Legământul lui Grayson de Mia Sheridan

Titlul original: Grayson’s vow

Autoare: Mia Sheridan

Editura: Litera

Traducerea: Andreea Șeler

Anul apariției: 2022

Număr de pagini: 368

„Kira Dallaire e disperată.
Viața ei pare a fi într-un moment în care nu întrevede nici o rezolvare simplă. Cu banii pe terminate și opțiuni extrem de limitate, curajoasa și energica tânără de 22 de ani caută să se reinventeze. Ghidată de inima generoasă și personalitatea impulsivă, reușește să pună la cale un plan de supraviețuire, probabil cea mai neobișnuită idee care i-a venit până acum.

Grayson Hawthorne își pierde treptat orice speranță. Obstacolele cu care se confruntă par, pur și simplu, insurmontabile, iar umbrele trecutului îi întunecă orice speranță. Cu capital limitat și resursele pe terminate, încearcă să readucă pe linia de plutire podgoria moștenită, un legământ făcut în memoria tatălui său. Asta până când se trezește cu o tânără care se înființează în biroul lui cu o propunere scandaloasă, dar de nerefuzat.
Ceea ce începe ca un aranjament de afaceri temporar evoluează spectaculos, pe măsură ce Kira începe să topească gheața din jurul inimii lui Grayson și aroganța cinică din atitudinea lui. Scânteile ieșite din înfruntările lor aprind o pasiune de nestăvilit, pe măsură ce descoperă că anumite legăminte sunt făcute să fie lăsate în urmă, în timp ce altele justifică saltul în gol… spre iubire și adevăr.”

„Un roman tulburător despre puterea vindecătoare a iubirii și a felului în care, uneori, doar durerea ne poate face să recunoaștem adevărata dragoste.” – All About Romance

Cu un început enigmatic, Legământul lui Grayson captează interesul cititorului încă de la început, stârnind curiozitatea și imaginația.
Prima impresie despre Kira este ușor incorectă: o tânără disperată ce are nevoie urgentă de bani, o tipă de bani gata care s-a certat cu tatăl ei și acesta i-a tăiat finanțele.
Grayson, pe de altă parte, este un tip tăcut, aproape de faliment, disperat în dorința de a-și ține promisiunea făcută tatălui său.

Propunerea Kirei pentru acesta pare a fi mană cerească: o căsătorie de formă pentru un an de zile, din care amândoi au de câștigat, Kira fiind dispusă să-și împartă moștenirea cu Grayson.
Mai trebuie menționat că Grayson a făcut închisoare pentru omor???
Cam acestea ar fi ideile principale.
Kira și Grayson sunt două firi mândre și încăpățânate, mult prea rănite de trecut, care încearcă să răzbată. Căsătoria pentru un an de zile pare a fi pentru fiecare dintre ei o portiță de scăpare.
Cititorul poate observa că cei doi sunt atrași unul de celălalt, dar în același timp nu se simt foarte comfortabil cu ideea căsătoriei din interes.
Deși cei doi se înțeapă unul pe celălalt cu replici acide, fiecare încearcă să camufleze atracția care se simte între ei. Nici unul nu vrea să-și acorde o șansă să îl descopere pe celălalt.
Mia Sheridan are marele talent de a împleti suspansul cu umorul și pasiunea cu romantismul, într-o poveste alertă, captivantă, pe care nu o poți lăsa din mână.
După ce s-au căsătorit, într-o ceremonie rapidă și lipsită de emoție, cei doi s-au întors la Conacul Hawthorn unde Kira continuă să locuiască în căsuța grădinarului.
Treptat observăm că interacțiunile lor atunci când lasă garda jis sunt naturale iar atracția dintre ei se simte imediat. Dar, de cele mai multe ori, avem parte de situații tensionate, de replici scurte, de parcă ambii ar face un efort imens să vorbească unul cu celălalt.
Treptat, emoțiile își fac apariția în viața celor doi soți. Aceștia se deschid unul în fața celuilalt, împărtășesc momente din copilăria lor.
Un moment emoționant are loc atunci când Kira aduce acasă un cățel adoptat pentru Grayson, doar pentru a pune un pansament pe rănile acestuia.
Grayson realizează cât de greșit a categorisit-o pe Kira abia după ce merge împreună cu aceasta să-l anunțe pe tatăl ei că s-au căsătorit… Ceea ce descoperim ne sfâșie sufletul.
Grayson este șocat de faptul că un tată s-a purtat atât de oribil cu fiica sa, dar o apreciază și mai mult pe tânăra sa soție pentru că a reușit să treacă peste traume, peste șocul oferit de fostul ei logodnic și de tatăl ei care îl susține în continuare pe acesta în loc să își apere fiica.
Emoții răvășitoare se acumulează nu doar în sufletul cititorului, care aduc tristețe, furie și bucurie, treptat. O lectură care te seacă, te consumă pe măsură ce dai paginile, care reușește să te prindă în ițele încâlcite ale poveștii și care nu îți mai permite decât să dai nerăbdător pagină după pagină, dorind să descoperi cum evoluează relația Kirei și a lui Grayson.
Legământul lui Grayson ne oferă o multitudine de surprize, atât bune cât și mai puțin bune, cum ar fi apariția fratelui lui Grayson împreună cu soția sa – fosta logodnică a lui Grayson, sau chiar apariția la petrecere a tatălui Kirei.
Mia Sheridan ne-a oferit atât o lecție de viață cât și o poveste fascinantă, atrăgătoare despre două suflete care reușesc să se vindece reciproc după ce acceptă cu adevărat dragostea în inima lor.
Atât Grayson cât și Kira sunt o pereche pe care nu o vom uita cu ușurință.
Piedici, doi pași înainte și unul înapoi, acesta pare a fi stilul celor doi eroi ai noștri ce par mereu a purta bătălii unul cu celălalt. Treptat însă, descoperim că pe măsură ce și-au dezgolit sufletul unul în fața celuilalt, arătându-se vulnerabili, Kira și Grayson au găsit în ei puterea de a recunoaște ce simt.

Să nu credeți că totul se sfârșește aici.
Legământul lui Grayson abia scum devine cu adevărat palpitant! Avem parte de piedici ce apar în calea celor doi, răsturnări de situație de-a dreptul dramatice. Chiar dacă firul poveștii este previzibil, asistăm neputincioși la suferință, la sistemele de apărare ale unui suflet mult prea rănit.
Dacă sunteți în căutarea unei cărți pe care să o citiți cu sufletul la gură, care să te consume emoțional și care să-ți ofere speranță, acesta este romanul pe care îl recomand.
Cu două personaje încăpățânate, care atacă înainte de a fi rănite, cu o gamă variată de emoții ce stau să te copleșească, volumul de față surprinde puterea omului de a se ridica după ce soarta a dat cu el de pământ!

2 gânduri despre &8222;Legământul lui Grayson de Mia Sheridan&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.