Seria „Bocănilă” de Alice Clayton

Seria: Cocktail / Bocănilă

Autoare: Alice Clayton

Editura: Paralela 45

📖 1 Bocănilă

Un roman despre checuri cu dovlecei… 😂😂😂
O poveste în care umorul este unul dintre componentele de bază.
O poveste lejeră, emoționantă, pe care o savurezi pagina cu pagină.
Simon și Caroline sunt două personaje directe, sincere și absolut adorabile.
Situații tensionate, prietenie, emoții care schimbă viața, iubirea care se insinuează treptat în viața celor doi. Totul, in timp ce Caroline este un patiser bine cotat… mai ales când face celebrele checuri ce-i plac atât de mult lui Simon.
O poveste de dragoste care te lasă cu zâmbetul pe buze la final.

📖 2 Amor la Sausalito

“Amor la Sausalito” continuă povestea de dragoste dintre Caroline și Simon. Vă aduceți aminte de Bocănilă, nu?!
Povestea continuă într-un ritm alert, plin de energie și umor, condimentată cu micile intervenții ale lui Clive — motanul plin de personalitate al tinerei.
Nunta șefei o lasă pe Caroline responsabilă cu firma, are grijă de tot ce înseamnă conducerea, dar și activitatea de design. O muncă obositoare dar plină de satisfacții.
Pe de altă, Simon este mai tot timpul plecat, zboară din contract în contract precum albinele din floare în floare… ceea ce nu pare să o deranjeze foarte tare.
O lectură captivantă, cu momente pline de umor și tensiune, pasiune fierbinte și momente pline de tandrețe.
Observăm cum relația lor face importanți pași înainte atunci când Simon merge cu ea la întâlnirea de zece ani de la terminarea liceului, acesta fiind un prim pas extrem de mare. Apoi urmează călătoriile în interes de serviciu anulate, până când vine șocul: cumpărarea unei case împreună!
Toate acestea se petrec în timp ce agitația responsabilităților tinerei este enormă pe perioada cât lipsește șefa ei, în timp ce jonglează cu prietena ei care s-a certat cu iubitul — prietenul lui Simon, cu emoțiile unui proiect grandios aflat în desfășurare sub conducerea ei.
O carte care m-a făcut să râd, m-a umplut de energie și m-a emoționat în același timp.
Cu siguranță, Simon și Caroline sunt două personaje care intră ușor în inima cititorilor!

📖 3 Căsuța de la malul mării

La „Căsuța de la malul mării” am avut impresia că de-a lungul poveștii autoarea s-a răzgândit și a schimbat povestea…
Avem o tânără care are propria firmă de IT, ce brusc primește o casă de la o mătușă de care nu a mai auzit nimic de când avea 12 ani…. Deși incredibil, se poate întâmpla!
Brusc se mută în Mendocino, la peste 4.500 km de familia sa, își vinde firma și se hotărăște să restaureze casa.
Descoperă că pe lângă casă mai are teren și o fermă despre care nu ajungem să avem mai multe informații, dar și câteva găini și doi cai, ce se află în grija unui cowboy pe nume Hank, care-i pică cu tronc.
Deși pe parcursul cărții suntem martorii fanteziilor pe care Viv le are cu acest cowboy ce arată foarte bine, ba ne și amuzăm de faptul că strănută de câte ori se află în preajma acestuia, spre final, autoarea își conduce eroina pe un alt drum…
Brusc, după un sărut cu Hank, aceasta decide că este îndrăgostită de bibliotecarul Clark, cu care a avut parte de certuri și lupte pentru orice modificare a dorit să aducă casei care se afla în patrimoniul istoric al orașului…
Nu știu dacă autoarea a scris astfel cartea, sau traducerea a avut și ea partea ei de vină, dar ceva a lipsit cu desăvârșire: credibilitatea și emoțiile.

Ca să nu mai spun de modul în care au sunat anumite paragrafe, de parcă ar fi fost traduse cu google translate, astfel că, în loc să simt emoții am ajuns să mă întreb dacă s-a dorit ca cititorului să îi displacă cartea.
Oare autoarea și-i pierdut inspirația și talentul de a scrie pe parcurs? Sau există o altă explicație?

📖 4 Regina frumuseții

„Regina frumuseții” de Alice Clayton a fost o carte frumoasă, lină, fără prea multe surprize, previzibilă. Cu toate acestea, mi-a făcut plăcere să o citesc.
Chloe, o fostă Regină a frumuseții, realizează chiar în ziua nunții că nu-și dorește să se căsătorească deoarece nu este îndrăgostită de viitorul soț…
Aici sunt mult mai multe de descoperit dar de data aceasta, vă las pe voi să le aflați!
Cert este că Chloe decide să se mute la ferma tatălui ei, loc unde deschide o filială a unui adăpost pentru pitbulli!
Recunosc, aceasta a fost surpriza la care nu mă așteptam!
Aici, îl cunoaște pe Lucas, un medic veterinar care urmează să o ajute cu adăpostul. Ce nu știe ea este că pe ei doi pare să-i unească mai mult decât atât!
Lucas este un tip chipeș, amuzant și devotat animalelor, dar care are și el un trecut asemănător cu al lui Charles… fostul logodnic al lui Chloe!
Asta a fost partea cu adevărat amuzantă! Chloe și fosta logodnică a lui Lucas erau amândouă Regine ale frumuseții și amândouă și-au părăsit logodnicul în ziua nunții!
O lectură care a reușit să mă relaxeze și să-mi aducă zâmbetul pe buze.

2 gânduri despre &8222;Seria „Bocănilă” de Alice Clayton&8221;

  1. E acelasi traducator la fiecare volum sau au schimbat? Uneori, traducerea joaca un rol foarte important in perceperea cartii. La noi e o moda de a schimba traducatorul constant pe parcursul unei serii. Uneori e spre bine, alteori din contra. Chiar sunt curioasa daca si aici e ceva de genul asta.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.