Te rog, nu mă iubi de Vi Keeland

Titlul original: We shouldn’t

Autoare: Vi Keeland

Editura: Midnight Books

Traducere: Maria Dosei

Anul apariției: 2022

Număr de pagini: 416

Granița dintre iubire și ură poate fi foarte subțire, dar cât de incitant este să treci dincolo de ea…

„Te rog, nu mă iubi – o poveste ușor amuzantă, despre o idilă interzisă și riscantă, pe care o vei trăi la intensitate maximă!

Annalise și Bennett sunt eroii acestei cărți, care depășesc granițele, fie ele de ură sau de iubire. Prinși în capcana pasiunii izvorâte din lucrul împreună în aceeași firmă, dar mai ales din competitivitatea și dorința de a-și demonstra că unul este mai bun decât celălalt și de a obține postul pentru care se războiesc, cei doi transformă acțiunea într-una demnă de o comedie romantică, nu fără a te surprinde cu fiori fierbinți și bătăi de inimă în plus!”

„Bennett și Annalise au fost eroii perfecți pentru mine. Am adorat modul lor de a se tachina și chimia dintre ei. Mi-au plăcut mult separat, dar i-am iubit împreună. Nu știu cum reușește Vi Keeland de fiecare dată să mă surprindă cu ceea ce scrie, dar povestea asta, ca toate celelalte, este absolut superbă și nu o poți lăsa din mână până la ultima pagină!” – Luna Sol

Te rog, nu mă iubi este un roman ce se citește pe nerăsuflate. Amuzant, cu personaje incitante, care luptă pentru ceea ce își doresc.
Atât Bennett, cât și Annalise, sunt directori la firme ce doar ce au fuzionat. Deși sunt siguri că nu își vor pierde locul de muncă, este clar că unul dintre ei va trebui să se mute la filiala din Texas. De aici pornește o întreagă luptă, își fac concurență unul altuia, în același timp reușind să lucreze împreună.
Replicile lor spumoase dau un plus de savoare, binedispun cititorul și îi aduc zâmbetul pe buze.
Deși Bennett pare a fi genul care nu se implică în general în relații serioase sau căruia i-ar păsa prea tare de o femeie, pe Annalise este hotărât să o protejeze de fostul ei, care i-a cerut să ia o pauză după 8 ani de relație…

Dupâ ce s-a reîntâlnit cu el la sală, acesta a tot insistat să o sune, până când Bennett a răspuns la telefon. Mă rog, circumstanțele au făcut ca Annalise și respectivul individ să iasă la cine. O cină despre care Annalise este sigură că îi va aduce doar despărțirea oficială, pe când Bennett este convins că fostul partener nu își dorește decât să o mențină în fundal, ca să aibă la ce se întoarce în caz de nevoie…

Firul acțiunii ne arată că Bennett a avut dreptate… ceea ce face ca acesta să fie îngrijorat pentru starea tinerei când o vede ieșind plângând din restaurantul hotelului unde se întâlnise cu fostul. Ba mai mult, atipic lui, este hotărât să facă ceva pentru a fi sigur că tânăra este bine și că se va simți mai bine.
Autoarea Vi Keeland a reușit, ca de fiecare dată, să țeasă un fir narativ simplu în jurul unor situații complicare, oferind cititorului suspans, solicitându-i imaginația cu toate că finalul este previzibil și oferind o lectură ce-ți taie răsuflarea.
Te rog, nu mă iubi ne înfățișează în continuare dansul pasiunii, fiorii atracției și flirtul celor doi, condimentat cu mici focuri pe alături. Treptat suntem martorii prieteniei care se naște între ei și asistăm la replicile spumoase care sunt deliciul cărții.
Cu un stil ce împletește umorul cu ironia și atracția cu pasiunea, Vi Keeland reușește cu romanul de față să ne poarte într-o lume deosebită, unde scăpăm din propria noastră realitate.
Doi dușmani ce se luptă pentru același post în cadrul firmei, doi oameni mândri care nu refuză o luptă dreaptă, mândri și orgolioși; sunt eroii care ne permit să-i cunoaștem treptat, să le aflăm secretele, calitățile și defectele, dar mai ales să înțelegem experiențele prin care au trecut și care i-au ajutat să devină oamenii care sunt în prezent.
Romanul oferă cititorului surprize pe tot parcursul, șocuri care aproate că-ți taie respirația, zâmbete și lacrimi, pasiune fietbinte, ironii fine și o iubire profundă.
Vi Keeland creionează fiecare personaj în așa fel încât să intre direct în sufletul cititorului, să rezoneze cu acesta și să-l îndrăgească; dar mai ales, stârnește intrresul cititorului pentru a descoperi finalul acestei povești aparte.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.