Seria „Crave” de Tracy Wolff • partea I

Seria: Crave, vol. 1 – 3

Autoare: Tracy Wolff

Editura: Leda Edge

📖 Ardoare

Primul volum al seriei „Crave” s-a dovedit a fi cu mult mai bun decât m-am așteptat! O poveste plină de suspans, de pericole și magie, de comploturi și crime puse la cale…
O lectură pe care nu o poți lăsa din mână, care te poartă într-un univers fantastic unde creaturile supranaturale se găsesc la tot pasul!
O cunoaștem pe Grace, o tânără care a rămas orfană de curând și care, vine să locuiască cu unchiul și verișoara sa, în Alaska.
Autoarea Tracy Wolff reușește să ne ofere o gamă largă de personaje, de la oameni normali la vrăjitori, metamorfi, dragoni și chiar vampiri. Fiecare dintre aceste specii trăiessc și se tolerează la Academie, dar par a se înțelege doar de complezență.
Sosirea lui Grace pare că a dat totul peste cap, iar viața tinerei pare a deveni un fir din ce în ce mai întins, pe punctul de a ceda.
Dar, prințul vampirilor, deși încearcă să o alunge, pare a face tot ce îi stă în putere să o protejeze și să îi salveze viața.
Am avut parte de o multitudine de enigme ce treptat, au fost dezvăluite! Dar ceea ce descoperim pare a ne face să ne punem din ce în ce mai multe întrebări…
Categoric, autoarea creionează din câteva linii sinuoase de condei, personaje complexe, dispuse să lupte pe viață și pe moarte pentru cei la care țin, care au capacitatea de a lupta chiar și cu propriile slăbiciuni.
Treptat, am descoperit un tărâm aparte, unde fantasticul și realul sunt strâns împletite, care pare a dezbina speciile existente la Academie.
Pur și simplu nu reziști impulsului de a încerca să înțelegi punctul de vedere al fiecărei specii și constați că, cu cât descoperi mai mult, cu atât începi să ai mai multe întrebări fără răspuns.
Ba mai mult, constați că deși încerci să întrezărești finalul, atunci când ajungi la acesta, ești dearte de ceea ce ți-ai închipiit.
Am avut parte de o lectură vu adevărat deosebită! Care-ți taie răsuflarea.
Care este oare drumul pe care se va îndrepta Grace, este cea mai frecventă întrebare care mi-a străbătut mintea pe tot parcursul acestui volum.
Dacă încă nu sunteți convinși să citiți carte, poate că acum sunteți dispuși să îi acordați o șansă.

📖 Furie

„Furie” se dovedește a fi un volum magistral, în care fantasticul se îmbină cu paranormalul doar pentru a ne demonstra că autoarea Tracy Wolff mai are încă multe de spus!
Întoarcerea lui Grace sau mai bine spus, revenirea acesteia la statutul de ființă umană, este un șoc în sine, cu atât mai mult cu cât pare a fi unicul gargui din ultima mie de ani… și o amenințare în același timp!
Surpriza cea mare a fost descoperirea faptului că vampirul Hudson, fratele lui Jaxon, pare a locui în capul ei! Asta da veste interesantă!
Dar la Academie lucrurile par a deveni din ce în ce mai complicate, iar faptul că au trecut aproape patru luni de când tânăra s-a transformat în gargui și că nu își mai amintește absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat cât timp a fost blocată într-o statuie face ca totul să pară de necrezut.
Brusc, tânăra se vede nevoită să accepte că timpul a trecut pentru toți ceilalți, chiar dacă pentru ea și Hudson pare că a rămas în loc…
Apoi ea și prietenii ei trebuie să accepte faptul că Hudson locuiește temporar în mintea ei, că de multe ori tânăra va părea celor din jur că vorbește singură deși aceasta discută cu Hudson.
Autoarea ne oferă diferite răsturnări de situație, unele mai neașteptate decât altele. Avem parte de o aventură plină de pericole uriașe, de dușmani văzuți sau care stau în umbră, de ființe paranormale care sunt dispuse să facă orice doar ca să poată să conducă lumea.
Iar obiectivul de a-l scoate pe Hudson din mintea lui Grace pare a fi o fugă constantă, contra cronometru, un dans cu pericolul executat cu măiestrie pe o muchie de cuțit.
Tânăra Grace descoperă că are prieteni foarte buni printre ființele paranormale de la Academie! Iar alături de aceștia câștigă campionatul anual al Academiei, înfruntând diverse obstacole doar pentru a obține premiul cel mare, acesta fiind unul dintre obiectele necesare eliberării lui Hudson.
De asemenea, am fost absolut fascinată de acest vampir atât de temul și urât din tot sufletul, mai ales că, având ocazia să îl cunosc în acțiunea acestui volum, am fost fascinată de acesta și dornică să îl cunosc.
Autoarea a reușit pe tot parcursul cărții să mențină atenția cititorului, dozând răsturnările de situație, creând personaje curajoase și cu inițiativă, alternând momentele de umor cu cele pline de suspans.
Un dans cu pericolul nu te lasă niciodată intact, deși dacă scapi, cu siguranță ești mai puternic!

📖 Invidie

Cel de-al treilea volum al seriei „Crave” ne pune imaginația la încercare! Mai mult, ne lasă să descoperim valoarea prieteniei adevărate, puterea și curajul fiecăruia dintre eroii cărții, dar mai ales, spiritul de sacrificiu al unuia pentru celălalt, iubirea adevărată pe care și-o poartă!
Iar Grace este inima și centrul acțiunii, dând dovadă de un curaj nebun, sfidând sorții.
Astfel călătorim în lumi imaginare, observăm cum se zdruncină prietenii și asistăm la jurăminte încălcate.
Tracy Wolff reușește să ne taie răsuflarea cu fiecare nou capitol, să ne țină captivi cu o acțiune plină de pericole și nenumărate răsturnări de situație, unde cititorul nu poate face nimic altceva decât să spere. Chiar și atunci când nu mai există speranță…
Astfel, vizităm alături de Hudson, Grace și Flint închisoarea ființelor paranormale, o închisoare care se joacă cu mintea fiecăruia și din care simți că nu mai ai scăpare.
Dar până și în iad pare că mai găsești prieteni.

Surprizele se țin de mână cu capcanele, cei care trădează par a deveni brusc prieteni capabili de sacrificii de neînchipuit, doar pentru ca haosul să își facă din nou apariția. Atunci când crezi că nu mai există soluții și că realotatea cutremurătoare te doboară la pământ, atunci se demonstrează că familia lui Grace, cea câștigată la Academie, este cea care te ajută să mergi mai departe, chiar și atunci când unii dintre ei se spulberă în vânt sau au inimile frânte.
Dar, pe măsură ce descoperi fiecare nouă avrntură pe care aceștia sunt nevoiți să o parcurgă, realizezi cu uimire că fiecare dintre acești tineri este capabil de mult mai mult decât bănuiești!

Cu siguranță aceste trei volume ale seriei sunt un început mai mult decât promițător!

2 gânduri despre &8222;Seria „Crave” de Tracy Wolff • partea I&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.