Conacul Roselor de Maria Philip

Titlul: Conacul Roselor

Autoare: Maria Philip

Editura: Petale Scrise

Anul apariției: 2022

Număr de pagini: 212


„Contele William Carter devine tutorele unei tinere despre existența căreia nu știa nimic. Vizitând-o pentru prima oară la reședința ei, în Conacul Roselor, este surprins de comportsmentul fetei rămase orfană de ambii părinți și de libertatea în care aceasta trăiește, atât de nespecifice domnișoarelor vremii.
Gladys este diferită de oricine cunoscuse contele până atunci. Frumusețea ei maturală și mintea sa ascuțită îl cuceresc și îl atrag într-un irezistibil joc al seducției.

Însă Gladys Collins se dovedește a fi cu totul altcineva decât și-ar fi dorit William.

Va reuși el să o ademenească să-i cadă în brațe?

Va accepta înalta societate originile scandaloase ale tinerei?

Aflat între înflorirea prezentului și spinii trecutului, pentru Conacul Roselor a sosit momentul să-și dezvăluie misterele.”

Un roman incitant, care stârnește curiozitatea cititorului chiar de la primele pagini.


Facem cunoștință cu contele Carter, nou sosit la domeniul moștenit: Conacul Roselor. Este curios să-și cunoască pupila despre a cărei existență nu știa absolut nimic. Nici nu avea de unde dacă ținem cont de faptul că cel de la care a moștenit responsabilitatea conacului și a pupilei era o rudă îndepărtată despre care nu știa nimic…


Rămâne șocat de ceea ce descoperă. Tânăra este mult prea neprotocolară cu servitorii, se îmbracă inadecvat pentru o tânără din înalta societate, iar manierele sunt ca și inexistente. Se poattă bine cu cei din jur, este departe de a fi naivă, dar este mult prea ingenuă pentru înalta societate.

Cu toate acestea, este uimit să descopere că servitorii nu sunt plătiți pentru serviciile lor, că se autogospodăresc așa cum pot.
Nu înțelege cum de tatăl fetei nu s-a implicat absolut deloc în creșterea fiicei sale.

Alertă, plină de suspans, Conacul Roselor oferă cititorului o lectură incitantă, ce îți testează puterea imaginației, care îți aduce un zâmbet pe buze dar îți și aduce lacrimi în ochi.


Pe măsură ce povestea își țese firul, descoperim că Gladys este un copil din flori, cel pe care îl credea tatăl ei nefiind de fapt tatăl. Descoperim că mama ei era deja însărcinată când a fost forțată să se căsătorească. Acum ne explicăm și motivul pentru care cel pe care ani întregi l-a considerat tată, nu a vizitat-o.

Pe măsură ce autoarea așază piesele de puzzle, asistăm la căsătoria contelui Carter cu Gladys, la momentele lor pline de pasiune, la crizele prin care trec și la atracția care își face simțită prezența.

Ceea ce îmi este greu să accept este faptul că tânăra este conturată ca fiind extrem de inocentă, dar ingenuitatea ei mi se pare că este dusă la extrem.


Autoarea Maria Philip știe să îmbine comicul de situație cu eroticul, creând o poveste aparte. Misterul și suspansul sunt fin întrețesute cu pasiunea și intriga, creând un tablou deosebit.

Pe măsură ce trec zilele iar cei doi tineri petrec din ce în ce mai mult timp împreună, Gladys se relaxează, ba chiar începe să aibă din ce în ce mai multă încredere în tânărul ei soț.
Întrebarea este dacă acesta este demn de încrederea acesteia…

Conacul Roselor este un roman pe care-l recomand pentru clipele când vrei să citești ceva romantic și pasional, relaxant! Este cartea perfectă pentru serile când vrei să te relaxezi!

Avem parte de cotituri neașteptate, cum ar fi faptul că cel mai mare dușman al contelui este chiar tatăl biologic al soției sale!!! Din acest punct, povestea zboară, autoarea relatând faptele pe repede-nainte, ceea ce o face să uite să facă credibile sentimentele pe care vrea să ne facă să credem că le au personajele.

Cu toate minusurile și plusurile, nu este o carte rea.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.