Karamel de Lexi B. Newman

Titlul: Karamel

Autoare: Lexi B. Newman

Editura: Stylished Books 

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 400

”Katherine Kenda e o adolescentă problemă care apare des pe radarul autorităților din Detroit, însă e o adevărată ispită pentru James Day, agentul care e în pericol de a-și pierde insigna din cauza unei misiuni eșuate la Narcotice. Oferindu-i-se o nouă șansă, James acceptă să o supravegheze pe fata cu instincte sălbatice, mereu pusă pe șotii și extrem de secretoasă, care îi întoarce rapid și pe neașteptate lumea cu susul în jos și îl transformă într-o persoană capabilă să facă orice pentru a o proteja.” 

A trecut ceva vreme de când am citit ultima carte a acestei autoare și îmi era dor de stilul alert și plin de umor, cu multe răsturnări de situație și personaje captivante al acesteia. 

Karamel și-a făcut, ușor ușor, drum. O lectură incitantă, intensă și foarte alertă, pe care nu am putut să o las din mână. Am citit-o cu sufletul la gură. 

Încă de la început facem cunoștință cu James Day și cu noua sa misiune: 

“— Deci, tu chiar vorbești serios, constat cu stupoare, fiind gata să mă ridic și să plec. Lasă-mă să înțeleg. Vrei să fac pe dădaca pentru o puștoaică aparent nebună, cu probleme grave de comportament și care momentan e închisă într-o casă de corecție.”

Katherine Kenda este o adolescentă problematică, cunoscută instituțiilor din Detroit, despre care nimeni nu vorbește frumos. O tipă dură, care s-a învățat să poarte diferite măști, în funcție de situație. 

Se înțeleg precum șoarecele cu pisica, mereu se înțeapă și își testează limitele unul altuia. 

“— Atunci, o să îmbătrânim unul lângă celălalt, căci nu te las să pleci până nu te transform în cea mai cuminte fată de pe Pământ.

Un zâmbet ironic ia formă pe buzele ei. Inspirând adânc, se apleacă ușor peste masă și spune:

— Abia aștept să te văd încercând. Să nu crezi că o să stau cu mâinile în sân, James. Să vedem care pe care îmblânzește, de fapt.”

Pare mai mult o provocare decât o înțelegere… 

Devine clar că Katherine protejează pe un anume Steven, de care se și teme. Însă poliția din Detroit pare hotărâtă să afle mai multe despre acesta. Astfel ajunge James să dețină tutela asupra acestei tinere încăpățânate și voluntare, slobodă la gură și foarte atrăgătoare. 

“Numele “Steven” o face să reacționeze într-un fel în care nu credeam că o să poată reacționa vreodată. Înlemnește lângă mine, iar privirea ei e pierdută, la fel cum pare să-i fie și mințile.”

Cei doi dansează pe muchie de cuțit, sfidând orice piedică și aproape că depășesc limitele. Dar, de fiecare dată, ceva îi împiedică, de parcă soarta s-ar fi angajat drept paznicul lor. 

Autoarea Lexi B. Newman reușește să ne binedispună cu schimbul de replici savuros dintre cele două personaje care se joacă cu pericolul ce stă la pândă. 

În peisaj apare Sarah, fosta colegă a lui James, aflată în concediu. Aceasta se decide să-l ajute pe James să o găsească pe domnișoara Kenda. 

Karamel are o acțiune deloc verosimilă. Tipul nu este capabil să scoată nici o informație de la ea. Pur și simplu se luptă cu atracția. O lectură care are mult umor și te destinde, dar care nu reușește să mă convingă că acțiunea este reală. 

“Așadar, cum nu le pot avea pe amândouă, trebuie să renunț la Kitty. Să renunț la misiune și să o îndepărtez de mine, cât să pot gândi coerent și să-mi salvez munca de o viață.”

Deși se comportă mai mult ca un adolescent decât ca un polițist… 

Katherine/ Karamel/ Kitty este cea mai complexă puștoaică pe care am cunoscut-o. Necazul se învârte în jurul ei la fiecare pas. Iar pericolul o urmărește pretutindeni. 

James luptă cu ceea ce simte, dar nu rezistă prea bine la atâta presiune. 

Jocul iubirii celor doi este asemănător unei tornade. Te ia prin surprindere cu fiecare răsturnare de situație, orice întâmplare în care sunt implicați cei doi înseamnă hohote de râs pentru cititor.

Atunci când acțiunea se precipită, citești fiecare filă cu sufletul la gură, șocat de informațiile noi care apar și întrebându-te dacă există cu adevărat o șansă pentru tânără să ducă o viață normală și lipsită de teama abuzurilor fizice. 

Pe măsură ce lucrurile se complică nu poți vedea decât un final nu tocmai perfect. Dar, surprinzător sau nu, autoarea reușește să rezolve toate problemele.

Ce se întâmplă într-un final cu James și Kitty vă invit să descoperiți. 

Mulțumesc autoarei pentru exemplarul oferit spre recenzie. 

Publicitate

8 gânduri despre &8222;Karamel de Lexi B. Newman&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.