original: Losing it

Autoare: Cora Carmack

Editura: Epica

Traducerea: Daniela Popescu

Anul apariției: 2022

Număr de pagini: 240

Prima oară nu se uită niciodată!
Deși Bliss Edwards se pregătește să absolve facultatea, încă este virgină. Sătulă să fie singura cu acest statut din grupul ei de prieteni, Bliss hotărăște să scape de virginitate cât mai repede și mai simplu: printr-o aventură de-o noapte. Dar planul ei devine neașteptat de complicat atunci când Bliss intră în panică și dă bir cu fugiții, abandonând în patul ei un tip superb și pe jumătate dezbrăcat, căruia îi servește o scuză penibilă.
În plus, de parcă n-ar fi destul de jenant, acum Bliss are o nouă problemă: când ajunge la primul curs din ultimul semestru, constată că îl cunoaște pe noul ei profesor.

E chiar tipul de care a fugit, cu câteva ore în urmă…”

Cora Carmack e o scriitoare de bestselleruri New York Times și USA Today, căreia îi place să scrie despre tinere și tineri. Cora a avut multe slujbe. A lucrat în lanțuri de magazine, a jucat teatru, a predat, iar acum scrie romane. Îi plac teatrul, călătoriile și orice o face să râdă. Îi place să-și pună personajele în situații cât mai stânjenitoare, ca apoi să le ajute să obțină un partener. La urma urmei, persoanele stângace au și ele nevoie de dragoste.
Losing it – Cine zice că e simplu prima oară? este un roman pe care îl citești cu sufletul la gură, un romance contemporan, un young-adult plin de savoare.
Dacă este prima carte pe care o citești, a autoarei, ești uimit de felul în care scrie și de situațiile aparte în care își pune personajele. Dacă ai mai citit ceva scris de penița ei agilă, nu-ți rămâne decât să savurezi cu plăcere povestea!

Bliss este hotărâtă să scape de virginitate. Credeți că este atât de simplu pe cum pare? Nicidecum! Cel puțin nu pentru ea… dar întâlnirea cu Garrick schimbă ceva:

„Creierul mi se deconecta încet și sigur. Nu mai aveam decât trup și – Doamne! – ce bine mă simțeam așa! Nu mai rămăsese din mine decât un mănunchi de terminații nervoase, care o luaseră razna.”

O carte care te prinde treptat și pe care nu o mai poți lăsa din mână.
Bliss îți pătrunde în suflet chiar de la primele pagini. Apreciezi curajul de care dă dovadă atunci când intră în bar hotărâtă să aibă parte de mult dorita aventură de-o noapte. Emoțiile ei și nesiguranța te fac să o îndrăgești.
Avem parte de situații pline de tensiune dar și de umor, de o atracție care efectiv îți pune creierul pe pauză și abia te lasă să vorbești.
Garrick este un britanic aparte, ce locuiește în America de câțiva ani. Un tip seducător și chipeș, ce abia reușește să-și țină mâinile departe de tânără.
Autoarea Cora Carmack știe cum să te facă să vizualizezi personajele, să te aștepți să le vezi în jurul tău.
„Pentru prima dată în viață, îmi concentram atenția asupra tipului de lângă mine și a ceea ce simțeam: de la felul în care ni se atingeau limbile până la furnicăturile lăsate de degetele lui pe pielea mea înfierbântată. Nu mă mai gândeam la nimic altceva – nici la respirat, nici dacă îmi țineam sau nu mâinile unde trebuia. Mă pierdeam în el.”

Cu toate acestea, tot intră în panică, reușind să plece fără ca măcar să se uite ce pune pe ea. Astfel că îl lasă pe Garrick în apartamentul ei și fuge.
Recunosc, Losing it – Cine zice că e simplu prima oară? s-a dovedit a fi o lectură captivantă, unde am trăit la intensitate maximă emoțiile fiecărui personaj. Am apreciat modul în care a decurs povestea, autoarea punând accent pe emoții, pe cunoașterea celor doi, nu pe latura fizică a relației.
O lectură deosebită!
Revenind, Bliss descoperă că bărbatul cu care aproape că și-a pierdut virginitatea este nimeni altul decât profesorul ei!
O situație mai complicată și mai stânjenitoare de atât nici că se putea!
Dar la punerea în scenă a piesei „Fedra” de Jean Racine, această situație stânjenitoare îi prinde bine: reușește să obțină din prima rolul principal.
Mai mult de atât, descoperă că atât ea cât și Garrick au sentimente unul față de celălalt.
„Dacă mai continua așa, nu mai eram în stare să-l refuz mult timp. Încă puțin, și aveam să mă arunc în brațele lui.

– Știu că nu e cinstit. Sunt un nemernic în toată regula. Îmi tot spun să te las în pace, dar adevărul e că… nu sunt sigur că pot. Și acum, când știu că nu ești cu Cade…”

Cora Carmack creează o poveste despre trăirile intense ale atracției care se îndreaptă vertiginos spre fiorii primei iubiri. Efectiv suntem martorii dansului iubirii dintre cei doi, o iubire interzisă atâta timp cât el este profesorul ei.

Emoții efervescente, lupte interioare, momente calme și clipe zbuciumate; le simțim pe fiecare în parte citind cartea. Trăim povestea lui Garrick și Bliss, suferind în tăcere din cauza faptului că sunt nevoiți să se ascundă. Pe de altă parte, constatăm că această perioadă ce-i obligă să păstreze distanța le este benefică deoarece relația lor are timp să-și formeze temelia, cei doi reușind să se cunoască din ce în ce mai bine.
„Asemenea unei chei în încuietoare, corpul meu s-a lipit de al lui, potrivindu-se perfect. Mi-am sprijinit capul de pieptul lui, iar el m-a luat pe după umeri. Am tras adânc aer în piept și am știut că nu mai era cale de întoarcere.”

Nu vă mai spun nimic, vă las pe voi să descoperiți întreaga poveste. Pur și simplu frumoasă! O carte care te face să te simți tânăr și să savurezi iubirea!

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Losing It – Cine zice că e simplu prima oară? de Cora Carmack&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.